Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...104105106107108109110...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 8 měsíce  
to Rachel: opravdu moc pěkný příspěvek.. Říkala jsem si, že když dokážu nepít, dokážu změnit i jídelníček a zahrnout tam víc "zdravých" věcí.. Je inspirující, díky.
Anděla noci probděla

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Vůbec netušíš, kolik věcí dokážeš střízlivá, klidná, je to zázrak.
Liba

Přesně tak, najednou máš takovou zdravou enerigii. Dneska jsem se vrhla na vyklízení dílny. Našla jsem tam uplný poklady, už se těšim až tam začnu tvořit

Bez chlastu jsem zhubla 7 kilo, to mi nešlo 3 roky, protože s tim pivem večer to prostě nešlo...A momentálně se postupně vrací elán do práce... I když jsem opravdu nepila kvanta, u mě to bylo tak, že i po 3 deci večer jsem byla druhej den unavená a do ničeho se mi nechtělo...

Ještě věc mi hodně pomáhá, píšu si deník, tam je vidět, jak se člověk posouvá, stačí mi si jen vzpomenout na ty stavy co jsem prožila a je mi zle...
Hezkej den!
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Deník je výborná věc.Papír snese víc, než bychom řekli.Vám by moc pomohly Kroky z AA.
Liba

Chtela bych toho tolik napsat,ale pisu z telefonu a to je mizerie, nejde mi to. Moc drzim palce, at to zvladnes, jsem s Tebou:-) To zmakneme!!! Ja zitra zacinam druhy mesic hurrrraaaaa....
Vlocka

Ahoj všichni. Těší mě, že se tu konečně zase debatuje o tom, co nám pomáhá nepít a ne o tom, kdo toho kolik dnes vypil a kdo je větší vůl . Jen se chci podělit o svou zkušenost s odmítáním alkoholu. Pokud někdo nechápe, že si s ním nechci dát skleničku ani po tom, když mu vysvětlím že jsem abstinující alkoholik, není to můj problém, ale jeho! Vůbec se tím Andělo netrap. Já si abstinenci postavil jako svůj životní styl. Zkusím to vysvětlit třeba na vegetariánství: Vegetarián nejí maso a může pro to mít spoustu důvodů. Třeba má rád zvířata. Já nepiji alkohol, protože mám rád sebe! Mě alkohol skoro zabil, tak proč bych v tom pokračoval, když mě život baví. A pokud to někomu vadí, je to jeho problém a ne můj. Vím že v praxi to tak jednoduché není, ale vydrž a uvidíš že to okolí přijme a pochopí tě...
Karel Preisler
preisler-karel@seznam.cz
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Brno, Jubilejní 23 62000 Narozeniny: 05/10

To, že abstinuješ je jen tvá věc, nikomu do toho nic není, neměl by to řešit.Kdo tě má rád, pochopí, na ostatní kašli, nestojí za vysvětlování.Svůj život si žiješ tak, jak ty chceš.Jsem alkoholička, no a?Neřeším někoho , kdo má průjem, rakovinu, nenutím ho jíst něco, co by mu ublížilo.
Liba

Ponuku napiť sa zdvorilo odmietam:

"Nepijem a nefajčím, nie som gay a netančím!"
"Nie som samovrah!"

(Ako to kto spracuje, (to) už nie je môj problém!)

Môj program je *triezvosť* - napÍňam ho nepretržite 24 hod./denne!
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

To Líba, Karel:
já jsem měla na mysli toto, konkrétní situace:
Volá známý,kámoš, pozvaný na posezení u ohně, víkend u nás.. že tentokrát nepřijede že mu do toho "něco!" přišlo.
Nikdy se nestalo, že by to cokoli narušilo. Z hovoru jsem měla dojem, že ví... protože mu to někdo z okolí donesl, neví jak by se tu choval, nepříjemná mu byla asi jistě i ta výmluva.
Mě je pak nepříjemná celá situace. Kdybych měla možnost být ta první, která jen stroze řekne, "sorry, já dneska nemůžu, beru prášky"... nebo "pojedu ještě pryč"..tak by na mě koukal jak z jara, utrousil by poznámku "děvče, ty jdeš do sebe" ironicky by se zasmál a byl by v klidu a já taky, ale takhle.. mám pocit, že lidi našlapujou,aby tě do něčeho nevtáhli, nevědí jak se chovat a pak se třeba šepotem nebo za zády domlouvají, vyzvídají, pomlouvají.. grrrrrr .. tohle nějak neumím nést.. ale možná že dobře, že řeším takovýhle prkotiny, znamení, že je líp..

Vločko..mám prvních 14 dnů a je mi líp
Anděla noci probděla

to Vločka: 15! ...ale jdu dneska do práce, prohodili mi směnu..je to tam samá oslava.. o to kratší zas budu mít příští týden..
včera jsem byla děsně unavená,zalezla jsem v 9 večer do pelechu, čemu to mám přičítat, psychice?.. podvědomě člověk asi stále řeší

..rostou houby, prima na vyčištění hlavy, radost z každého úlovku.. 2h na čerstvém vzduchu,asi na mě příliš kyslíku, jsem kuřák
Anděla noci probděla

Stránka: 1...104105106107108109110...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter