Dobrý den,
napsala jsem před chvílí příspěvek a vložila jej k tématu Nealkoholické pivo, ale asi spíš měl přijít sem..Snad nebude vadit, že si jej zkopíruju.
A gratuluju! 28. den je paráda, taky se těším!
---------------------------------------------------------
Dobrý den,
jsou .. a proč... nápoje (nealko pivo a nealko víno) zapovězeny? Nealko pivo pochopím, protože možná obsahuje min. alkoholu, ale to nealko víno?(tam píšou 0%)
Snažím se přestat pít,alkoholik jsem jasnej,viz body, které zde vypsal Standa, několik stránek výše.(pití bez klapky, problém i v zaměstnání, doma taktéž). Nepiju desátý den,myslím, že se mi za posledních 10let nepoštěstilo, mít takovou pauzu. Jestli... tak den, dva, protože jsem je trávila za volantem anebo jim předcházel nějaký průšvih s pitím spojený, to jsem se ukázněně 2-3 dny držela. Nemám teď zřetelné abstinenční příznaky, asi přijdou(..třes, nervozita, mám je čekat?).. striktní zákaz alkoholu do konce života je pro mě nepředstavitelný, právě proto, že je to zákaz.( s mírou pít ale neumím, třikrát ano, počtvrtý je průšvih, okno).. Takže pro mne bylo východiskem nalko vínko prozatím(voda mi nechutná, voda s citronem mi způsobila zánět moč.cest, sladkému pití se vyhýbám kvůli kaloriím, na čaj asi v chladných dnech dojde) Oslavila jsem s nealkovínem tátovy narozeniny a přišlo mi fajn, že můžu pít a nepadají mi únavou oči, jsem čilá , můžu řídit.. hehe, jen nevím, co sousedka, viděla, že "sosám", chtěla taky skleničku, tak jsem jí nalila , nevím jestli poznala, že je free..nekomentovala to.Měla jsem prima pocit, že jsem pila ze sklínky na vysoké noze, pěkně to perlilo a já nebyla pod vlivem. Bylo mi fajn, necítila jsem, že bych si odpírala.. Jak moc je to závislost na alkoholu, jak moc zvyk se odměnit, když to bude bez alkoholu?
Jsem obklopena lidmi, kteří pijí s mírou a někteří i bez, jsem servírka...
když už jsem se rozepsala:
Deset dní prohlížím podobné stránky,čtu články, snažím se najít si dostupného lékaře. Jsem introvert v pasti.. u Apolináře je čekací doba v současné chvíli(září 2014) půl roku,jinde (psychiatři) min. dva měsíce. Dva dny jsem se snažila společně s přítelem, oba s telefony na uchu, dostat mě kamkoli, abych mohla řešit současný stav a zaměstnání...Lidi jako já s tím nepočítají. Rozhodnete se..a jste odmítáni, je nás totiž moc!
Objednaná jsem na 18.9. k psycholožce z krizového centra, do té doby se budu snažit sama, proto jsem se asi i rozepsala mimo téma "introvert jeden"( to mi odpusťte)..ale anonymita vám pomáhá...
Jsem hrdá i na těch 10 dnů,protože mě dohánějí myšlenky jestli nezklamu, ne že se nemůžu napít..a těším se, že budu moct říct, že mám za sebou celý první měsíc!