Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...21222324252627...111
Dolů
Téma: Tak jsem opět začal
Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 8 měsíce  
Ahoj, já se taky držím a nepiju, krom té jedné skleničky vína v minulém týdnu, ale to jsem psala, byla jen jedna a nijak ve mně neprobudila chuť na další pití.Ostatní se neozývají, tak to je asi dobré znamení, že se drží a nepijou !!! Vždycky má člověk větší potřebu se svěřit, když selže a má výčitky svědomí. Tak snad to tak je, ale ozvat se můžete, jak Vám ta abstinence jde !!! Ať třeba povzbudíme další !!!!!!
Aneta

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Jen doufám, že se všichni rozjeli na dovolenou, né v chlastu.Můžou být taky namol, neschopni psát.Což jistě nikomu nepřeji.
Liba

ahoj všem:)
Líbo já jsem tak namol nebývala, že bych nemohla psát...bohužel, vždycky jsem v tom nejhorším stavu psala na net a smsky, bez chyb, zato úplně mimózní a stihomamské a divné věci, to je na tom to nejhorší, že jsem prostě psala a volala, tím si člověk ty vztahy rozvrací....

no a já se mám no dobře nevím jestli jde říct, protože se učím, mám 5 zkoušek na začátku září a nic neumím, asi se to nenaučím a budu ještě o rok déle studovat, po té 30ce to leze do hlavy hrozně špatně a neumím se soustředit(možná i nějaké ty mozkové buňky umřely za dobu mé alkoholové "kariéry"), no ale může za to taky ten chlast,že teď nestíhám, protože jsem na to měla celé léto a ženu to až teď....furt bylo času hromada, hlavně jak člověk tím chlastem ztrácí zodpovědnost.... takže jsem v hrozném stresu, ale v takovém stavu nemám absolutně chuť se napít, spíš bych potřebovala ten čas nějak nafouknout, než si ho odebrat pitím....no a to je asi možná taky jeden z návodů jak nechlastat, zapsat se někam na VŠ při práci, pak na chlast není čas:))

tak se tu mějte, jdu stresovat dál....
Péťa

Super, Peto, ze jsi se ozvala a ze nepijes !!!! Uz jsem myslela, ze jsi na nas "zanevřela ". Měj se fajn a hodně stesti pri zkouskach ! A nejen tam ! Vsem ostatním nepijícím drzím palce a písněte, jak Vám to jde !!
Aneta

Lidi, když nepijeme, to jsme chytří, víme vše, chyby alkoholismu, jen co si lízneme, jako bysme bleskově zapomněli naše úvahy.Peťko, za blbost se platí, neboj, zmákneš zkoušky, bude fajn.Vydrž!
Liba

Dneska jsem se prvně odhodlala najít pomoc na internetu. Je mi 29 a mám problém s pitím. Asi si tuhle výbavu nesu v genech. Vždycky mám obrovské odhodlání nepít a už se mi podařilo téměř rok abstinovat. Ted jsem dostala od mamky nůž na krk a vím že tohle jsem potřebovala. Když jsem si tady četla vaše příspěvky tak mi některé mluví z duše. Včera jsem se opila a jelikož bydlím v jednom domě s rodiči tak mamka na mě přišla a začala debata. Vím že žádný problém nestojí za to sahnout po lahvi ale je to nejjednoduší způsob který jsem vždycky našla. Ode dneška mám přesevzetí přestat pít. Nechci jít nikam do poradny vím že to dokážu sama. Vidím že to tady z vás spousta dokázala. Tak se chci zapojit do debaty a do podpory v tom prostě to VYDRŽET.
Jitka
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Tak s chutí do toho jitko. Já už budu mít 2 krásný měsíce.
Honza

Tak to mi věř Honzo, že tu chuť mám teď tak obrovskou jako nikdy. Doufám, že mi odhodlání vydrží. Dám do toho tentokrát všechno.
Jitka
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Ahoj všichni,
tak víkend celkem v pohodě. Ne, že by nebyla chuť, ale dalo se to zvládnout. Pomáhá naplánovat si dost manuální práce. Při ní si sice říkám, že pivko by bodlo, ale není tak hrozný si dát nealko. Horší je jet v autě a říkat si,až dojedu, sednul bych si a otevřel bych si lahvinku červenýho. V tý chvíli je mi fakt líto, že abstinuju.
Jitko chce to hlavně vydržet. Někdy to jde samo, někdy to je těžký. Ale rozhodně je to lepší než nic nedělat.

Mějte se.
B.
Bohouš

Jitko, jo, tak to je hodně nepříjemné s tou mámou, to jsem si taky prožila, nalévala jsem se tajně večer v jednom baráku s ní, vždycky jsem jí radši šla oznámit, že jdu spát a dobrou noc....pak jsem si vzala notebook do postele, brouzdala po netu, diskutovala na diskusích, psala si s kamarádama na facebooku, po icq, litovala se s flaškou vedle postele...párkrát mě máma takhle vyhmátla, flašku jsem schovala včas do skříně, ale rozsvítila a viděla v jakém jsem stavu a jak říkáš, začala debata, samozřejmně o ničem, bavit se s opilým člověkem a chtít po něm odpovědi na otázky, vyčítavým tónem :"proč chlastáš? co tím sleduješ? co tím vyřešíš? cos pila, kolik jsi toho vypila?" no děs, v tu chvíli samozřejmně člověk zapírá, prohledala mi přede mnou věci, ponížení a obrovsky negativní pocit...a ta rána poté:(
ale co chci říct: pro mě tohle vůbec nebyl důvod s pitím přestat, byla jsem z toho mnohem víc v háji a pila stejně a cítila se mnohem hůř, paradoxně mi pomohlo se přestěhovat pryč, sama....a začít žít tak jak chci já, začala jsem se cítit mnohem silnější a svobodnější a měla jsem mnohem větší motivaci pro to chtít přestat: SAMA SEBE....rodiče jsou dost často pro své dospělé děti mnohem větší psychická zátěž než by se jim mohlo zdát...

Bohouši: taky jsem si naplánovala nějakou tu fyzickou aktivitu, poslední zkoušku mám 10.9., pak je volný víkend, což po tom stresu a 4 zkouškách by mohlo lákat k tomu to zapít....(tutově)....takže jsem se zaregistrovala na ten víkend na jednu dobrovolnickou akci, na záchranu jedné unikátní přírodní oblasti, čistě manuální práce, s nůžkama, hráběma....a v krásné přírodě:)navíc by se tam měla sejít zajímavá parta lidí....tak se těším:)
Péťa

Stránka: 1...21222324252627...111
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter