Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...15161718192021...111
Dolů
Téma: Tak jsem opět začal
Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 9 měsíce  
Užiješ,uvidíš a jednou na to budem vzpomínat jako na zlý sen a života si budem vychutnávat mnohem víc než ostatní,protože budem vědět jaké to je krásné se na svět dívat se střízlivíma očima.
Alena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Milá Petro, četl jsem tvé příspěvky a zaujalo mě toto:

o víkendu bude slavit 50tiny, pít nebudu, ani kapku a nenechám se nikým zvyklat, to rázné ne je potřeba, vždyť takto jsem zase začala minulé pondělí na té firemní akci, snad do půlnoci jsem vydržela odolávat a jeden kolega si dal za úkol, že mě zvyklá, že bude sranda a sice byla, ale po celém týdnu a alkoholovém oparu už to zase taková sranda není, je to opravdu těžké, společnost je tak nastavená, člověk sám je slabý a když už přesvědčí sebe že nebude pít, tak ještě o tom musí přesvědčovat okolí, ten alkohol je všude, jsem si docela jistá, že kdyby nebyl alkohol legální, tak bych ho nikde pokoutně nesháněla

V tom je problém. Chlast tu bude, s tím nic nenaděláš. Ostatní pijou, jsou zmatlaný jak dobytci, ale vyspí se a jsou v pohodě. Já a ty ne. Já jak začnu tak jedu. Nic neřeším, jen sehant prchy a koupit si víno a další a další. A takhle třeba 5 dní. Nic nejím a bojím se vystřízlivět, protože čeká šílená depka, hrozný problémy, ostuda, výčitky svědomí - fakt hustý výčitky, bolest všeho, zvracení, nemůžu se najíst, klepu se a myslím že umřu. Prostě klasika, my všichni profesionální opilci to známe. Opravdu nám to stojí za to kvůli jednomu večeru, kdy si myslíme že by nám alkohol pomohl (zábava, zahnat nudu, problémy) zničit dosavdní snahu o to nějak to sním vyřešit? Nebo počkáme, až nás zavřou do léčebny? Jó, každej si musí vybrat.

Jinak zavedl jsem si takovou berličku, třeba Vám někomu pomůže:

Nešahám na chlast, ani na prázdný lahve holou rukou. To znamená: Pokud mě někdo požádá, ať mu donesu pivo, máma ať uklidím prázdnou láhev ( od táty po obídku ) tak si vezmu papírovej kapesník, hadr, prostě něco, abych na něj nešahal holou rukou. Možná to někomu přijde divný, ale já si tak připomínám že nesmím a já vím proč to dělám.

Jinak Petro teď budu trochu zlej: Jestli s tim chceš přestat, tak to udělej. Neřeš proč to nejde, nehledej důvody proč piješ, nebo proč jsi pila. Je milión důvodů proč pít. Vůbec nad tim nepřemejšlej, mysli na něco jinýho. Prostě už začni. Ne zejtra teď a hned. A fakt se zbav chlastu doma, jinak to asi nedáš. Teda já bych to nedal. Měla by jsi si o svém problému promluvit se spolubydlícím. Prostě přiznat že máš problémy s pitím a jestli by to nějak nešlo vyřešit aby tam nebyl chlast, nebo byl uzamčen, alespoň na pár měsíců. Měla by jsi to probrat nebo se taky může stát, pokud budeš poračovat, že se odstěhuje, protože bydlet s ochlastou není žádnej med.

Jinak mě těší, že se na mé fórum a můj životní příběh, psaný v největší depresi a s kocovinou která mě držela, slítla spousta alkoholiků. Třeba se nad sebou zamyslíme. A nebo dáme soutěž o prvního v léčebně?
Honza

Honzo, z Tvých slov je cítit ta radost ze střízlivosti, je to dobře.Ale nejsme profesionální alkoholici, jsme jen alkoholici, těmi budeme do smrti.Prostě to tak je.A bez chlastu se dá žít, znám lidi, co byli díky alkoholu na dně, nyní abstinují 20-30 let, žijí kvalitní životy, dokázali úžasné věci, smějí se, radují ze života.Tak teda fakt nechlastejme!
Liba

Honzo, je fakt, že se nás na "Tvoje " forum chytlo docela dost !!!!! A jak se vsichni poznavame v tech prispevcich, je to jako pres kopirak, ty stavy jsou tak stejny !!!!Ja si vzdycky myslela, ze fakt nejsem normalni, co delam je hruza...ona to je hruza,ale takhle chlast cvičí s náma se všema.Takže dneska 18. den a čistá ! Držím palce Pétě / stou jsme pred těmi 15 dny začínaly / a všem ostatním. nškdy se až musim smat, jak to mame vsichni teoreticky nastudovany, vime co a jak....ted hlavne zvladnout tu praxi !!!!
P.S. v sobotu me ceka rodinna oslava....
Aneta

Ahoj lidi,
abych pravdu řekl, tak se ráno vždycky těším, co si tady novýho přečtu. Pomáhá mi vidět, že spousta lidí je na tom hodně podobně nebo ještě mnohem hůř, a že s tím něco dělají a že to jde. Někdy líp, někdy hůř, ale jde o to že jde se s tím prát. Mně pomáhá, žesi říkám, že někdo má cukrovku a nemůže cukr. Mám docela rád sladký a nezávidím těm, co mají chuť taky a nemůžou. A vydrží to. Jinak by je to nakonec zabilo. No a já nemůžu alkohol. Prostě mám smůlu. Ostatní můžou a já ne a nic s tím nenadělám.
Možná je do dětinské přirovnání a srovnávání nesrovnatelného, ale mně to pomáhá, tak se mi nesmějte ))
Rodinnou oslavu mám za sebou a kupodivu to nebyl žádný očistec. Prostě jsem řekl že nechci a všichni to napoprvé pochopili a nerýpali se v tom. Co si kdo myslel je jeho věc, ale já jsem byla nakonec spokojený. Ano, měl jsem pocit, že ucucávat jednu dvojku červenýho by přece nemohl být žádný problém. Chvíli jsem měl chuť si ji nechat nalít s předsevzetím, že mi vydrží celý večer. Ale pak jsem si řekl, že když nic tak nic. Neměl jsem strach, že by se to zvrtlo, ale měl jsem pocit, že bych tím sám před sebou zahodil ty dva týdny do kanálu a nakonec bych si to vyčítal.
Tak se mějte a držte se.
Péťu zdravím zvlášť. Péťo drž se
B.
Bohouš

Ahoj všichni,
já se taky na sobotní oslavě chystám nepít ani kapku. Taky je mií jasný, že by mě dvojka bílýho nevrátila zpátky, ale měla bych výčitky svědomí a to fakt nechci.je fakt, že nějaký nezvládnutelný chutě nemám, ale když jdu z práce měsrem a vidím v předzahrádkách lidi popíjející orosenou skleničku bílýho, měla bych chuť...a to moje kamarádka prodává ve vinitéce, kam za ní dost často chodím a kde mají rozlévané sudové moravské,vždycky jsem si tam jednu nebo dve dala. jako vsichni, co za ni chodi... Ted uz se 14 dni vymlouvam na boleni hlavy, pak ze je moc velky horko.....ACH JO !!!!!!
Držte se a Peto ozvi se !!! Teda vsichni piste, jak bojujete...
Aneta

To si jen namlouváte, přátelé, že by vás dvojka vína nesvedla k další, zcela jistě ano, věříte tomu, jako každý alkoholik.Je ale pravda, že byste zahodili ty hezké dny, co už zažíváte.Proč?1 krok-nesmím, 2 krok- nemusím, 3 krok- nechci, a je to.
Liba

Vždyt i karel Nešpor na svych strankach uvádí, že pijan může kontrolovaně pít.... ????
Aneta

Anet, přečtěte si tohle:
Klasifikace populace dle ‘‘vztahu‘‘k alkoholu

nejdříve je alkohol klasifikovaný jako tekutina , potom pro svou chuť a nakonec jako droga:

abstinenti - - -
konzumenti + + -
pijáci + + +
alkoholici (+) (+) +++

První skupinu tvoří abstinenti. Jsou to osoby, které alkohol nepožili v žádné formě po dobu nejméně tří let. Takových to jedinců je ve společnosti málo, většinu z nich tvoří děti do pěti až šesti let a také lidé, kteří z různého důvodu alkohol odmítají.
Druhou skupinou jsou konzumenti, ti pijí kvůli tekutině a chuti, jde spíše o rituální záležitosti ( svatby,narozeniny atd.). Konzumenty lze rozdělit ještě na zásadové a nezásadové. Zásadoví nepijí více než 0,5 piva za den, pití vždy kontrolují, nebývají opilí. Nezásadoví přestupují uvedené pravidlo nanejvýš čtyřikrát do roka, nemívají palimpsest ( alkoholické okénko).Další skupinu tvoří pijáci, kteří žádají navíc od alkoholu euforické účinky. Pijáci se dále dělí na příležitostné a pravidelné, kteří si už život bez alkoholu nedovedou představit, jejich kontrola nad pitím je zrušena. Od tohoto přístupu k alkoholu vede už jen krůček k závislosti.
Poslední skupinou jsou alkoholici, dále budu užívat výraz - lidé závislí na alkoholu, kteří alkohol pijí kvůli jeho účinkům na lidskou psychiku. Člověk závislý na alkoholu se nenarodí, ale stává se jím. A stát se jím může každý. Snad nikdo by nechtěl být agresivnější člověk, kterého zneklidňuje sebemenší hluk, kterým se nechá snadno vyprovokovat, žije v jakémsi neustálém napětí, postupně mu okolí přestává důvěřovat a ztrácí smysl pro spolehlivost. Ale právě tací tito závislí lidé na alkoholu bývají. Počáteční euforie po napětí se u nich rychle mění ve skleslost a nevoli nejen vůči sobě, ale i vůči okolí, rodině i společnosti. Nemají sílu sami přestat pít, v pití unikají sami před sebou. Z původně svobodných lidí vytvořil alkohol jedince bez schopnosti se nezávisle rozhodovat. I tito lidé byli někdy ve fázi, kdy s alkoholem teprve začínali. Středem světa se jim stal alkohol, který si je úplně podmanil a postupně změnil jejich postoj k životu. ( Skála, 1977,s. 12-14).
Květa
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Poslední úprava: 14/08/2010 07:34 Provedl: Květa.

To já mám všechno tohle už načteno...a taky mě zaujalo na tomto webu článek Nešpora, že ne každy, kdo nadužívá alkohol, je alkoholikem. Tak kde je ta hranice ????
Aneta

Stránka: 1...15161718192021...111
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter