Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 9 měsíce
|
|
Anet, to je vidět, co ten alkohol s náma dělá, a i ta střízlivost.Bude jen lépe, jen nepít.A lákadel je všude plno i jiných,auta, domy, jídlo, hadry...taky je nemáme, žijeme.No a?
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Já jsem se Tě , Líbo, ještě chtěla zeptat. když jsem četla Tvůj příběh / 3 flašky vodky, to je síla/ , jak jsi na tom byla se zdravím, co třeba jaterní testy atd . ??? Nechci vyzvídat, ale zajímá mě to z hlediska mé profese / zdravotnictví /. Ale jsi upřímná a otevřená, tak snad Ti moje otázky nebudou vadit. !!
|
|
Aneta
|
|
|
|
|
No, div divoucí, játra byly asi dobrý, nikdo mně je neléčil.Spíš žaludek, ale ten jsem měla špatný dávno před tím než jsem pila hodně. Mívala jsem neurozu, pak se mně bleskově objevily vředy, praskly , naštěstí v nemocnici, kde jsem byla se zlomenou rukou, měla jsem klinickou smrt, bezva zážitek.Spíš je divný, že vydržel mozek, měla jsem vrozený auerizma na mozku, tak tak mně zachránili taky, 2x gama nůž na Homolce.Jo, v tom příběhu je jen zlomek mého života, kalamity, to je moje!Přitahuji je pořád.Jsem i na tom videu, tady na foru.To se mně líbí,jak ti alkoholici si lžou, svádějí pořád vše na všechny.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Je fakt, že sis teda vybrala nemocí a katastrof za několik lidí dohromady. Já teda věřím na osud a na to, že každej máme svoji délku života předem danou, někdo má svíci kratší a někdo delší....Je to možná blbost, ale já věřím, že jak se říká " neshnije, co má shořet plamenem "
|
|
Aneta
|
|
|
|
|
Víš, Aneto, každý má ten život jiný, je fakt, že těch průšvihů jsem měla moc, to už bylo, ještě budou.Zatím je zvládám.Byly i horší, než alkoholismus.Odcházím do hospody, potřebuji dřevo na zimu, kde jinde, než tam seženu info o cenách, kvalitě.Kopnu do sebe 4 vody,pokecám, zasměju se, půjdu domů.Vůbec mně už nevadí, když vidím, jak lidi paří, je to jejich věc.Najde se x takzvaných přátel, co by mně koupili frťana a rádi, závidí mně, pomlouvají, že fetuju...piju tajně doma....nepochopí, že se směju i bez chlastu.Je mně fajn.Tenhle pocit svobody Vám všem přeju.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
A když jsi v tom tzv."lítala" a někdo takhle rozumně s Tebou promluvil, věřila bys mu a přestala by jsi sama ? Nebo jsi musel spadnout až na dno, abys na to přišla sama ??
|
|
Aneta
|
|
|
|
|
Říká se, že každý musí poznat dno, aby se měl od čeho odrazit.Není to ale pravda, znám lidi, co jim došlo, že asi!!něco není v pořádku, ...přestanou díky léčebně, AA...dřív.Já byla naprosto mimo.Mně vadili všichni lidi, zamykala jsem se,štvala mně i pošťačka, co mně nesla důchod , abych měla na alkohol!Neslyšela jsem rady, prosby, nic.Humus.Chlast mně ovládal.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Já takhle vyzvidam....ale chci se dozvedet, co nejvic od lidi, co to prozili !!!! Ja nepiju tvrdy alkohol, pivo mi vubec nechutná a dokonce si nenechám nalít ani červený víno, nechutná mi . Ale bílý víno mi chutná náramně , i když i v tom bílým mám oblíbený značky a tak si i v tom vybírám. Finančně jsem na tom dobře, tak si vybírám. To píšu jenom proto, že nevím, kam se zařadit. Nepiju denně,pak mám období, že piju třeba obden, ale jen jednu nebo dvě skleničky a pak třeba jednou za čtvrt roku ujedu a vypiju víc a mám z toho hrozný výčitky. nemám problémy v práci, zvládám všechno, ale cítím, že normální to není.Nekouřím, i když jsem kouřila a nechala toho ze dne na den a nikdy mi to nechybelo. Po alkoholu mi nikdy není špatně od žaludku, nikdy nezvracím, jen mě šíleně bolí hlava. Na což trpím, i když nic nepiju. Chtěla bych umět kontrolovaně pít, ale co myslíš Líbo, asi to nepůjde ?? Teď začínám čtvrtý týden abstinence.Co radíš ? Skoro vím, co mi odpovíš...
|
|
Aneta
|
|
|
|
|
Kontrolovaně pít nelze.Jestliže máš v rodině alkoholika, bacha!, zatím pití zvládáš, nemusíš být alkoholik, ale stejně je lepší abstinovat.Těžko u Tebe určit, jestli jsi nebo nejsi alkoholička.Klidně si to vínko dej, je i zdravé, ale jen když Ti nebude dělat potíže.Každý člověk nemusí být alkoholik.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
O nikom v rodině nevím, maminka je totální zapřísáhlý abstinent a tatínek pil střídmě, ale vínko mu taky chutnalo. No, asi si teď dám tříměsíční abstinenci, koneckonců se teď pročišťuji bylinkama, tak do toho nebudu matlat alkohol.A uvidíme...nejhorší je to odmítání alkoholu ve společnostiNedávno jsem musela i vztelke odejít, protože na oslavě kolegy narozenin lítaly panáky a já to prostě odmítám a všichni už byli jako agresivní, že je jako neslušný si s oslavencem nepřipít. Bylo to až hnusný a tak jsem normálně prchla, abych se nenechala natlačit, kam nechci. Stejně je to hrozný, když někdo nepije, pomlouvaj ho, když pije moc, tak ho pomlouvaj taky.
|
|
Aneta
|
|
|
|