Zdravím všechny. Manželka se vrátila předevčírem z téměř čtyřměsíčního pobytu v této léčebně a musím říci, že po psychické stránce je na tom snad hůře než když nastoupila. Pila již někollik let a to vesměs tajně. Nebudu popisovat skrýše s alkoholem v bytě. To jistě všichni znáte. Dříve pila pouze po práci, v pozdější době už i během dne, čímž zanedbávala nejen práci, ale i rodinu. Taky to dopadlo tak, že společník, který s ní měl firmu se s ní rozešel s tím, že nechala půl milionové dluhy. Kam většina těch peněz šla, dodnes nevíme. To co jsem já a náš nyní pětiletý synek Kubík prožívali, bylo hotové peklo. Veškerou starost o domácnost i o něj jsem převzal já. Později si našla práci v trafice, kde ji majitelka po měsíci vyhodila. Po tomto vyhazovu si demonstrativně řezala žíly na rukou. Takže policie, záchranka. Prvně ji chtěli odvézt na interní oddělení nemocnice, avšak po nadýchání 3,29 promile a následném zjištění, že si sebou bere jako osobní věci falšku vodky, okamžitá přeprava na záchytku do Kroměříže, kde již zústala na léčení. Po celou dobu léčby s námi téměř nekomunikovala, návštěvy byly sporadické - věčně neměla čas, ani jednou nebyla doma "na opušťáku" a jelikož mi to bylo divné, kontaktoval jsem paní primářku, která mi sdělila, že manželka zakázala veškeré podávání informací o jejím stavu. O víkendech věčně jezdila dle jejich slov, na nějaké terapie se psy do Prostějova, což nevím zda je pravdou. Člověka napadají různé myšlenky, zvláště když jsem asi půl roku před jejím odvozem zjistil, že mi několikrát zahnula.
Takže jsem pro ni v pátek přijel, čekala na domluveném místě. Podle propouštěcí zprávy byla odeslána do domácího léčení však o dva dny dříve. Kde byla - tuším, ale nevím jistě. Seděli jsme i s Kubíčkem na lavičce a zeptal jsem se jí co bude dál, jestli má vyhlédnutou nějakou práci. Na to se osočila, že ona doma nebude a odejte z našeho města kvůli mě a její matce. Zústal jsem jako opařený, jelikož jsem chtěl znovu žít jako spořádaná rodina. A od té doby opět peklo! nejsem jí dobrý ani za jedno slušné slovo. Výhrůžky, napadání, že ke mě nic necítí a vezme mi i Kubíčka. Nedokázala ani zavolat mým rodičům, kteří nás drželi při jejím pobytu v léčebně. Taky tchýně za ní jejímu bývalému společníkovi zaplatila nemalou částku z dluhu, aby nedával věc kriminálce. Je z ní monstrum, které nemá svědomí a žádnou hrdost! Nevím co o nás musela ošetřujícím lékařům a sestrám napovídat. Prý oni jí dopručili odchod.... Věčně někomu smskuje, volá... Takhle jsem si její léčbu tedy nepředstavoval a vůbec nevím co bude dál

(((((
Mirek