Re: Detox Před 4 rok, 1 měsíc
|
|
Simono, Edno, začínám mít pocit, že si tady z nás někdo dělá legraci a baví se tím, jak budeme reagovat. Nesedí mi v těch blábolech spoustu věcí. Dělala jsem ve zdravotnictví a vím, že tohle je nepřípustné. A je nesmysl, že to nadřízení ví a tolerují. Blbost. To jen v podřadnejch seriálech. Ordinace v černý zahradě. Edno, už na ní nebudu reagovat, takhle nepíše zoufalý člověk ,ale zdrogovanej psychouš.
|
|
Tes
Moderator
|
|
|
|
|
Eliška napsal:
tak vím, že můžu vypít obě dvě a i tak půjdu spát do půlnoci a s mým metabolismem proste ráno dýchnu stejně 0.000
Takze mas doma pravidelne kalibrovany policejni Drager a kazde rano do nej dychas? Ptam se proto ze ja ho doma mel kdyz jsem chlastal - a tahle Tva pohadka mi prijde velice malo pravdepodobna. On je totiz sakra velky rozdil jak se vyviji mnozstvi alkoholu v krvi u obcasneho pijaka, pravidelneho pijaka a ozraleho alkoholika jako jsi Ty. No a vzhledem k tomu ze v CR mame nulovou toleranci...
Eliška napsal:
Jen četla jsem tu, jak přijdu o práci. Ano. Možná ano, ale jen tím, že to ví vedení. Ne proto, že bych přišla pod vlivem. Ano, možná občas mám zbytkac, ale tak si vezmu jiný pacienty, ne ty, co umírají každou směnu.
Elisko bud si jista ze Tvi nadrizeni i Tvi kolegove moc dobre vedi ze mas problem - i kdyz rozhodne netusi jak velky (to uz by jsi letela). Predpokladam ze mate v praci stale fofr, kvalifikovana nahrada za Tebe by se hledala spatne, praci zatim zvladas a nemas problemy tak se vsichni usilovne snazi delat ze nic nevidi. To se ovsem zmeni presne v tom okamziku kdy a) uz to nebude mozne prehlizet nebo za b) dojde k nejake nehode nebo problemu. Co bude nasledovat potom urcite minimalne dobre tusis. Jestli ridis se zbytkacem nebo nalita tak staci jeden odreny naraznik na parkovisti.
To jak popisujes jak si chystas "pridely" a kontrolujes si chlastaci "harmonogram" jenom potvrzuje ze jsi velice vazne nemocna. Stale jeste to muzes zastavit, dostat pod kontrolu a vratit se k normalnimu zivotu. Za dalsiho pul roku nebo rok uz muze byt pozde!
|
|
|
|
|
|
|
Asi už taky nemusím reagovat. Rikejte si, myslete si co chcete. Ono o tom, co se děje já nemám absolutně potřebu lhát a možná i blbost začínat tohle vlákno.
Kdybych někdy přišla nalitá nebo zfetovaná, že by mě vedení nechalo pracovat? Vedení ví, že mám problém, že ho zatím netahám do práce a v práci makám víc než bez problému. Po dohodě mi vedení akorát pomohlo sehnat pomoct. I přes to co si myslíte, že bych chodila nalitá a sjetá do práce, tak nechodím, takže nechápu, proč by mě vedení, když jsem přišla a vylozila karty na stůl, mělo hned vyrazit za dobře odvedenou práci. Ať si tady říkáte, že to poseru, udělám pruser. Nepotrebuju se tady už víc obhajovat.
|
|
Eliška
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj, i ja o tom premyslim.
Prvni prispevky byly zoufale. Bylo to citit, ze se Eliska fakt boji, ze bude nekde zavrena, ze bude mit abstak a hlavne, co bude dal.
Spustila je vlna prispevku a rad. Co by mela delat a ze je ve velkym pruseru.
Eliska se zacala branit. Jeste neni, tak zle.
A ma pravdu, nikdy neni tak zle, aby nemohlo byt jeste hur.
Ted, zije ve svy bubline, jak ji ten zivot pekne plyne.
Se neda nic delat. Asi ji budeme muset nechat plynout.
|
|
Erika
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Škoda holky no. Tahle je v háji zeleném, zaměstnavatel s ní časem bude muset stejně udělat krátký proces. Tomu se nevyhne, rok už odložila, další rok v tomto stavu si troufám tvrdit bez následků nedá.
Eliško klidně zde piš dál, třeba ti v hlavě sepne pak víc pud sebezáchovy, doufám.
Připomnělo mi to trochu Angii, ikdyž to byl úplně jiný příběh, její první a poslední příspěvek, to byl teda vývoj
www.alkoholik.cz/zavislost/forum/3-jsem-alkoholik-a-nevim-co-dal/33690-tak-jsem-zvedava-jestli-to-zvladnu.html
ona do té léčebny ale šla a podávala dál info, Eliška se odmlčí a detox bude nebo nebude???
|
|
pert
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 09/03/2021 10:51 Provedl: pert.
|
|
|
|
Eliška napsal:
Ať si tady říkáte, že to poseru, udělám pruser.
