Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 8 měsíce
|
|
Taky jsem se nikam nedostala. Zkus AT poradny jeste
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Nebo AA. Je to zoufalý, přijde mi, ze to berou vázne, az je skoro pozde
|
|
Dana
|
|
|
|
|
On ten alkoholismus je smrtelná nemoc, není to sranda.AA neodsuzuj, zachránili tisíce životů, chodí tam statisíce lidí,ví proč.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Myslela jsem, ze zoufale je, jak je všude plno..
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Z Prahy nejsem, mám to 60km,ale přihlásila jsem aspoň zatím tam..možná mají kontakty v mém okolí. Mám před sebou dva dny práce. Zvládnu je. Měla jsem dovolenou 3 dny, potřebovala jsem si srovnat myšlenky, taky jsem ji měla vyhrazenou na ty lékaře.Dneska jdu do jámy lvové, držte palec,díky. Jo a je to dneska 13. den, neumím počítat.
|
|
Anděla noci probděla
|
|
|
|
|
Drzim ti palce, moc a moc. Nejdulezitejsi je nedat si ani jedinou sklenicku.... Zvladnes to. Podivej na me. A sice nepracuju v restauraci, ale alkohol je u nas doma denne. Vcera si muz s rodici opet davali vinko... Ja ananasovy dzus. Uz 30. den...
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
Jedem jako s medem!
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Zdravim, nějakou dobu tady čtu vaše příspěvky a rozhodla jsem se taky se připojit. Někteří z vás jsou tu inspirativní a spousta věcí mi pomohla. Nebudu se zde rozepisovat o mém problému, jelikož je podobný jako ten váš  způsobila jsem si pitím slušnou úzkostnou poruchu, depresivní stavy, atd. I když mne okolí ujištovalo, že já rozhodně s alkoholem problém nemam, tak jsem ho měla  nebo mám pořád... Proč sem píši je hlavně to, že bych se ráda podělila o věci, které mi pomáhají, třeba by mohly pomoci i někomu jinému:) Nikdy jsem napadla na dno, pouze psychické....takže to nebylo vidět.
První krok bylo připustit si problém...a pak pochopit, že s ním nemužu bojovat, že to nevyhraju, že ho musím přijmout a zpracovat...
Zde jsou body, které mi pomáhají:
1, Mít sama k sobě respekt, mít se ráda a být trpělivá.
2. Srovnat si věci v hlavě i kolem sebe. Pořádně si uklidit, zbavit se starého harampádí, vytřídit si věci doma, udržovat čisto...Stejně tak se snažit o detoxifikaci těla, zajít si do sauny např..
3. Snažit se jíst to, co mi dělá dobře, hlavně v době počáteční abstinence. Dostatek zeleninky, ovoce, vody, zelený čaj...
4. Věnovat čas vztahům s přáteli a rodinou (tady musím dávat pozor, někteří lidé mi způsobují recidivu 
5. Věnovat se pohybu, to je pro mě hodně důležitý (běh, chůze, joga, kolo, plavat)
6. Vytvořit si každodenní střízlivé rituály (pité čaje, procházka, atd.)
7. Najít si nové koníčky a věci, které se chci chci naučit a co mě baví
a hlavně na prvním místě zůstat střízlivý! 
Ty pocity úzkosti opravdu střízlivostí mizí...
Zdar všem a přeju všem hodně štěstí!!!
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Krasny prispevek... Diky moc. Opravdu. 30 dnu za mnou. A jinak... Souhlasim... Ja dokonce mivala i sebevrazedny myslenky... A jsou fuc, uz po mesici...
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
Vločko, budem tu počítat spolu, mám sice půl měsíce zpoždění..ale lepší pozdě, než nikdy.
V práci jsem to zvládla na jedničku,ale nebylo to bez myšlenky na nějaký "povzbuzovák". Přisuzuju to i zvyku, zlepšit si ke konci náladu, 18 h na jednom místě vás uondá, zejména když se k závěru nic moc už neděje a vy nemáte do čeho píchnout. Nastoupila jsem do tzv. krátkého týdne, pouze středa a čtvrtek, tak mám kliku. Včera jsem byla unavená, hlavně psychika mě sebrala, celý den myslet na to jak kdo bude reagovat, jesti přijdou narážky, jestli to se mnou chtějí ještě zkusit, nechci jim být na obtíž,ale zbavit se i této práce v dnešní době je na pováženou. Taky jsem se naučila chodit spát v týdnu předchozího volna dřív,celá situace mě unavila(to obvolávání lékařů, domlouvání se s nadřízeným jak to se mnou vypadá). Kolegyni jsem vysvětlila, že když se oni budou chtít při nějaké oslavě napít, tak ať mi to nedělají za zády, že je to pro mě potupný (už jsem se s tím setkala.. oni to mysleli dobře,aby nelákali, ale když pak najdete stopy, zjistíte, že vám pijí za zády, přijde vám nefér, že vás nenechají tu sklínku, panáka odmítnout ..to , že se bojí, abyste se nerozpila je jen vše zásluha,vím, ale stejně)
Taky jsem zjistila, že když to lidi nevědí, pozvou vás na panáka, vy odmítnete třeba s výmluvou," nemůžu, budu ještě řídit"...tak jsou v pohodě, ti co vědí o problému jsou najednou jako opařený, nevědí jak se chovat, nejsou zlí, nechtějí urážet, jen prostě jim to visí v hlavě, změnili se. K těmhle já bych potřebovala radu.
Tak.. zase jsem napsala víc než byl záměr,ale mě to tady pomáhá. Tak se držte, pěkný den, jdu na věc!
|
|
Anděla noci probděla
|
|
|
|