Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 9 měsíce
|
|
Můj telefon je 724 978 049, FB mám, nepíšu tam.Na Skype ani neznám na mně kontakt, to vše za mně udělali vnuci, odjeli pryč, takže nevím!!!Jo, jo, ten chlast!Na dnešek se mně opět zdál alkoholický hnusný sen-pila jsem pivo z kýblu, kde mám slepičince na okurky, hnus, ale pila, a říkala si, že aspoň ty hovna jsem měla umýt, lemtala jsem furt.Vzbudila se děsně naštvaná, brrrr-to je alkoholismus.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Libi, tak ukládám si tvé číslo, děkuji moc, jen se Ti ozvu až zítra, dnes mám fakt největší absťák, srdce v krku, buší jako blázen, asi to znáš.....zatím jsem v kontaktu s jednolím studentem od Nešpora, rozebrali jsme to přes FB, taky mi řekl, že asi nebudu celkově ok.....mě hodně lidi říkali že jsem spíš chlap než holka, asi jako tento případ:
www.youtube.com/watch?v=3_Y4O8i6YJ0&feature=fvst
|
|
Péťa
|
|
|
|
|
Peto, zvladnes to, ale asi ne sama !!! nebran se pomoci , uz jsi to koneckoncu rozjela, zkus to na vsechny strany . Fakt to stojií za to, ja se pred ctrnacti dny klepala v abstaku, v noci nespala, hučelo mi v hlave...napadlo mi pochopitelne si nalit. V\drž to !!! Odezní to a dneska je mi super !!Je to fakt hrozny, ale musime se vzchopit, jinej život už nedostaneme !!!!!
|
|
Aneta
|
|
|
|
|
Anetko,
holka zlatá, to je krása, že se držíte. Péťa je teď v dobrým kontaktu, zitra to probere s Libou a věřím, že se opět zapojí pro své dobro i jako táhlo pro druhé, vždyť vám to tak hezky šlo.
|
|
květa
|
|
|
|
|
Ahoj Peťule,
musím přiznat, že jsem s napětím čekal, až se ozveš a něco písneš. Myslím, že je dobře, že vůbec píšeš. To že se všechno nedaří tak úplně podle plánů, je asi normální. Kolikrát já už jsem si říkal, že dopiju tuhle lahev a další si prostě nekoupim ...
Čtu si tady příspěvky tvoje i ostatních. Myslím, že je třeba začít u toho chlastu zatracenýho. A ze svý zkušenosti doporučuju psychologa. Pomůže vidět některý věci trochu jinak a pomůže ledasco pochopit.
Držím palce fakt moc a věřím tomu, že to zvládneš.
Jinak já v pohodě. Teda pokušení bylo a ne malý. Ale zahanal jsem to. A teď, když mám víkend i s jeho pokušeníma úspěšně za sebou, mám super pocit. Jsou to sice jenom tři týdny, ale budou další.
|
|
Bohouš
|
|
|
|
|
Zdravím. Sidce to ještě není měsíc - abych napasal měsíční zkušenost bez alkoholu, ale vidím, že moje fórum se pěkně rozjelo, tak napíšu jak postupuji a pár reakcí. Zítra to bude měsíc co jsem naposledy rozjel můj alkoholový dýchánek a ve čtvrtek to bude měsíc totální abstinence. Ani nealkoholický pivko, zkrátka nic. Ale bylo to těžký.
Řeším teď nějaké problémy v práci - ne moje problémy ale propoštíme, práce je málo, šéf je nasranej atd. Strašně se mi líbí jedna kolegině, ale má přítele. Flirtujem tam spolu, je sranda, i jsme se líbali, ale přiju domu a nastopí depky, že je s jiným. No a já mám chuť se ožrat do zapomění. Ale neudělal jsem to. Pochopil jsem, že kdyby mě viděla někdy ožralýho, tak jak já to umím, nikdy by se mnou nechtěla být. A když to nevíde, tak jsou i jiný - ale trápí mě to, chtěl bych být s ní. No uvidíme. Jinak našel jsem si koníčka - dělám si řidičák na velkou motorku a koupím si nějakou hračku - investuji peníze který bych prochlastal. Těším se jak malej kluk.
Jinak Petro, četl jsem tvé příspěvky a asi takhle:
Taky jsem přemejšlel jestli nemám psychickou nemoc atd... Není to nemoc, je to ta závislost. To ta část v tvém mozku co chce chlastat ti našeptává a vytvávytváří iluze problémů, které vyřeší jedině chlast. A o tom to je. Jenom o tobě. Ty nesmíš pít. Nikdo za tvoje pití nemůže, jenom ty sama. Taky jsem hledal důvody, proč kdy atd... Nemá to cenu. To nevyřešíš. A pokud vyřešíš, tak to stejně nezměníš - je to minulost. Teď řeš dnešek. Dneska budu střízlivá a budu i zítra. A tohle si řekni každej den. A ono to nějak dopadne. A s čistou hlavou se vše řeší líp.
Jinak napsal jsem si pár bodů rukou na papír, který si každej večer předčítám a přemýšlím o nich - s čistou hlavou. Zapálím si svíčku a přemýšlým.
1. Je nutné dělat věci co nás nebaví, aby nás začalo něco bavit.
2. Nežiju abych abstinoval, ale abstinuji abych žil tak jak chci.
3. Život v abstinenci vyžaduje obstát Morálně, sociálně, fyzicky i psychicky.
4. Každá recidiva tě vrátí na začátek.
5. Budoucnost není důležitá, důležitá je přítomnost ( v abstineci - např neřešit zda budu abstinovat za rok - abstinuju dneska)
6. STOJÍ TI ZA TO NEPÍT?
7. Nauč se žít s láskou a pokorou.
8. Začni bojovat!
A to je vše. Omlovám se za pravopisné chyby jdu spát, zítra na mě čeká práce. Tak nechlastejme.
Honza
|
|
Honza
|
|
|
|
|
Jasně, Honzíku, tak nechlastejme!Krásné!Rozesmálo mně to, potěšilo, díky.Budu se usmívat i v práci, TI znalci, co mají přád o mně starosti mně budou podezírat, že jsem nalitá, ten smích!ať!Můžeš za to Ty!Dávno mně nevytáčí.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Super jsi to Honzo vystihl !!!! Taky me to rozesmalo "nechlastejme " !!!!! Začínám třetí týden totální abstinence, Bohouši, jsi dobrej !!! Peto, ty bojuj. bude líp a piš, koukej, co má lidí o Tebe starost !
|
|
Aneta
|
|
|
Re: Před 14 rok, 9 měsíce
|
|
tak....jsem doma, šéfovi jsem napsala že jsem byla na pohotovosti s ledvinama, nevím kde vezmu lékařskou zprávu, nejsem schopná vylézt z baráku, kdybych to zvládla a někam si zašla, tak dostanu určitě neschopenku, mám zánět močáku jak jsem dehydratovaná, mám i horečku z absťáku...šéf mi napsal:"Peti, hlavně se vylež a opatruj se", já nevím, tuší něco? párkrát jsem s ním mluvila když jsem byla nalitá, po telefonu, možná něco ví, stejně mi dává pořád šanci, je to až neskutečné, jak mě spousta lidí vůbec neodepsalo, kolik mám podpory, přitom si to ani nezasloužím....dnes pít nebudu, nebudu mít ani zítra, je mi zatím asi nejhůř co mi kdy bylo, absťáky jsou pořád horší a horší a čímdálvíc se lituju a brečím, jen když se napiju, tak nastoupí eufórka, je to začarovaný kruh....
ještě si dám jednu další šanci a když to opět nezvládnu, tak si půjdu pro antabus a začnu to řešit rázně!
|
|
Péťa
|
|
|
Re: Re: Před 14 rok, 9 měsíce
|
|
Peťo, je to jako přes kopírák, ty stavy jsme prožili všichni, neřeš, co bylo a soustřeď se jen na to, ať "vystřízlivíš " a to ostatní začni řešit, až budeš tzv. čistá. Tvůj šéf je chlap, který je tolerantnější a i kdyby něco tušil, tak se v tom nebude pitvat, když uvidí, že v tom nepokračuješ. musím říct, že na Tebe dost myslím, asi i proto, že si na Tvém místě představuju sebe ...Najela jsem na rady Líby a říkám si, Dneska pít nebudu a zítřek neřeším. Zatím to jde....tak hlavu vzhůru a nečti si o psychických poruchách...já když to udělám, tak na mě pasuje kde co !!
|
|
Aneta
|
|
|
|