Elisko a jak si predstavujes ze to pujde dal? Ze si budes dal delat denni davky chlastu aby jsi nespadla do abstaku a ze se budes dal uklidnovat tim jak mas super metabolismus a rano vstavas cista (oba vime ze je to blbost)? A obcas kdyz je z chlastu ouvej tak to prolozis praskama? Jak dlouho jeste zvladnes delat tu dobre odvadenou praci? Jak dlouho budou nadrizeni privirat oci a divat se stranou kdyz misto zlepseni situace se Tvuj stav bude zhorsovat? Neexistuje jak by jsi toto mohla trvale udrzet - drive nebo pozdeji se stane neco co celou situaci vyhroti. Sama jsi priznala ze ridis nalita - to fakt nechapes nebo nejsi schopna videt jak tohle skonci?
PS
Pert Ti v prispevku vyse poslal odkaz na vlakno Angie. Jsou tam take prispevky Zdenka - velice Ti doporucuju si jeho pribeh precist, beha z toho mraz po zadech.
|
|
|
Poslední úprava: 09/03/2021 11:28 Provedl: Gennosuke.
|
|
|
|
Ahoj Eli,
čtu Tvůj příběh se zatajeným dechem a říkala jsem si, že nebudu reagovat, protože sama nepiju teprve měsíc a nemám moc co radit. Ale první, co mě při čtení Tvého příběhu napadlo, že vlastně svou profesí kompenzuješ to, co nedokážeš (nechceš) u sebe. Proč? Za co se tak nenávidíš, že si nevěnuješ tu péči, kterou dáváš druhým? Ty jí potřebuješ také, máš na ní právo .Zachraň sebe a pak až druhé. Pokud to nechceš zkusit sama, jdi na ten detox, nech se opečovávat druhými, zasloužíš si to. Ani já si nemyslím, že týden něco vyřeší, ale je to určitě dobrý začátek. Moc Ti držím palce.
|
|
Karolína
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Eliško, ať budeš alkohol omlouvat nebo ne, on bude furt stejnej. Zrádný, falešně se tvářící kámoš.
V regále v prodejně to nepoznáš. Někdo koupí jako dárek, někdo pro výjimečnou příležitost a někdo protože "musí". Té láhvi je to fuk.
Proč se proti Tvým příspěvkům vzedmula nebývalá vlna odporu (včetně mě)?
Protože my den co den bojujeme, snažíme se. Někdy více a někdy méně úspěšně...
A pak přijde Eliška, která bojovat nemusí. Vypije si dvě flašky, třetí si odepře (je fakt dobrá!).
Na noc si zobne oblbovák, ráno nějaký stimulant plus benzák proti tremoru.
Ani Chuck Norris neumí chlastat líp.
Mohla bych ti závidět, že Ty můžeš pít a já ne.
Ale nějak ti to prostě nezávidím. Já sama za sebe to takhle mít nechci.
|
|
Edna
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
pert napsal:
[quote]Tomu se nevyhne, rok už odložila, další rok v tomto stavu si troufám tvrdit bez následků nedá.
Jak můžete usuzovat, že jsem odložila já ? Můj termín zrušil první vyhlášený nouzový stav 19.3 myslím, že to bylo přesně. A ano. V práci to vypuklo, takže když samozřejmě volali někdy v květnu, že znovu pokračují v normálních příjmech, tak jsem jít nechtěla. Neříkám, že pouze kvůli práci a vzájemná dohoda s vedením trvala. Rozhodla jsem se znovu po Vánocích z vlastní vůle a teď mám mezi zaměstnanci jako jediná schvalenou dovolenou právě na dobu detoxu. Takže tvrdit, že jsem odložila, není úplně přesné. Já rozhodnutá jsem, nic se nezměnilo, nic se nerušilo a v plánu to ani není
|
|
Eliška
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Proboha, neobhajuj se! Vždyť to je jedno a to samé. Je úplně jedno, zda jsi to odpískala sama nebo to ovlivnily okolnosti. Detox ve špitále je stejně prima jako detox doma. Já jsem si také x-krát zrušila den první tím, že jsem ho odložila na zítřek! Dneska neee, dnes není správnej den.
Jako kdyby to tu nikdo jinej neznal...
Tady jsi mezi svýma. Tady každý pozná, kdy píšeš pod vlivem, zda se vymlouváš nebo ne, zda lžeš nebo ne. A i kdybychom to nepoznali, je to totálně fuk. Jsi jedna z nás, obyčejná flaška.
Tak se, do pr*ele seber a aspoň to zkus! Rvi se, odolávej, podlehni, začni znovu, piš, nepiš, bojuj sama, bojuj s námi... Ale krucinál nevykládej, že ti alkohol život ztěžuje, ale zase ne tolik...
|
|
Edna
Platinum Boarder
|
|
|
|