Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 123456
Dolů
Téma: Nepřestat, ale minimalizovat, je to vůbec možné?
Re: Nepřestat, ale minimalizovat, je to vůbec možné? Před 2 měsíce, 1 týden  
Já se musím fakt usmát.
Takže ty si sem přišel po 11 letech,aby si tu všem podpořil pití a začít znovu pít.
Tak to já nekomentuju.
Eriku si pamatuji z minula a zdravím.
Držme se.Hlavně nenaletět.
Chuchto
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Zde jsem o tomto tématě něco málo našel pro zajímavost, kdo to řeší jako já. Můj názor je, že pro alkoholiky opravdu alkohol nejen nepít, ale neuvažovat o tom, zda pít nebo ne.To jen člověka rozhazuje.

Ano, je možnost, že jste dřív pil celkem dost,ale nevypěstoval jste si závislost, tedy bažení, abstinenční příznaky a bažení i třeba leta po tom co jste již abstinoval.

Pak i někteří "progresivní adiktologové " umírněně souhlasí, že by něco takového po mnoha letech spíše více než jeden rok tak dva, tři a více let, snad mohlo i jít pít moderovaně, nebo jen občas pár skleniček...

Viz. jsem našel zde

1url.cz/y1HWk

"Pro ty lidi, kteří se ptají, „je možné, aby alkoholici pili střídmě?“, pravděpodobná odpověď zní ne, ne bez toho, že by se jejich závislost na alkoholu vrátila."

ZDE SE PÍŠE TOTO:

1url.cz/T1HWa

Mírné pití je možné u některých lidí, kteří měli dříve problémy s alkoholem, dokonce i u těch, kteří se připojili k Anonymním alkoholikům , i když je pravděpodobné, že tito jedinci netrpěli oficiální poruchou užívání alkoholu (běžně označovanou jako „alkoholismus“). Mohli to být „ problémoví pijáci “, „těžcí pijáci“ nebo „nadměrní pijáci“.

Umírněný management byl shledán nejúspěšnějším u těch, kteří mají problém s pitím, ale nesplňují kritéria a nebyla u nich diagnostikována středně závažná nebo závažná porucha související s alkoholem .

Tak pěkný den a sřízlivosti zdar!
Chuchto
Senior Boarder
graphgraph

Ahoj,tak jak bylo obvyklé, tak se mi uložila na pevno dřívější verze a tak dlouho jsem ji předělával úplně s vyzněním naopak (tedy že to u Čechů a Češek v Českých poměrech je nerealistická a nebezpečná představa si myslet A/zrovna já jsem měl jen pijáctví byť těžké, ale ne středn nebo těžší alkoholismus se vším všudy B/ v českém prostředí by to šlo nepít jak dřív, ale jen "v mimořádných příležitostech")
Tak sorry, jsem samozřejmě proti obnovení závislosti, za nic jiného to bohužel nemohu považoat.
Hodně zdaru!
Chuchto
Senior Boarder
graphgraph

Re: Nepřestat, ale minimalizovat, je to vůbec možné? Před 2 měsíce  
Jak přestat pít?!

1url.cz/vuIHw

Proč?
Není "Proč?" vlastně hloupá dětinská otázka ?
Jak? Mi přijde smysluplnější.
Alespoň se mi nabízí na otázku Proč? Pár odpovědí pocházejících z dětství.
Pro slepičí kvoč..
Aby se blbý měli na co ptát..
Proto..
A vůbec..
To by tě zajímalo, viď?
Atd..
Chuchto
Senior Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 11/08/2024 14:38 Provedl: Chuchto.

Re: Nepřestat, ale minimalizovat, je to vůbec možné? Před 2 měsíce  
Odpovím na Pavla co tu psal před X lety někdy v Dubnu 2013
Chuchto
Senior Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 11/08/2024 22:20 Provedl: Chuchto.

Re: Nepřestat, ale minimalizovat, je to vůbec možné? Před 1 měsíc, 4 týdnů  
Ono o tom alkoholu a abstinenci se dá mudrovat vlastně celý život. A to nechci, takže asi si dám zase pauzu tady. Co jde, co nejde. Tak jo Pavlovi to jde.Mně to nejde. Pavel je tuším borec na konec a obdivujme ho, ještě sportuje, tak to bude třeba Poulíček.
Neděkuji mu ale jen v případě, že si Pavel jenom neuvědomil, že tím může lidi rozhodit a že se dá vrátit k pití, je to hned na vedlejším vlákně i po deseti letech abstinence (pomoc bezdomovci)..
Chuchto
Senior Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 11/08/2024 22:54 Provedl: Chuchto.

Re: Nepřestat, ale minimalizovat, je to vůbec možné? Před 1 měsíc, 4 týdnů  
Tak diskuse pravda funguje spíše sporadicky, zejména pro ty co potřebují rychle něco vyřešit, ale to já nejsem, takže mne to nevadí.
V ČR je asi milion alkoholiků,takže je s podivem, že ten provoz je tady tak malý. Patrně to řeší jinak a jinde.
Tak zdarec.
Chuchto
Senior Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 12/08/2024 11:13 Provedl: Chuchto.

