Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...23242526272829...111
Dolů
Téma: Tak jsem opět začal
Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 8 měsíce  
Peto, to je prave to, ze jsme zacaly ten alkohol pouzivat na utlumeni ruznych psychickych stavu...alespon ja ano. Trpim klaustrofobii a drive jsem mela strach vystoupit pred vetšim forem, tak me sklenicka vina uvolnila, byla jsem zabavna, prijemna, vtipna...Protoze navenek pusobim dost sebejiste, nikdo by mi to neveril To je ale dan za to...nemuzu si pomoct, jsem takova, nechci, aby me nikdo v zivote litoval, a tak se tvarim , jak mi vse v zivote vychází. A rány si potom lížu doma sma v koutečku a nejradši s vínečkem..a lituju se. Ted už 6. týden se držím.Holt jsem taková povaha.
Eva

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Evi, asi tak nějak to bude i se mnou, že si tím chlastem něco řeším, asi tu špatnou sebedůvěru...kterou s takovou výchovou holt už mám, nikdy mě nikdo nechválil, vždycky to bylo: "no tohle ti vyšlo, ale to neznamená že jsi dobrá, beztak něco jiného nevyjde" a to jsem jako malá byla talent na housle(nemohla jsem ale doma na housle hrát, kdo to vrzání má poslouchat), vyhrávala jsem matematické a fyzikální olympiády (ale máma říkala, že jsem moc líná na to abych něco dokázala) klukům jsem se vždy hodně líbila (otec: křivozubko, kdes nechala prsa) atd...

ale nemůžu se litovat, musím se od toho odprostit a najít si tu sebedůvěru sama...asi jsem to řešila tím alkoholem už někdy od střední školy a tak jsem teď tam kde jsem, tak to musím nějak zvrátit, najít si sebedůvěru jinak...naštěstí už jsem tak nějak po tolika pokusech něco se sebou udělat, přišla na to jak toho dosáhnout, tak snad....
Péťa

S alkoholem nedokážete vůbec nic.Jen na chvilku utečete, zapomenete, druhý den je to jen horší.Zajděte na AA.Tam uslyšíte příběhy, pravdivé, kde Vaše vrstevnice zažily mnohem horší věci, přesto abstinují!Najednou zjistíte, že děláte vědu z prkotin, jen abyste mohly sáhnout po alkoholu!!!!!Bacha na to!
Liba

Líbo, četle jsem Tvůj příběh a obdivuju Tě. Ale jen jedna otázečka mi nejde z hlavy. Proč jsi to sama nechala dojít tak daleko. Vždyť jsi určitě taky slyšela takovéto rady a taky Ti někdo určitě promlouval do duše. Proč jsi zavčasu nešla sama do AA nebo se léčit ?? Určitě Ti to někdo řekl a nabízel Ti pomoc , ne ??
Eva

Je to divné, ale já netušila, že je zle, pak bylo pozdě.Alkohol mně chutnal,pila jsem jaksi v normě!. s manželem na pivko, sem tam doma, ale vyjímečně.Pak jsem měla moc starostí, nepila jsem vůbec, aspoň dva roky,muž zemřel, děti jakž takž byly v pořádku,žila jsem sama, já díky nemocnici zůstala v Invalid.důchodu,začala jsem chodit za přáteli!! do hospody,pořád to nějak šlo, bez ostud, ale bleskový zlom,čekala mně těžká operace, lékařka mně naznačila, že asi nepřežiju, vzdala jsem život, pila víc, zavírala se doma, sama.Jen děti mně prosily, nadávaly, nebrala jsem to vážně.Už mně ovládal chlast, vůbec jsem nepřemýšlela o tom, že je něco špatně.O AA jsem nevěděla, léčebna byl strašák!Žiji v malém městě, "nechtěla jsem dětem dělat ostudu, že tam půjdu",fakt.Dokonce mně to i kamarádky rozmlouvaly!!Až se stal zázrak, ve vteřině,rozhodla se jsem jít na léčení, děti to přivítaly , tam jsem o AA něco zaslechla,zase jsem se bála jít domů, co bude!!K psychiatrovi jsem se bála docházet,spíš těch léků, co mně předepíše, abych nebyla závislá na nich,nějak se to zamotalo, založila jsem áčka v nejbližším velkým městě, a díky nim abstinuji, pomáhají mně pořád.Ještě v léčebně jsem nechtěla připustit, že jsem alkoholička,myslela jsem si, že je to svoboda, když piju sice hodně, ale protože mně to chutná, někdy taky né, ale dělám si , co chci.Že je alkoholismus nemoc jsem opravdu netušila.A takových lidí je hodně, alkoholismus je u nás tabu.Je pořád naprosto normální pít při jakékoliv příležitosti, úsměvné u mládeže, když se opijí........
Liba

Protože jsem na internetu, jako kontakt na pomoc alkoholikům, dozvídám se pořád, kolik lidí umřelo kvůli pití,jenže se říká:Pil, protože byl nemocný!Opak je pravda-nemocný byl, protože pil.X lidí tají alkoholismus, hlavně ženy, rodiny to tutlají,nebo to berou jako normální věc, holt pije víc!Věty:Ona se neupila, vždyť byla tak inteligentní!- ,Ona sice pila dost, pomáhalo jí to překonat bolest-Zkolabovaly mu všechny orgány v těle, u flašky, měl hezkou smrt-pořád mně to leká, zaráží, kolik lidí umírá díky chlastu.
Liba

Zrovna včera u nás zemřel 15 letý kluk, byl tu u babičky na prázdninách, o víkendu se opili s vrstevníkama, spadl, včera zemřel.Děs!
Liba

Tak co holky, Peto, Jitko, jak se drzite v abstinenci ? Drzim palce vsem !
Eva

Evi, se mnou špatně, viz vedlejší téma:( já už ani nevím kolik pokusů už to je, fakt hodně, přijde mi, že jak jsem sama, tak mě nějak nic moc až tak nebrzdí, jako že partner, rodina, nějaká zodpovědnost, by mě přinutila, naopak co mě moc nepomáhá je si pořád na facebooku číst, jak moje vrstevnice se vdávají, rodí...to asi je moje achilovka, že se při takových zprávách znovu rozpiju - zrovna včera mi poslala jedna známá fotku s pozitivním gravitestem a mě to takhle poskládalo...zdá se mi že každá psychická výchylka mě dostane do stavu, kdy považuju za jediný únik to víno, protože okamžité řešení po ruce není, kdežto chlastu je všude dostatek
Péťa

Ahoj Evi u mě zatím dobrý, ale zatím. Čas ukáže. Odhodlání mě drží. Péťo je mi to líto, ale nedělej si hlavu s tím co kamarádky. Já vím, že to bolí, ale snaž se to vydržet. Mám ted tak rozplánované dny že ani nestíhám fb apod. Ale zatím si řikám že úspěch budu mít až za delší čas.
Jitka
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Stránka: 1...23242526272829...111
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter