Zdravim, nějakou dobu tady čtu vaše příspěvky a rozhodla jsem se taky se připojit. Někteří z vás jsou tu inspirativní a spousta věcí mi pomohla. Nebudu se zde rozepisovat o mém problému, jelikož je podobný jako ten váš

způsobila jsem si pitím slušnou úzkostnou poruchu, depresivní stavy, atd. I když mne okolí ujištovalo, že já rozhodně s alkoholem problém nemam, tak jsem ho měla

nebo mám pořád... Proč sem píši je hlavně to, že bych se ráda podělila o věci, které mi pomáhají, třeba by mohly pomoci i někomu jinému:) Nikdy jsem napadla na dno, pouze psychické....takže to nebylo vidět.
První krok bylo připustit si problém...a pak pochopit, že s ním nemužu bojovat, že to nevyhraju, že ho musím přijmout a zpracovat...
Zde jsou body, které mi pomáhají:
1, Mít sama k sobě respekt, mít se ráda a být trpělivá.
2. Srovnat si věci v hlavě i kolem sebe. Pořádně si uklidit, zbavit se starého harampádí, vytřídit si věci doma, udržovat čisto...Stejně tak se snažit o detoxifikaci těla, zajít si do sauny např..
3. Snažit se jíst to, co mi dělá dobře, hlavně v době počáteční abstinence. Dostatek zeleninky, ovoce, vody, zelený čaj...
4. Věnovat čas vztahům s přáteli a rodinou (tady musím dávat pozor, někteří lidé mi způsobují recidivu

5. Věnovat se pohybu, to je pro mě hodně důležitý (běh, chůze, joga, kolo, plavat)
6. Vytvořit si každodenní střízlivé rituály (pité čaje, procházka, atd.)
7. Najít si nové koníčky a věci, které se chci chci naučit a co mě baví
a hlavně na prvním místě zůstat střízlivý!

Ty pocity úzkosti opravdu střízlivostí mizí...
Zdar všem a přeju všem hodně štěstí!!!