Re: Nepřestat, ale minimalizovat, je to vůbec možné? Před 1 měsíc, 2 týdnů  
Jo, mimimalizovat to jde. Zkusil bych si to, kolik vlastně potřebujete denně alkoholu, tedy vydržet do večera a hezky si dát jen tolik, aby jste se v klidu vyspal. Pak to sem hoďte, kolik to je. Ono pokud to je řekněme 5 piv desítek, tak jste regulérní alkoholik, protože pět piv denně vám tedy bude chybět a pokud srazíte jen na 4 piva, tak se vám ještě nebude chtít jít spát bez toho posledního piva do komfortní nálady.
Ono tady jsou všichni alkholici, jmenuje sto to alkoholik.cz
Jestlichcete začít řekněme pít zdravě, tak si jděte někam na web o zdraví...
Nebo úplně do někam, nenecháme si tady rozhazovat naši svatou abstinenci.
ju, tak páčko.
Chuchto
Senior Boarder
graphgraph

Jo, mimimalizovat to jde. Zkusil bych si to, kolik vlastně potřebujete denně alkoholu, tedy vydržet do večera a hezky si dát jen tolik, aby jste se v klidu vyspal. Pak to sem hoďte, kolik to je. Ono pokud to je řekněme 5 piv desítek, tak jste regulérní alkoholik, protože pět piv denně vám tedy bude chybět a pokud srazíte jen na 4 piva, tak se vám ještě nebude chtít jít spát bez toho posledního piva do komfortní nálady.
Ono tady jsou všichni alkholici, jmenuje to to alkoholik.cz
Samozřejmě může sem i někdo mrknout ještě dřív než se stane regulérním alkoholikem, ale to patrně nebude váš případ.Pokud jste míval okna, tak mi to nepřijde jako jen zážitkové nárazové binge a nezdravé pití, tedy harming pití.Proč by jste se takhle zpíjel, kdyby jste nemusel, to přeci se nedělá jen tak. Nevím.
Může to být třeba i že máte špatné kumpány, kteří jsou alkoholici a snaží se z vás podvědomě také vyrobit alkoholiky a proto vás nutí pít stejnou tonáž a voltáž jako oni s již vybudovanou rezistencí a enzymy, které rychleji odbourávají alkohol v jejich vytrénovaném a už závislém těle. TO JE ZNÁMÉ u alkoholiků, že rychle tráví a vypijí třeba 5l vína a nic to s nimi moc nedělá, že by se váleli po zemi.Normálnímu člověku by ta hladina po 5l vína se ještě odbourávala asi 48hodin, nebyla by připavena na stejnou porci hned od 5-6 ráno, kdy má 1,5l vína schováno u samošky v křáku, protože otvíraj "až" v 7h a měl by hrozné stavy...
Chuchto
Senior Boarder
graphgraph

A s tím pitím , že není úpně běžného typu to vaše jednou za čas a pořádně?Že není tím co mají alkoholici věčeně v hospodě, nebo před večerkou či před samoškou, případně ráno první u samošky, když otvírá na prvního vyproštováka, respektive prvního nejkrásnějšího co zažene počínající absťák,který se alkoholikům pak už nedostavuje až večer v případě podoby chuťi na pivo , ale už ráno.
Tak propracovat se takhle dá i s kafem, tam je to naopak, zas ráno vás to budí, aby jste si dával kafe.
Já si nedal pozor při odvykání pití zas na nárůst závislosti na kafi a stresi řešil odrána zas kafem. A pak to bylo nechutné, vyloženě jsem se i budil nedospaný dal kafe a šel zas dospat. A hned po dospání zas. Jen zkušenost že bych neusnul mi zabránila si poslední dát ve 16h asi.
Mne se "podařilo" změnit nevím proč pití , asi z potřeby si taky dokýzat, že nejsem alkoholik, na jednou týdně , ale pořádně. Pil jsemo oněch 5 piv denně, ale jak píšu celý týden to bylo 35, ono se to různilo dle námahy, chuti, sluníčka a hlavně hlouposti třeba si začít první dát už dříve než obvykle.
Znak alkoholika u mně i byl, že jsem pak musel už pokračovat až do večera, u piv to bylo do únavy a spát.
Jenže běda jak jsem pil jednou týdně, tak jsem si schválně jakoby vychutnával ten den, který byl svátkem a pil pomalu a vychutnával každý pulitr až do úplného sytosti a tedy do rána většinou tak do dvou hodin nejméně, a spíše pak jsem šel do nonstopu a tam byl tak do tří nebo čtyř.
CHCI tím napsat, že nevím jak je to možné, ale má závislost na 35 pivech týdně, rozložená do celého týdnu se skryla do cca 10-12 nevím 15 maximálně ale jednou týdně.Jak to ten organismus pak zvládal aby neměl absťák tak nevím.¨
Ale vrátil jsem se k dennímu pití, protože jsem se cítil asi hůře a nebo se mi nechtělo toto dělat, přeci asi slabý absťák jsem nějaké ty poslední dny asi měl. Ne první, druhý, nebo třetí, ale čtvrtý, pátý a šestý než jsem se sedmý napil asi už vlastně ano...
Výsledek byl , že jsem si dle mého jen prohloubil závislost. Pak jsem pil ještě nějaký čas v řádu měsíců, nebo čtvrt roku odhadem a pozoroval své návyky a nesnášel jsem to,a chystal odvetu a že ten návyk odbourám. A pak před vánoci týden jsem uhodil, to datum bylo pro mne jakoby důležité, jakoby pověra náboženeský nejsemm, ale předci asi byli a tohodle jsem se bál, že chci vydržet a nechci to porušit a sebe zklamat.
A teď to držím nějakých pár let.
Nicméně neradím radši, dělal jsem to na koleně a chybí mi tam ten aspekt kolektivní , společenský, výměna inforamcí, mám dojemm, že jsem to fakt sfušoval na koleně a není to ono.
Tak držím palec.
Chuchto
Senior Boarder
graphgraph

Stránka: 123456
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter