Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...43444546474849...111
Dolů
Téma: Tak jsem opět začal
Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 5 měsíce  
Mirku,věda jako taková Vám nemůže pomoci.Věda nevyléčí duši.Alkoholismus je nemocí duše.Vy máte cenné devizy od kterých můžete nestartovat-své vlastní zkušenosti se svým pitím.Dostat se ke své duši můžete jen,když budete k sobě pravdivý.Toto se vám může začít dařit až pokud zvládnete nepít delší dobu.Věřte,že mozek alkoholika je vyčuraný až běda-a snaží se přechytračit jak může!
Jana Mertosová
Expert Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Místo: OSTRAVA Narozeniny: 02/27
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Jano, ta poslední věta, svatá pravda. Zatím zvládám, nic nepiju. Ale třeba včera bylo takové nutkání, že jsem se málem musel přivázat k radiátoru, abych si neběžel pro alkohol. Povedlo se a sladká odměna. Hluboký spánek, krásné ráno. Regály s chlastem ani hospody mě netáhnou. U mě je největším spouštěčem stres. Najednou naskočí panika, úzkost, sebelítost, aspoň jednu sklenku, uvolnit se, zasloužíš si to. Tůdle!!! Musím se zastavit, uklidnit, přehodnotit priority. A nejdůležitější je, se nenapít, chvíli vydržet, pak řešit další. Napít se, by přineslo chvilku úlevy, kocovinu, absťák. Nic bych nevyřešil a jen by přibyly výčitky a další problémy.
Když je nejhůř, pročítám si tohle forum, a hned mi dojde o co se v mém mozku hraje. A dospěl jsem k rozhodnutí, že pokud nedokážu abstinovat, požádám o ústavní léčbu. Jak si pročítám příspěvky, děsí mě, že někteří, a jsou na tom třeba hůř než já, léčebnu odmítají. Mě by to také přineslo obrovské problémy. Bilance je jednoduchá. Obětovat tři měsíce a pak dořešit situaci jako normální střízlivý člověk. Nebo všechno zahodit a obětovat zbytek života.
Díky vám všem, co pomáháte.
Mirek
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Je to stejné u každého alkoholika.Mozku se zachce alkoholu, a dokáže přivodit stres , udělat ho , z každé hlouposti.Alkoholik si nalhává, že je zle, smutno, .....Ti, co odmítají léčbu jsou přesvědčeni, že vše zvládnou sami, že na tom nejsou tak zase zle, omlouvají se, cítí se ublíženi...netuší, do čeho se řítí.To dno přepadne člověka rychle, pak už je ten alkoholik otrok, nula,nic.Umře, stává se z něj dement,zoufalá troska, která myslí jen na ten chlast.Já to zažila, náhodou jsem se z toho dostala, bylo to těžké.
Liba

Díky všem za tuto diskusi.
Lenka

Ahoj lidi,
pár týdnů jsem se neozval, dokonce jsem tuto diskusi ani nečetl. Je to možná trochu nevděk, protože před pár týdny jsem to tady hltal každý den a musím říct, že mi tahle diskuse moc pomohla. Mám za sebou skoro čtyři měsíce. V podstatě bez problému. Úplná abstinence, něco, co jsem si neuměl představit. Vlastně ani ne proto, že bych se bál sebe, ale možná víc proto, že jsem nevěděl, co tomu bude říkat okolí. Všichni věděli, že se pití nevyhýbám, ale nikdo nevěděl, jak velký problém se z toho pro mě stal. Něvěděl jsem, co budou říkat, nevěděl jsem, co budu říkat já. Teď už vím, že jsem dělal z komára velblouda.
Tak že mám za sebou skoro čtyři měsíce. Občas mám pocit, že mám vyhráno, že už bych zvládnul sem tam nějakou společenskou akci s omezeným pitím. Občas mám pocit, že je to pěkná blbost, že vůbec nemám vyhráno, že se jenom snažím oblafnout sám sebe. Tak radši držím úplnou abstinenci.
Jde to.
Držte se,
Bohouš.
Bohouš

Bohouši, konečně jsi se ozval, zrádče!. vypadá to, že v ČR chlapy problém s alkoholem nemají, nepijí, protože nepíšou!Ale, Bohoušku, prosím Tě, vydrž, nejsi za vodou, to vlastně nebude nikdy, děláš si to pro sebe, pro svůj lepší život, tak to stojí za to!Okolí bude stejně komentovat, ať piješ, nebo nepiješ,kašli na ně.
Liba

Bohouši moc Ti gratuluji. A nepokoušej osud!! Já nepila 6 let a teď dva roky se to jen a jen zhoršilo. A začalo to nevinně. Vinným stříčkem, pivkem 10 a tak.... A teď vydržím jen pár dnů a pak je mi dobře, tak zas znovu, 2 dny a pak zas pauza ale tím, že jsem našla tuto diskusi, byla mi doporučena Líbou, pročítám TriezlivyProstor na AA, tak jsem rozhodnuta s tím skončit opravdu znovu nastálo. No včerejšek počítat nemůžu, zase bylo pivo, jinak od pondělí nic. A ten včerejšek mě mrzí. Včera mě jen děsilo, jak jsou ty naše pocity stejné tady se všemi a i ten styl výmluv...
Tak se drž!!
Závidím Ti to, samozřejmě v dobrém
Lenka

Bohouši, to je super, že se držíš !!! Koukla jsem po delší době na stránky, třeba se ozve i Péťa, jak se jí daří abstinovat !! O Honzovi nepochybuju, ten je určitě v pohodě. Držím palce nám všem !!
Aneta

Zdravím. Nejdříve bych chtěl gratulovat Bohoušovi.

A já se taky držím. Za pár dní 5 měsíců a již jsem smířen že svátky budou taky nasuchu. A pak 7.1 budu mít 1/2 roku. Už se na to těším.

Teď nemám moc čas psát - práce, holky .....
Honza

Honzo gratuluji. Celou tuto diskusi jsem přečetla, tak jste mi všichni blízcí. Mi jen ještě chybí to odhodlání...
Lenka

Stránka: 1...43444546474849...111
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter