Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 8 měsíce
|
|
Nevim... Spouste lidi anonymita pomohla. Ja nemam pocit, ze spolecnost malo vi o zavislosti na alkoholu... Naopak. Jen bohuzel legalita tehle drogy zpusobuje to, ze chlasta kdekdo. Proto to lidi nevnimaji a nechteji vnimat jako problem. Museli by priznat, ze problem majii oni. A anonymita nedava sanci jen alkoholikum, ale i znasilnenym a tyranym zenam, detem... Kdyz takovehle forum pomuze byť jedinemu cloveku, pak diky za nej... A me pomahate. Dnes 26 dni. Diky vam za ne.
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
Tak,Liba to dobře napsala.To si jenom myslíme,že o našem alkoholismu nikdo nevěděl-věděli všichni.Už jsem to i sem asi několikrát psala, co říkala herečka Eva Holubová, která měla stejný problém ,cituji:" když pijete, pozná to na vás i váš kocour"-svatá pravda.
A ještě takovou malou poznámku-byly tady dvě účastnice,které tvrdily, že se teď odmlčí, nevšimla jsem si,píšou si tady spolu pořád,kolik toho vypily,jak se cítí-poznáváte se "dámy"?
Všechny ostatní zdravím
Helena
|
|
Helena
|
|
|
|
|
Víš, kočko, ono je to fakt tabu, málokdo ví, co je to za nemoc, spíše to lidé berou, jako slabost, ostudu....posmívají se alkoholikům, proto se tolik lidí bojí, stydí požádat oficiálně o pomoc.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ano, heleno, poznavam se
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Lze na me pohlížet jako na někoho, kdo zatím nedokázal to, co vy. Proč ta potřeba si do me v uvozovkách kopnout, nechápu. Třeba jste to myslela motivacne. Pak diky
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Dano,
toto fórum založil pan Dr.Mlčoch pro alkoholiky a ti sem také chodí.Zřejmě i Vy sama cítíte, že máte s alkoholem problém, proto jste tady.Nikdo nechodí na žádná fóra,která se ho netýkají,např.já jsem nikdy nekouřila, tak nechodím na protikuřácké fórum.
Proč si myslíte, že chci do Vás kopat-vůbec ne!!!
Já Vám chci jenom říct, jak taky můžete dopadnout.Nebudu tady sáhodlouze popisovat svůj příběh-začala jsem taky v mládí na dvojkách, které postupem času přešly na lahve a v té poslední fázi došlo i na tvrdý alkohol-a i tvrdý pád na dno!!!
Já vím, že se lépe poslouchá "vždyť Ty problém nemáš" atd.-ale,pozor,alkohol nepřemůžete-přemůže on Vás.
Já nejsem žádná bezdomovkyně,mám pohodovou rodinu,práci i v důchodu,která mě moc baví a kterou jsem dělala celý život(cestovní ruch)a přesto jsem do toho spadla.
Asi takhle to bylo z mé strany míněno.
Helena
|
|
Helena
|
|
|
|
|
Lidi... Ja zapomnela pocitat 31.8. Takze dnes slavim 28 dnu bez kaoicky alkoholu.... Jak takova blbina potesi.
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
Vlocko,blahopreji Ti.Ja sem nikdy nepila denne,tak pro mne nejake pocitani dnu nema smysl.Ja,bohuzel,mohu videt vysledky az po delsi dobe a to trochu “zrazuje“...Drzim Ti palce.Je velice motivujici cist to,co tu pises:)
|
|
anoine
|
|
|
|
|
Anoine.... Drzim Ti palce a dekuju moc. Ja pila denne temer litr vina, na oslavach vic... Jsem stastna, ze mi to jde. V patek to bude mesic. A to jsme meli mejdanu hned nekolik... A zvladla jsem to. Drz se.
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
Dobrý den,
napsala jsem před chvílí příspěvek a vložila jej k tématu Nealkoholické pivo, ale asi spíš měl přijít sem..Snad nebude vadit, že si jej zkopíruju.
A gratuluju! 28. den je paráda, taky se těším!
---------------------------------------------------------
Dobrý den,
jsou .. a proč... nápoje (nealko pivo a nealko víno) zapovězeny? Nealko pivo pochopím, protože možná obsahuje min. alkoholu, ale to nealko víno?(tam píšou 0%)
Snažím se přestat pít,alkoholik jsem jasnej,viz body, které zde vypsal Standa, několik stránek výše.(pití bez klapky, problém i v zaměstnání, doma taktéž). Nepiju desátý den,myslím, že se mi za posledních 10let nepoštěstilo, mít takovou pauzu. Jestli... tak den, dva, protože jsem je trávila za volantem anebo jim předcházel nějaký průšvih s pitím spojený, to jsem se ukázněně 2-3 dny držela. Nemám teď zřetelné abstinenční příznaky, asi přijdou(..třes, nervozita, mám je čekat?).. striktní zákaz alkoholu do konce života je pro mě nepředstavitelný, právě proto, že je to zákaz.( s mírou pít ale neumím, třikrát ano, počtvrtý je průšvih, okno).. Takže pro mne bylo východiskem nalko vínko prozatím(voda mi nechutná, voda s citronem mi způsobila zánět moč.cest, sladkému pití se vyhýbám kvůli kaloriím, na čaj asi v chladných dnech dojde) Oslavila jsem s nealkovínem tátovy narozeniny a přišlo mi fajn, že můžu pít a nepadají mi únavou oči, jsem čilá , můžu řídit.. hehe, jen nevím, co sousedka, viděla, že "sosám", chtěla taky skleničku, tak jsem jí nalila , nevím jestli poznala, že je free..nekomentovala to.Měla jsem prima pocit, že jsem pila ze sklínky na vysoké noze, pěkně to perlilo a já nebyla pod vlivem. Bylo mi fajn, necítila jsem, že bych si odpírala.. Jak moc je to závislost na alkoholu, jak moc zvyk se odměnit, když to bude bez alkoholu?
Jsem obklopena lidmi, kteří pijí s mírou a někteří i bez, jsem servírka...
když už jsem se rozepsala:
Deset dní prohlížím podobné stránky,čtu články, snažím se najít si dostupného lékaře. Jsem introvert v pasti.. u Apolináře je čekací doba v současné chvíli(září 2014) půl roku,jinde (psychiatři) min. dva měsíce. Dva dny jsem se snažila společně s přítelem, oba s telefony na uchu, dostat mě kamkoli, abych mohla řešit současný stav a zaměstnání...Lidi jako já s tím nepočítají. Rozhodnete se..a jste odmítáni, je nás totiž moc!
Objednaná jsem na 18.9. k psycholožce z krizového centra, do té doby se budu snažit sama, proto jsem se asi i rozepsala mimo téma "introvert jeden"( to mi odpusťte)..ale anonymita vám pomáhá...
Jsem hrdá i na těch 10 dnů,protože mě dohánějí myšlenky jestli nezklamu, ne že se nemůžu napít..a těším se, že budu moct říct, že mám za sebou celý první měsíc!
|
|
Anděla noci probděla
|
|
|
|