Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 9 měsíce
|
|
Ahoj Bohouši a ostatní,
já budu mít v sobotu "už " měsíc a dávám si cíle po měsících, dalekou budoucnost neřeším. Včera jsem si pročátala i jiné diskuze a někdy si říkám, jak to ti lidé vůbec mohli přežít !!!Já nedávno četla rozhovor s Vildou Čokem, ten teda vždycky chlastal fest / rocker, nedivím se /, dřív měl šílený problémy z toho i zdravotní. Teď píše, že hodně omezil, ale dá si, ale prokládá to třeba dvěma měsíci úplné abstinence, aby se pročistil. To neuvádím jsko návod pro ostatní, jenom jako jeho názor. Peťule se má asi dobře, že nepíše, nemáš zprávy, Bohouši ?? Já, že jsme začínaly spolu, tak mě to i zajímá.. Pevné nervy při abstinenci všem !
|
|
Aneta
|
|
|
Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 9 měsíce
|
|
Ahoj Bohouši a ostatní,
já budu mít v sobotu "už " měsíc a dávám si cíle po měsících, dalekou budoucnost neřeším. Včera jsem si pročátala i jiné diskuze a někdy si říkám, jak to ti lidé vůbec mohli přežít !!!Já nedávno četla rozhovor s Vildou Čokem, ten teda vždycky chlastal fest / rocker, nedivím se /, dřív měl šílený problémy z toho i zdravotní. Teď píše, že hodně omezil, ale dá si, ale prokládá to třeba dvěma měsíci úplné abstinence, aby se pročistil. To neuvádím jsko návod pro ostatní, jenom jako jeho názor. Peťule se má asi dobře, že nepíše, nemáš zprávy, Bohouši ?? Já, že jsme začínaly spolu, tak mě to i zajímá.. Pevné nervy při abstinenci všem !
|
|
Aneta
|
|
|
Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 8 měsíce
|
|
Zdravím, tak jak pak se Vám daří? Mně docela dobře, držím se.Trápí mně ale jedna kamarádka. Líbí se mi, ale má jinýho. Nejradši bych se ožral, a zapomněl. Ale neudělám to.
|
|
Honza
|
|
|
|
|
Ahoj všichni,
tak mám trochu pocit, že za chvíli nebude o čem psát 
Nemám sice aktuální zprávyo Pétě, ale věřím žei ona se drží, tak jako ostatní, kteří se před víc než měsícem rozhodli pro změnu a přispívali na tomto fóru. To jeasi jedi nědobře.
Co se týká mně, tak dobrý. Je pravda, že chvil, kdy se mi "zasteskne" přibývá a lehký to teda není. Nejde ani tak o to odmítat při příležitostech, kdy se pití očekává, jde spíš o chvíle, kdy se všechno nedaří, jak bych si představoval. Tlak stoupá, nervozita a chuť zahnat stav panákem taky. Hezky potají, vždyť se to nikdo nedozví, jeden panák neublíží ale pomůže, tak o co jde ne?
Právě že asi o hodně. První týdny byly takový jednodušší. To nadšení, že to jde tak nějak přehlušilo chuť pomoct si řešit situaci panákem.
Je jasný, že to chce vydržet, ale to se lehce řekne.
Tak ty svoje pocity aspoň vysypu tady. Mě to při psaní pomůže si to trochu srovnat v hlavě, ostatní v tom třeba najdou i podobnost sesvojí situací.
Tak že mějte se a držte se 
B.
|
|
Bohouš
|
|
|
|
|
Ahoj, tak se celkem držím, ale je fakt, že mám taky chutě. Hlavně večer, když se tak sedí na zahrádce, dát si skleničku nebo dvě vychlazenýho bílýho...je tak, pro chu ť !!!! Ach jo... !!!
|
|
Aneta
|
|
|
|
|
Jo, jo je to těžký, ale máme za sebou jen měsíc a pár dní, takže ještě v klídku vydržíme, ne? Když jsem vydrželi tolik dní pít, tak snad vydržíme pár dní nepít.
Jak jsi psal Bohouši, tak já to mám stejně. Nemám problém jít do hospody a pít kofolu, když tam jedu autem tak ji taky piju. Jde o ty situace, kdy stojí všechno za hovínko, nudím se a mám pocit, že život stojí celkem za nic.
Že bych si dal lahvinku a zapomněl na problémy. Ale to nic neřeší, problémy se musí vyřešit a pitím si to jenom možná tak zkomlikujeme. A pokud se rozjedeme, tak buď začneme od znova abstinovat - akorát že už míň lidí nám bude věřit ( kolik jich ještě máte?) , budeme v léčebně, na ulici, nebo mrtví. Každej si musí vybrat.
Jinak Peťa je kde? Občas z jejich příspěvků jsem měl pocit, že to chce řešit, ale ještě se pro to nerozhodla.
No uvidíme, každej nějak zkončíme.
Jinak zkouším přestat i kouřit. Jdu do sebe. Žvejkam nikotýnový žvejky, tahám nikotýnový špičky. 2. den již nekouřím
Honza
|
|
Honza
|
|
|
|
|
Tak hlásím porušení abstinence. Včera jsem si při posezení se známýma dala skleničku vína. ne, že bych to nemohla vydržet, ale jsem si prostě dala. Nijak zvlášť mi nechutnalo, druhou jsem už odmítla a dala si tonik. Měla bych mít asi výčitky svědomí, že jsem porušila, ale tak nějak nemám. Zkusila jsem to, nerozpila jsem se, žádné další chutě jsem si nevyvolala. Není to návod pro ostatní, radši nepijte ! je to jenom moje zkušenost a jsem za ni svym zpusobem i rada. No a zase hodlam abstinovat. Držte se !!!!
|
|
Aneta
|
|
|
|
|
.
|
|
Alt
Fresh Boarder
|
Poslední úprava: 06/09/2010 15:35 Provedl: Alt.
|
|
|
|
Zdravím. Tak tu máme opět pátek. Hodně lidí zde najednou odpadlo. Doufám že se neopíjíte. Já ne. Zatím je to v celkem pohodě - dneska my došlo že za pár dní mám 50 absolutně střízlivých dní. Tak si koupím flašku - nějakej džusík  . Jinak taky už 5. den už nekouřím.
|
|
Honza
|
|
|
|
|
ahoj Honzo,
když jsem přestal kouřit, tak nejhorší byl první týden. To jsem prakticky na nic jiného nemyslel a řešil jen přítomnost a nejbližší budoucnost - hodiny a kolikrát i minuty. Nejlepší je být stále něčím zaměstnaný a hlavně být připravený na krize a vědět, co dělat, až se dostaví. Skvěle mi v tom pomáhala tělesná aktivita a když jsem byl doma, tak sprcha. Pod sprchou se špatně kouří  Po tom prvním týdnu už to šlo a i když krize přicházely stále, mezery mezi nimi se prodlužovaly a vždycky, když jsem ji překonal, zažíval jsem obrovskou úlevu a uspokojení. Ale i po roce mi ještě občas jazyk zajezdil po patře. Tak se drž
Pavel
|
|
|
|
|
|