Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: alkohol v rodině
#2674
alkohol v rodině Před 13 rok, 4 měsíce  
Je mi 32 let, mám o rok staršího bratra a o deset sestru . s alkoholem v rodině žiju 32 let. Narodila jsem se do druhého manželství mé matky. Můj otec, prý skvělý chlap , začal pít aktivně krátce po mém narození. Pracoval v technických službách jako automechanik, za doby komunismu to byla nalívárna a kdo nepil nebyl normální. Rozvedli se, když mi byly čtyři, bydlel s náma do mých deseti. Byl to introvert, který když se opi, téměř denně, byl velmi akgresivní, sprostý a násilný. Ne na nás děti. nejdříve jsem ho nenáviděla, když jsem dospěla, odpustila jsem mu a sanžila jse mu aspoň nosit něco k jídlu.O víc nestál a ani neměl. Můj starší bratr viděl vše, co já, domácí násilí,vnitřní nekázeň obou rodičů/ matka z nervového vypětí/Přesto to byl skaut co ctil pravdu a byl fajn. V pubertě se začal měnit, Dorostl do výšky mého otce/2 m/ se sílou golema. Zvykla si, že fyzickou silou zmůže hodně, intelekt přestával užívat, pomalu. Diskotékově popíjel, studoval v cizině. Do jeho vojny se ot bralo jako normální bouřlivé dospívání. Otec zemřel před 8 lety. To mu bylo 25. V té době už pil aktivně, žil ale v zahraničí. Agresivní býval téměř vždy když se opil. Pak se vrátil, našel si holku, pil dál, ona studovala. Kvůli ní šel na svou první léčbu, která byla motivující. Nepil rok. Pak dostal košem a začala ére bez konce. Má za sebou další tři léčby - opava, bílá voda, opava. Ani jednu z další léčby nedokončil. Výmluvou byly vždy akutní dluhy, které musel splácet. Což je pravda,ale východisko myslím bylo. Nevím , co s ním. Musela jsem podniknout takové kroky, aby mi do života nezasahoval přespříliš. Mám už svou rodinu. Boužel matka si od rozvodu nikoho nenašla, vztah nevztah s mým otcem trval do mých určitě dvaceti let, kdy mu stále dávala šance a věřila že přestane pít. Podobně se to děje u bratra.Je sice psycholožka,ale nemá sílu jednat a často ani nemůže tak jako by měla. nechce aby k ní chodil, když tam není, vloupe se ji do domu apod. V dětství často nemoce byl zvyklý na zvýšeno péči. Suverén se silou vola. Dnes je z něj troska, co nemá motivaci, funguje na natabusu, do léčebny nechce. Antabus bere tři dny, čtvrtý den se opíjí a dokola. Kdysi práce, jeho jediná záliba už není dlouhodobě možná. Má áčka po deseti dnech. Myslm, že už ani energii nemá. Věčné dluhy. které jsme v minulosti pomáhali řešit. Což víme že je chyba, boužel pro nás i pro ně je často předmětem exekuce dědictví i se strýcem na vejmínku. je to komlikovaná situace. Usnadňuejem mu jeho pití, protože vždy když už je nejhůř nakvartýruje se k matce, vyžírá ji a leží v posteli, čuč na bednu, smskuje. Pak se opije a jede zase pár dní. Dnes už jeho opice nejsou tolik agresivní, nemá už tolik energie, ale strach z něj pořád jde. nemá zábrany, lže stále sobě, nám . myslím, že už je v jné realitě. nevím jak mu pomoci. Prosím poraďte mi. Je to hrůza mít alkool v zádech po celý život.Karviná a okolí
kateřina

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2678
Re: alkohol v rodině Před 13 rok, 4 měsíce  
Kateřino.Ty se obrať na Al-anon, v Ostravě jsou tam bezva ženský,mají své zkušenosti s alkoholikama, zkusí Ti i mamce pomoc, je to společenství pro příbuzné alkoholiků.A bráchu dotáhni na AA, i v Karviné fungují, vím o pár lidech, kterým léčebny nepomohly, ale na AA se dali do kupy.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2683
Re: alkohol v rodině Před 13 rok, 4 měsíce  
Díky Líbo za odpověď. Berem mě až do pláče. Tohle téma nerozebírám normálně s nikým. edy kromě rodiny, tam je to téma číslo jedna. S maminou zkusíme navštívit Ostravu. je to celkem s ruky, ale pro tyhle věci si člvěk msí najít čas.Momentálně doufáme, že někde neumrznul, už má zase svou jízdu. Vždycky když skončí, seká pár dní latinu. Jednou jesm mu domluvila terapeutku přímo v našem městě. Dojížděla až kdesi ze Vsetína. Tenkrát hrál ještě automaty ve velkém. Po pár sezeních se na to vybodl. Fakt je, že po poslední léčbě už aspoň nebije matku ve svých stavech. Ale udělám to a navštívíme tvé doporučení. Problé je, že jeho nejspíš k ničem moc nedonutíme. Souhlasí sice se vším, když je po jeho šňůře,ale tohle přesvědčení u nikdy dlouho nevydrží. On se totiž bez alkoholu nudí. S alkoholem si myslí, že je největší borec. nemá už žádné přátele. Teď si vypěstoval závislost na jedné holce-feťačce, kteou pornásleduje . A když vystřízliví, je mu jasné, že je to blbost. pak se ale napije, aby zase mohl šílet. To nejspíš zbožňuje. Pročítala jsem včera příspěvky ve fóru do noci. Lidi tady mají motivaci z toho, jak se chovaí apod. On už je dávno za touhle čarou. Má toho tolik nasvědomí, že nějaké sprosté vynadání někomu ho vůbec nerozháže. Já sama dělám jógu, už jsem ho nesčetněkrát zvala na naše setkávání, navíc mu jóga byla v léčebně i doporučena, protože je strašný hyperaktivec. Boužel nikdy nedošel. nemá chuť vlstně dělat cokoliv. Je to pořád dokola. Když je po zátahu, slibuje , brečí atd. No a to mu pár dní vydrží, pak na něj zase leze jeho sebevědomé ego a je to zas a znova dokola. Je to sice hrozné,ale říkala jsem si, že jetsli se opravdu nemá co změnit,ať už radši není. S ním bych ale pak přišla asi i o matku, byla by to pro ni smrt. Jeho charakter, povaha a hsitorie dětství je tak komlikované, že nevím zda se to dá napravit. Když už je vše tak negativní, moc šancí na pozitivní konce nezbývá. Je to jako ušít nového člověka a ačít od jehly v kupce sena... Díky ještě jednou.
kateřina

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2685
Re: alkohol v rodině Před 13 rok, 4 měsíce  
Kačko, neděkuj, není zač.Ale dotáhni ho mezi AA, v Ostravě jsou fakt dobří kluci, on se tam najednou bude cítit dobře, myslí si, že mu nerozumíte, což je možné, tam uvidí, uslyší lidi, co na tom byli i hůř než on, a začali abstinovat, život se jim i rodinám změnil, to je ta motivace!Jde to, v léčebnách je to dost na sílu, možná i ta dobrovolnost v AA je víc zavazující, prostě to tam funguje.Určitě si najdi na internetu, kdy se scházejí, kde, je tam několik skupin, lidi, co se drží léta, uvidí, že to je možné.Držím palce.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2686
Re: alkohol v rodině Před 13 rok, 4 měsíce  
Jo, v Ostravě máte výbornou lékařku na alkoholismus-dr.Turková
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2687
Re: alkohol v rodině Před 13 rok, 4 měsíce  
Zdravím Kateřino,
také si myslím jako Líba, že i takzvaní ,, beznadějní ,, alkoholici mají chvíle, kdy sami přemýšlejí a nechtějí ty všechny problémy, které jim padají na hlavu, prostě i po kapkách přeteče sud, na AA by mohl zajít anonymě a je naděje, že i pro něj tam bude zkušenost, člověk, který může být tou účinnou motivací. Mamka potřebuje také posílit v rozhodnosti a pevnosti to ustát, když je třeba.Teoreticky to má asi v malíčku, ale je slabá na psychice, ať se nebojí v případě jakékoli agresi zavolat i třeba policii, tak Váš bratr uvidí, že jde opravdu do tuhého a že UŽ nemá ani toto zázemí, potřebuje to zažít, aby se MOHL posunout.
Přeji odvahu, máte to strašně těžký, nebojte se bratrovi říct, že už není nikdo, kdo by za ním stál, že to prostě nejde, že chcete zachránit alespoň sebe, když on sebe ne. Mamka s Vámi musí držet tento postoj a to je pro Vás asi to nejtěžší,potřebuje si uvědomit, že je to jediná naděje, takhle bratr, syn má stále kam zajít, když si své odbyde a je nejhůř.
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2694
Re: alkohol v rodině Před 13 rok, 4 měsíce  
Moc vám dámy děkuji.
Tak jsem si ot všechno vyhledala, zapsala teď jen ještě odchytnout bratra. Mamina trne jako tradičně, že někde zmrzl, což by v naší rodové linii nebylo až tak neobvyklé. Můj otec byl z 11 dětí, 7 synu a zbytek dcer. Všechny holky skvělé upracované ženské, všichni chlapi alkoholici. Jeden se zabil na motorce, druhý při výbuchu, třetí umrzl na poli, čtvrtý nepřežil porod, páty otec zemřel na selhání organismu, šestý ještě žije ale je to pijan, sedmý, už ani nevím...
No alkohol je z téhle linie dost silný, navíc jejich otec byl kruťas, takže myslím, že ta násilnost v alkoholu je po něm. Tak držte mi palce, ať ten poslední mužský potomek z téhle linie - můj bratr nedojde stejnému osudu.
Hezký, šťastný, zdravý Nový rok.Protože pokud je zdraví, tak je všechno:-)
Kateřina

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2885
Nová léčebna Před 13 rok, 3 měsíce  
Já bych rád přispěl do tématu informací, že vzniká nová léčebna závislostí.Je na 33dní a založila ji Monika Plocová (www.mplocova.estranky.cz).
Léčebna je sice placená, ale vypadá to moc dobře. Jmenuje se Dům Emblema a má stránky www.dumemblema.cz Paní Plocové jsem volal a byla hodně příjemná, zodpověděla mi ochotně všechny otázky. Sama prošla závislostí takže a bylo vidět, že ví, o čem mluví.
Ivan
Ivan

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2886
Re: alkohol v rodině Před 13 rok, 3 měsíce  
Souhlas,Monika je úžasná,někde zde jsem na ní dávala už reference.Léčila jsem se u ní ještě v Bohnicích,pak založila Almafeminu a nyní Emblemu.Má pobočku i u Český lípy,kdo jste z okolí.Je zde možnost domluvit se i na platbě.
ivlik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter