Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...16171819202122...111
Dolů
Téma: Tak jsem opět začal
Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 9 měsíce  
No to je právě to. Každý ji má jinde. Prakticky se to nejlépe pozná, když člověk prožívá abstinenční příznaky, které jsou z toho jak se tělo během častého abúzu adaptuje. Jsou na to i testy, ale bylo by to potřeba prokonzultovat s odborníkem, nejlépe z některých poraden AT.
Květa
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

tady jsou ty dotazníky:

Dotazník závislosti
Všechny následující otázky se budou týkat období posledních 12 měsíců. Vyberte tu z následujících odpovědí, která se nejvíc blíží skutečnosti a zatrhněte ji.
1. Cítil jste během posledních 12 měsíců silnou touhu nebo nutkání pít alkohol?
Ne – Někdy – Často
2. Nedokázal jste se ve vztahu k alkoholu ovládat? ( Pil jste i tehdy když to bylo nevhodné, nebo jste vypil víc než jste původně chtěl?)
Často – Někdy – Ne
3. Měl jste tělesné odvykací potíže ( absťák) po vysazení alkoholu ( např. nejčastěji třes
po ránu)?
Ne – Někdy – Často
4. Zvyšoval jste dávku alkoholu, abyste dosáhl účinku, původně vyvolaného nižší
Dávkou.
Často – Někdy - Ne
5. Zanedbával jste dobré záliby kvůli alkoholu nebo jste potřeboval víc času k získání a k užívání alkoholu či k zotavení se z jeho účinku?
Ne – Někdy - Často
6. Pokračoval jste v pití alkoholu přes škodlivé následky, o kterých jste věděl?
Často – Někdy – Ne

Vyhodnocení
Spočítejte odpovědi ,,často´´ a odpovědi ,,někdy´´
0 odpovědí ,,často´´ a ,,někdy´´ znamená, že se patrně nejedná o závislost.
1 – 2 odpovědi ,,často´´ a ,,někdy´´ - tento výsledek vyžaduje důkladnějšího vyšetření.
3 – 6 odpovědi ,,často´´ a ,, někdy´´ znamenají, že se patrně jedná o závislost.
Květa
Platinum Boarder
graphgraph

Koukám, že tu testy jsou, ještě sem pan doktor umístil nejdenodušší test CAGE. V té AT poradně byste si udělala ve více věcech jasno.
Hanka, která sem přispívala ze začátku fóra do takové poradny chodila každé ráno dýchat než-li šla do práce, na konzultace myslím, že chodila jednou za měsíc a potom ještě vyhledala poradnu Laxus, kde probírala s psychoterapeutkou svou osobnost a problémy a moc si to chválila. Ostatně si to tu můžete Anet přečíst.
Květa
Platinum Boarder
graphgraph

Tak jsem si tu udělala ten test závislosti na alkoholu a vyšlo mi " nízké riziko " /pití nad míru /.
Aneta

Čau Peťule, jak je ???
Aneta

Re: Před 14 rok, 9 měsíce  
Ahoj:) jen v rychlosti píšu, že se mám naprosto ok, dnes jsem se první noc nepotila(myslím takový ten studený abstinenční pot), celkově jsem fyzicky naprosto fit, myslím, že mám štěstí že jsem poměrně mladá, jen jsem si koupila nějaké vitamíny a ostropestřec na pročištění, snažím se zdravě jíst, později přidám sportování, včera jsem přemýšlela, že bych měla dbát o své tělo, chudáček, že mám hodně dobré genetické predispozice a tak to tělo ničím, přišlo mi to tak nějak líto....Jinak i psychicky je to překvapivě úplně v pořádku(až na ten alkoholismus, co ve mě už zůstane, já rozhodně nemám žádné zkreslené představ, že já můžu kontrolovaně pít(teď mě napadla takové pro někoho možná vulgární přirovnání- to je jako pro chlapa co je závislý na sexu chtít aby s překrásnou ženou pětkrát zasunul a šel zase dělat něco jiného:))pardon no), teď se snažím se v tom právě moc nepitvat, nějak cítím že to je teď to nejlepší....a téměř nejsem na internetu, ona to bude nějaká moje přidružená závislost, mám to až moc spojené s alkoholem, proto se teď snažím zabavit jinak a proto ani nepíšu, vždy jen podám report jak pokračuju, snad to chápete:)
A při té příležitosti si ale ráda přečtu jak se daří ostatním v tomto vláknu:) tak pište:)
Péťa

Re: Re: Před 14 rok, 9 měsíce  
Peťo,
jsem ráda, že je Ti dobře, jen tak dál a když budeš mít náladu, občas písni, jak úspěšně pokračuješ ! Já taky O.K., ani kapka vína a v sobotu už to budou 3 týdny.
Měj se fajn, všem držím palce a dejte vědět, jak je !!!!
Aneta

Re: Re: Před 14 rok, 9 měsíce  
Dívky, bude jen lépe, určitě!Každý den si řekněte to áčkařské:jen dnes se nenapiju, co bude zítra, uvidíme!!Mějte se rádi!!
Liba

Zdravím, právě je 6.8.2010 dvě minuty po půlnoci.To znamená, že jsem již vydržel měsíc se nenapít. Takže s chutí do dalšího. Jinak doufám, že se všichni držíte, bude líp-

Honza
Honza

Honzíku, gratuluji k úspěchu, je to "jen" měsíc, asi těžký,ale raduji se s Tebou, vydrž, dá se to, a je výborně!!Jak já si nevěřila!, a sice nepiju 6 let, teprve, zdá se mně to málo.Většinou se mám blbě, ale výborně to snáším.
Liba

Stránka: 1...16171819202122...111
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter