Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 4 měsíce
|
|
MYSLELA JSEM NA TEBE, MOVO, TAK ZA PÁR DNÍ SE UVIDÍME, JO!
|
|
Liba
|
|
|
Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 3 měsíce
|
|
Nejraději bych si nakopala prdel.Po mém rozjezdu,jak jsem už psala.Jsem zjistila-po více jak 8leté abstinenci mne sklenička tvrdého dostala asi do podobnýho stavu jako bych do sebe dostala celou sedmičku moku.Navázala jsem přesně tam,kde jsem se dostala před 8mi roky.Konec-šmytec-řekl by moudrý člověk!Můj alkoholický mozek se v tu ránu ozval v plné síle a všemožně mi nakukával-víno by ti to neudělalo.Po 4dnech mi to nedalo.Výsledek?Od 19.12.jsem musela každý den koupit litr vína.Radost v prdeli-chut´pít sílila.Dostala jsem se do stavu mimo realitu,jako do tranzu-a věděla,že pokud něco neudělám-jsem v prdeli-zastavit doma to nešlo.3.1.hned ráno-v noci už jsem nespala pro abstinenční příznaky nespala-jsem navštívila svoji psychiatričku.Díky přátel se podařilo v tomtéž dni i nemožné-umístit matku do domova s pečovatelskou službou,převést ji tam-a já odjela zároven´´ na detox do Opavy.První noc jsem byla na pokoji s pacientkou v deliriu.Její stav mne dost rychle dostal do reality.Měsíc,který jsem si v léčebně zopakovala pokračováním tvrdých podmínek protialkoholní léčebny však nelituju!Uvědomila jsem si za sebe sama-jak důležité pro mne je nezapomínat na pokoru a vděčnost za všechno,co se mi v životě dostává.Stejně jako nezapomenout nikdy na svoji nemoc,kterou závislost pro mne znamená.Dokázat uhájit svůj prostor a čas-tak jak musím já.
|
|
|
|
|
Re: Tak jsem opět začal Před 14 rok, 2 měsíce
|
|
Jani,stalo se nedá se nic dělat vy už víte,ale je dobré,že jste to tu nastínila pro ostatní.Alkoholik není nikdy vyléčený 
|
|
ivlik
|
|
|
|
|
TAK VAM JANO PREJI SILU A VIRU A MTE SE O CO OPRIT, OSM LET ABSTINENCE JE PRECI VELKA ZKUSENOST, ALE TEN MOZEK LKOHOLIKA ASI NEZAPOMINA, JE TO VAZNE SMRTELNA NEMOC, A ROZUMIM DOBRE SPOUSTEC BYLO VASE ROZHODNUTI NA VANOCE DOPRAT RODINE ALKOHL?
NEBO KDE TO ZACLO, PISETE ZE STEDRY DEN BYL V POHODE A PAK ZE OD 19 PIJETE? TROCHU SE NEORIENTUJU, TAKY JSEM SE PRIDALA K NARODU ABSTINENTU, TAK MNE ZAJIMA JAK SE TO SPUSTI, BYL TO OMYL?
NAHODA? NEBO VASE NEPOZORNOST, TY SPOUSTECE TO MNE ZAJIMA, V RAMCI VLASTNI OCHRANY, A POTOM JSTE MUSELA NA DETOX? TO TELO HNED SPADLO DO ZAVISLOSTI? JE TO TROCHU DESIVE, TA ALKOHOLICKA PAMET, DEKUJU A SNAD NEJSEM MOC OSOBNI.DRZIM VAM I SOBE PALEC
|
|
PETRATA
|
|
|
|
|
začalo to mnohem dřív.Dost jsem poslední dobou přeceńovala své síly-tím i schopnosti.Nepřipouštěla,že už opět ležím zavalená každodenními starostmi-kterých přibývalo.Děti už mysleli-máma je z toho všeho venku a já jim to statečně a hrdě dávala najevo-už jen tím,že jsem si nedokázala vykřičet prostor sama pro sebe-a tím i osobně navštěvovat AA.Do toho jsem začala chytračit,že svatbu syna jsem zmákla.Chytrá jak hovno.ještě mi to nestačilo a chtěla jsem otestovat svoji nejmladší-jak na tom opravdu je s pitím.Poprvé za těchto přiblblých podmínek,které mi v prochlastané makovici velice chytře nakecaly moje myšlenky.Jsem taky porvé kopila něco domů!Tak si to moje palice pořádně dokázala omluvit-a já blbec jsem to sežrala i s navijákem.Co jsem chtěla-to jsem dostala-plným právem!Nenapila jsem se plánovaně-to jsem nechtěla!Ale nedivím se-koledovala jsem si o tuto lekci!Tím,že jsem celou situaci podcenila a nepřiznala včas.Stejně jako jsem si dovolila dostat do stavu vyčerpání?Tímto jsem už myšlenku že víno by mi takovou reakci neudělalo nedokázala od sebe odsunout tak,aby na mne neměla sílu ovlivnit či utnout.Toto jsem musela uvědomit a přiznat až v léčebně,kde jsem věděla,že pokračování v pití mi tam nehrozí.Stejně jako BEZ POKORY NEJSEM SCHOPNA OBJEKTIVNĚ MYSLET.Jo s tím vínem jsem neodolala pokušení a musela vyzkoušet až 29.12.Sama za sebe-takovou blbost jako uvažovat někdy příště mít,či nemít-doma něco.Koupit,či nekoupit něco domů???Jsou mnohem lepší věci,zážitky v tomto životě-jen alkoholicky chytrý debil bude takto mudrovat.A já se jím-věřím,že na chvíli opět stala!
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|
|
no to precenovani a hrani si na vsemocneho to dobre znam a to je jako by clovek zapomel na sebe, ze jo a tva dcera taky pije?
ach jo jsou to tak komplikovane veci, ale clovek musi myslet hlavne na sebe, tedy co se tehle zavislosti tyka a drzet palec ostatnim, a nenapadlo vas napsat sem? a jak vam to vase deti oplatily? tu skvelou peci a servis az domu? podrzely vas? maji radi i slabou maminku? ja jsem si poprve s alkoholem priznala, ze jsem slaba a ne superman a ze nemusim furt hrat tu statecnou a silacku, ze mam pravo i na svuj prostor a nemusim si ho dopravat jen alkoholem , ten svaty klid, to otupeni...ta kocovina a stejne to nic neresi, ze jo.. drzim palce jano vite uz jak na to, ne? 8 let je 8 let. a diky bohu za vase pribehy,co vse si na nich clovek uvedomi
|
|
petratta
|
|
|
|
|
Petrato,moc se mne líbí vaše myšlenky,jen se nemůžu zbavit pocitu,že se s tím těžko smiřujete,že už nikdy.Nepochybujte o sobě,nehrajte si na silačku a statečnou a budte jí.Přece jste statečná a silná,máte dost práce za sebou,vzpomente co jste už dokázala a sama bez léčení.Je to uctihodné,tak budte na sebe pyšná.  Kdo to nepoznal,nemůže pochopit jaké úsilí to je,není to o pevné vůli,ale výsledek stojí za to  Držte se.
|
|
ivlik
|
|
|
|
|
a to ja si prave na silacku nehraju, ja mam prave ze strach ze to na me zase prijde a tak si to tady ctu a pisu co mi prijde, neb maji ty pribehy spolecnou nit, nejenom tu alkoholovou, ja jsem ted v poradku, ale v zive pameti mam ten pocit, ze treba muzu..a tu rani kocovinu z minuleho tydne,brr..
a dost me sokuje ze se to muze stat i po osmi letech,mate pravdu ten pocit navzdy je divny, furt se ridim tim, ze prave dnes se nenapiju a zitra nevim co bude, zda se mi to takove ulevne, silacka jsem uz byla, uz ne ne, kazdy je slaby a kazdy ma sve demony, pro mne je uplne nove takhle otevrene a o takovych vecech, ale ucim se a tesim se i na libu, co ona na to, neb vy za sebou mate delsi cestu a znate ty vzestupy i pady, asi lip, ne? a ja se i pochvalim to zas jo, ale hlavne se tesim na jaro, to bude fajn
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Vzhledem k tomu,že jsem léčebnu mohla využít na necelý měsíc,stihla jsem si zmapovat jen podstatné příčiny své recidivy.Co se týká vlastní přecitlivělostí která se rovněž probudila-s tou se potýkám ještě nyní doma.Napití ve mne probudilo též stavy agresivity,kterou už jsem též neznala-stejně jako se stihly opětovně otevřít všechny už lety díky psychoterapií pracně uzavřené životní epizody.To poslední už mělo mít tan jediný účel-dovolit svému já uchlastat se k smrti,nebo se oběsit-to jediné jsem zatím nezkoušela.Doma se ted´potýkám s problémy dětí,které chápu.Bolí je zklamání,nechápou,že bolí toto selhání i mne,ale díky tomuto jsem dostala možnost se posunout o krůček dál-ale nedoporučuju-jsou jiné spolehlivější cesty!!!Děti ted´mají potřebu hledat viníka a trestat-to jsem je přece učila já.Nechápou,že nejvíc se soudíme a trestáme my sami.To ode mne vyžaduje trpělivost,stejně jako čas a vytrvat.Jsem ted´hodně ráda,že jsem aspon´nezapomněla,že mé rozhodnutí nepít právě kvůli dětem,které jsem učinila kdysy,jsem stihla o něco později vymněnit.Nepiju kvůli sobě,já jsem se stala závislou!Jinak bych to dnes doma nezvládla.Takže si uvědomuju důležitost CELÉ PROTIALKOHOLNÍ LÉČBY,STEJNĚ JAKO VÝZNAMU VYUŽITÍ VEŠKERÝCH DOLÉČOVACÍCH PODPŮRNÝCH AKTIVIT.6e já jsem mnohé podcenila,poslední dobou začala opět upřednostnóvat druhé a jejich zájmy?Dostala jsem se opět na začátek celé cesty.Za sebe-můžu hovořit o štěstí-protože mi k této cestě pomohli mí přátelé z AA.Bez nich by byla v prdeli.
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|
|
Jani nedá se nic dělat,uklouzla jste a nemá smysl se ohlížet.Znovu vykročte se vztyčenou hlavou,jste jen člověk ne stroj a lidi přece chybují,co by to bylo jinak za život.Děti se budou tvářit chvilku ublíženě nechápaje,že v první řadě jste ublížila svoji duši.Těžko se to vysvětluje tomu,kdo neví a nechápe.Přejde je to mají Vás rádi a bude zas dobře. 
|
|
ivlik
|
|
|
|