Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 8 měsíce
|
|
Libo, kuchař je víc než doktor  Nejen láska prochází žaludkem, ale i dobrá nálada, pohoda... Dobré jídlo zahání chutě na všechny neřesti i blbosti. Musíš být skvělý člověk.
|
|
Radka1
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Asi bys Radko koukala, jaký umím být i hajzl, a přísná babička.Taky razím heslo, že na svini musíš být ještě větší svině, ale jako dáma.Málokdy se naštvu, pak to stojí za to.Ale moc ráda vařím, peču, zahrádka, bylinky, pořád se směju, dnes už jo, a hlavně přitahuju ztroskotance , ne jen alkoholiky, ale i feťáky, jejich příbuzné,lidi s depkama........někdy si připadám, jako sociální pracovnice, Judr, Mudr, máma, těšítko pro cizí......ráda pomáhám.Vážím si života, rychle utíká, měl by se žít, nepřežívat.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Jo, úplně to vidím. Taky je pryč ta ustrašená, vystresovaná Radka, která se bála pípnout, no ale to bylo hlavně kvůli mému špatnému svědomí. Držela jsem hubu a krok.
Dnes ne.
Nojo, to máš blbý - z mého pohledu ovšem. Já se svou povahou, to dělám tak, že nabídnu pomoc ale jen jednou a pak už nikdy ne. Abych si zachránila život tak sobecky překračuju ležící na dně. No ale to je hlavně opravdu kvůli tomu, aby mě to nestáhlo do pekla. To by byl mazec.
Život fakt rychle uteče..
|
|
Radka1
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Mně naopak ten ležící posílí, rychle si vzpomenu na své dno, a netrápím se s ním donekonečna, jen trošku víc poznám, jestli pomoc chce přijmout, upřímně, jinak taky ho klidně pošlu do pr----, ať se třeba upije.Víme dobře, že ten kdo nechce, nepřestane, výmluvy, uražený, bez pokory.....ten pomoc nepřijme, je to ztráta času.A ten , kdo chce , tomu ráda předám své zkušenosti, upozorním na nečekané sny o chlastu, atd.Ty sny mně teda zaskočily moc,vyděsily, málem jsem zrecidivovala.Ale poznám taky bezva lidi, jako třeba Tebe Radko, no, není to dobře?
|
|
Liba
|
|
|
|
|
No, hlavně mě je potěšením Tě poznat.
U mě je to tak, že já nerozeznám tu zdravou hranici, mezi pomocí od/do a vydám ze sebe úplně všechno, celou svojí energii, všechno co mám..
Mě právě naposledy nastartovala m.j. i taková pomoc, ve dne v noci, telefonáty s vyhrožováním sebevraždou, pomoc s penězi na nákupy  . Nakonec jsem musela zavolat záchranku a ta žena mě pak strašně moc nenáviděla, protože logicky skončila na záchytce a tak..Takové podobné zachraňování bylo asi čtyřikrát, hrozně jsem to prožívala, brala jsem to moc osobně. Po předposlední léčbě jsem se poučila a nikomu jsem již nedala svoje telefonní číslo, žádný kamarádění, nic. V léčebně jsem byla kvůli sobě a svojí budoucnosti a tečka..
Ale asi k tomu, abych byla tak silná jako Ty, potřebuju ještě pár let vydejchat, ty dva roky je ještě nic. Teprve teď se trošinku vzpamatovávám. Tak možná za pět let..
Jsi moc fajn.
|
|
Radka1
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj holky a všichni. Právě jsem se vrátila ( ne z hradu  ) ale z pole. Uklízela jsem s traktorem balíky a manžel přestavěl ohradník,pak jsme společně převedli koníky. Proč to píšu...Zase jsem si uvědomila, že o tohle všechno jsem málem přišla. A proč? No jasně, že kvůli chlastu. Nemám ráda takové to rozplývání se a patos, ale když jsem pozorovala zapadající sluníčko, spokojeně se pasoucí koně a svého muže, se kterým jsem už čtvrt století, byla jsem šťastná, takový ten krátký okmažik ( jsem trapná, ale bylo to tak  ).
Svým způsobem jsem ráda, že jsem alkoholička, za to, co jsem prožila i za to "dno", jinak bych totiž tohle všechno, takový ten " obyčejný" život brala jako automatickou věc. Teď si toho vážím, mám hodnotový žebříček asi jiný než je zvykem, trochu posunutý.
Píšu hrozně pomalu a myšlenky jsou rychlejší než prsty, ale doufám, že porozumíte tomu,co jsem chtěla říct.
|
|
|
Poslední úprava: 04/09/2010 20:33 Provedl: Falada.
|
|
|
|
Vůbec se nemáš za co stydět, naopak, pyšni se s tím, s tou krásou života.Užíváme si ty střízlivé dny plnými doušky, okamžik , a je klídek na duši.Kdybysme nepili, možná bysme tohle vše nezažívali.Takže fakt platí, že vše zlé je k něčemu dobré.Tak dívky, jedem jako s medem.A moje heslo zní-Mám se blbě, výborně to snáším!
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Tvoje heslo Libo mě teda srdečně rozesmálo. Všem přeji prima neděli.
|
|
Radka1
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Anetko,
blahopřeju k pokračování vašeho rozhodnutí nepít ( někde píšete, že to chcete zkusit 3 měsíce).
Nevím a taky mě do toho nic není, jestli o vašem rozhodnutí a realizaci ví někdo z vaší rodiny. Píšu to proto, že kdybyste se svěřila, tak by pochopil a třeba byl i rád, že mužete za těchto okolností naplánovat na víkend další náhradní program za to vinobraní. I když z počátku by se asi nejednalo z této změny o velké našení, vzhledem ke kůlturnímu programu, jak píšete, nakonec by vás podpořili.
Jedná se o velkou pro vás věc, teď v tuto chvíli to asi tak nevnímáte, ale vinobraní je o víně, které vám sedlo natolik, že jste se rozhodla na nějaký delší čas ho nepít.
Ahoj Irenko,
moc ráda tě tady vidím, vzpomínáš na začátek fóra na Hanku a Ivliku? Taky jsem ráda za to, že někdy mohu obyčejné věci přijímat a prožívat s takovým pocitem co popisuješ. Moc ti to přeju a to letité manželství zdravě závidím.
Libu, to tvoje heslo: Většinou se mám blbě, ale výborně to snáším, mám napsaný na nástěnce, to se mě fakt líbí.
Upřimně jsem se zasmála, když tady Honza reagoval na reklamu na pití tvrdého alkoholu pro muže : I muži mají své dny.
Honzova reakce byla :,, Jó, já bych jim natočil reklamu jak vypadá, když mám své dny. To by jim klesly tržby, protože nikdo by asi nechtěl být takový ..... jako já,,.
Všechny ostatní zdravím a vydržte, stojí to za to, ale to vy víte.
|
|
|
|
|
|
|
My, co nepijeme víme, jaká je to paráda.Ale taky jsme váhali, báli se, nevěřili si,trápili se.Stal se zázrak, nepijeme, vychutnáváme si tu svobodu, nabíráme sílu.Aneto, neurážej se, Radka Ti jen chce pomoc, neriskuj zbytečně.Doma jsi silná, přesvědčená, že se nenapiješ, pak jen kapičku, a konce znáš.Pro alkoholika jsou konce jasné-smrt, kriminál, šílenství nebo střízlivost.
|
|
Liba
|
|
|
|