Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 123
Dolů
Téma: Prosím o radu
#848
Prosím o radu Před 14 rok  
Ahoj, potřebuji radu, můj tatka je už 16 let závislý na alkoholu tento týden zkolaboval a leží v nemocnici, kde je momentálně v deliriu. Řekli nám, že to bude trvat ještě asi 4 dny. Je už na tom opravdu zle a já mu chci nějal pomoci myslíte si že i člověk, který je na tom tak špatně by měl ještě šanci přestat pít?Taky bych chtěla poradit jaká by byla nejlepší léčba po jeho probrání....prosím o odpověd už jsem úplně zoufalá:-(
Simona

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#849
Re: Prosím o radu Před 14 rok  
Ahoj Simono,
vaše rodina má za sebou plno trápení a úzkostných dnů. V současné době je váš taťka pod odborným dohledem, takže si můžete trošičku oddychnout. Patříte k těm co nelámou nad svým blízským hůl a přemýšlíte co dál.
Využijte této situace, taťka bude mít strach o svůj život a trvejte na další léčbě. Jinak vše co by mu mohlo pomoci vynechá a zkratkou se vrátí k pití. Hodně mu zdůrazňujte, že bude pod lékařským dohledem tzn. že budou farmakologicky (bude-li to třeba) podporovat jeho organismus, aby to vydržel.
Nejlépe bude, když se domluvíte přímo v nemocnici, kde leží.
Pro Vás je teď Simono nejdůležitější, abyste se snažila vypnout přetížený nervy a začala myslet i na sebe a zaměstnávat se taky něčím jiným než-li je taťkovo pití. Nemusíte mít žádné výčitky, vždyť děláte co můžete a šetřete se na další čas, kdy bude potřeba, ale je to o tom, že až taťka bude trochu schopný rozhodovat, aby byl motivovaný k další léčbě.
Proberte to s lékařem, a promyslete, jak s taťkou promluvíte, potom se toho PEVNĚ držte, nezapomínejte myslet i na sebe .
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Poslední úprava: 09/04/2010 12:45 Provedl: Květa.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#852
Re: Prosím o radu Před 14 rok  
Opět se připojuju ke Květušce,šance je vždycky,postižený musí být dostatečně motivován.Někdy stačí projevit lásku a dát najevo strach že přijdete o blízkého člověka.Taky záleží na tom jaké životní hodnoty uznává váš otec a je-li schopný si je uvědomit.Spolupracujte s lékaři a nenechte se odbít.Ptejte se na vše a neztrácejte hlavu.At už se rozhodnete jakkoli,neustupujte.přeju hodně sil a pevný nervy.
ivlik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#857
Re: Prosím o radu Před 14 rok  
ahojky,zatím jsem nemela naštěsti s delirijem zkušenosti,ale muj bratranec pije 25 let a bohuzel se propil do cirozy jater,kdyz jsem ho videla uplne mi bylo do breku,byl uplne zluty,kdyz jsem mluvila s doktorem rekl mi ze ho muze zabit jedinej lok,nechci te strasit,ale po 16 letech piti si myslim ze se to da jeste zachranit sama sem alkoholicka mam po ustavni lecbe nedodelany ale drzim se chodim na antabus terapie a a muzu rict ze mi to hodne pomaha v prvni rade si to musi uvedomit on ze stim a problem jinak snim nehnes pak uz je krucek at ustavni nebo ambulatni lecba ale rekla bych ze pro tviho tatku by byla lepsi ustavni u apolinare v Praze tak drzim palce
marketa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1161
Re: Prosím o radu Před 13 rok, 10 měsíce  
Markéto, i Ty tak můžeš dopadnout, je ti to jasný, mysli hlavně na sebe s pitím, přestaň navždy.Jde to, nevěřila jsem tomu, pila jsem nejvíc,ale pár roků se držím, fakt je to možné.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8808
Re: Prosím o radu Před 12 rok  
Ahoj Simono, když čtu tvůj příspěvek, mám pocit jako bych to psala sama:-( Jsem dnes ve stejné situaci, jako jsi byla ty před dvěma lety, a proto bych se chtěla zeptat (pokud tyto stránky ještě navštěvuješ), jak to tedy s tvým tátou probíhalo a jak to dopadlo. Můj táta je nyní už týden na detoxu v Bohnicích - převezli ho tam nedobrovolně z nemocnice, kam se dostal po úrazu a upadl do deliria. Zatím mě k němu nechtějí pustit, ani nevím moc detailů ohledně jeho léčby či stavu, sdělují mi jen velmi obecné informace. Proto by mě zajímalo, jak to na detoxu probíhá, co se tam vůbec děje, co bude pak, až tátu převezou na režimové oddělení... Budu ráda, když se podělíš jakoukoli zkušenost. Jsem jak na trní, nemůžu se dočkat, až se tátovi uleví a povolí mu návštěvy.
Díky moc.
Leontina

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8809
Re: Prosím o radu Před 12 rok  
Leo, můžu Ti popsat i já, jak to chodí-Detox, uzavřené oddělení, kde se lidi vlastně čistí, střízlivějí, připravují na oddělení v léčebně.Záleží, na který pavilon bude přidělen, zjistí jeho zdravotní stav, podle něj ho umístí.S návštěvou vůbec nespěchej, asi jí nebude mít povolenou dlouho.Ujišťuji Tě, že se o tátu postarají,pomůžou mu, pokud přijme pomoc.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8811
Re: Prosím o radu Před 12 rok  
Leo.Na detoxu nejsou návštěvy povoleny.Je to zkrácený pobyt léčby.Léčba je o tom,aby se tvůj nemocný alkoholik mohl co nevíce ponořit sám do sebe.Aby pocopi a přujal svoji závislost.Každá návštěva a jiné rozptýlení se toto znemožňuje
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8815
Re: Prosím o radu Před 12 rok  
Líbo, Jano, díky za odpovědi. Je mi jasné, že s návštěvou si ještě počkám, táta na tom bohužel není moc dobře zdravotně a podle posledních zpráv se jeho stav (absťák) zlepšuje jen velmi pomalu, pomaleji než je asi obvyklé. Máte pravdu v tom, že možná tohle je přesně to co potřebuje, aby si přiznal, že má problém a že se do téhle situace dostal vlastní vinou. Dosud totiž samozřejmě tvrdil že nepije, ostatně jako většina ostatních alkoholiků, a to, že ubližuje svému okolí a rodině, vůbec nechápal. Snad ho to ponaučí, doufám, i když po tak dlouhé době závislosti (skoro 18 let) by to byl spíš zázrak. Nevíte, jak dlouho může trvat jeho celkový pobyt v léčebně? Z toho, co jsem vyčetla na internetu, předpokládám asi 3 měsíce? A nevíte, jestli pacienti, kteří už nejsou na detoxu, ale na režimovém oddělení, mohou mít u sebe mobil nebo se je spíše v rámci léčby snaží izolovat? Ještě jednou moc díky za rady a podporu.
Leontina

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8817
Re: Prosím o radu Před 12 rok  
Leo, mobil na oddělení můžou mít, ovšem volat můžou jen v určitou dobu.Věř, že je v nejlepších rukou, nic se mu nestane, a klidně ho nech trochu podusit, až zavolá sám!!!!!Pak ho podpoř, ale trvej na tom, aby léčení dokončil, nevěř fňukání, žalování, prostě nikdo mu neubližuje, jen se o něj starají.Doufejme, že léčba zabere!Přeji mu to.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 123
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter