Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...105106107108109110111...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 8 měsíce  
Asi si také zbytečně hodně věcí namlouváš!Nemusí to být vůbec pravda.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Andelko hurrra.... Ano... Unava me ani po mesici neopustila uplne... Pricitam to abstinenci. Ale zlepsuje se to. Obcas nejake nervy... Ale dny jsou lepsi a lepsi, ver mi... Zvladnes to. Ja zacala vcera druhy mesic. Je mi skvele. A ty houby- to mas pravdu!!! Vybornej relax. Je to perfektni. A co musim rict, mam mnohem vetsi trpelivost s detma a vic mi to jde v praci... Drzim ti mooooc palecky!!!
Vlocka

Líbo, asi ano, jsem kombinátor komplikátor
Mám dobrou náladu, včera jsem vklidu odmítla několikero pozvání na panáčky,přestože vím, že bych jednoho ustála( to mi tvrdí mozek, jaký by byl skutečný dopad, ví bůh)..nechci si přeci přerušit řetěz,pak by měla Vločka větší náskok a já depinku ...

a propos... Mám dilema, ve čtvrtek jdu k té pscholožce, , 29.9. pak k psychiatričce..obvolala jsem ve svůj krizový týden co šlo,objednala se kam to šlo.. mám do sebe nechat cpát antabus či podobné, když to, myslím, zatím docela dávám?... Nemáme "suchý dům"..neb jsem řekla, že vzhledem k tomu, co mám alkoholu v práci, nebudu nic doma ostatním vylévat..a že je lepší (když by nedej bože, povolila vůle),ať se to stane doma a ne v té práci, to už bych měla asi šmitec...

A další poznatek ze včera, v práci se k problému druhá směna staví,aspoň podle řečí, jako k nemoci a drží mi palce... tak mě baví sekat latinu o to víc, mám kliku.

Vločko, super duper! mám taky pocit, že nějak lépe zvládám stresík v práci a práci. A jestli si to jen namlouvám, tak stejně prima. Líp to snáším, zatím. Jdeme zase na houby.. hezký střízlivý den všem!
Anděla noci probděla

No, antabus by nebyl tak špatný!Je to větší jistota.
Liba

Andel...mam z tebe radost... Super, parada. Je citit, ze te tvuj uspech tesi a to je super.
Na tve miste bych zatim zkusila psycholozku. Pockala bych, jak se mi bude darit a kdyby se nedarilo, tak bych dala psychiatricku. Ale nevim, muj dojem jenom... Jsou tu zkusenejsi.
jinak alkohol doma mame taky... A denne se pije. Uz mi ale ani nenabizej....
Vlockaa

..než probudím chaloupku.. houby nám vysbírají..

Líbo?.. antabus může předepsat jen psychiatr, fasovat ho můžu pak asi po domluvě v místě, u obvoďáka.. takže cesta, psycholog, psychiatr.. obvodní?
Anděla noci probděla

Zeptej se u vás obvodního, někde je to jinak.A někde dokonce můžeš brát antabus doma, nemusíš chodit na ambulanci.Určitě potřebuješ vyšetření.
Liba

Ahoj vespolek,
dlouho jsem sem nepsal. Mám za sebou pár let pokusů skoncovat s pitím. A moc mi to nejde. Průběh klasický. Úlet, průšvih nebo skoroprůšvih. Strach z dalších průšvihů. Pokus o abstinenci. Po nějaké době pocit, že malé zahřešení nemůže dopadnout špatně a tak pořád dokola...
Momentálně dva týdny abstinence. A zase přišel ten pocit, že úplná abstinence je zbytečně přísné rozhodnutí. Že lahvinka červeného neuškodí. Je ideální příležitost. Jsem sám doma, nic se nemůže stát ne? Pro tentokrát jsem to překonal, tak jsem se alespoň rozhodl se sem trochu vypsat. Ty dva týdny byly úplně v pohodě i když příležitosti (situace, kdy obvykle neodolám) byly. Většinou je to když jsem sám. Dám si lahev vína (nebo dvě)a užívám ten stav otupění, "klidu". Občas se to ale zvrtne. Lahev rumu dopoledne není problém, pak jenom doufat, že si nikdo nevšimne a že budu fungovat. Kontrolované pití skutečně není nic pro mě.
Sem chodím pravidelně, čtu si diskuse. Často se v příbězích najdu a taky se můžu dočíst kam to vede...
Bohouš

Ahoj Bohouši,

začínám poprvé. Dost se v tom tvém příspěvku v budoucnu vidím, bojím se , že ulítnu..neb si budu fandit, že jsem z toho venku..Stejně jako s kouřením (myslím, že nejsem až tak závislá na nikotinu, protože mi jde spíš o to, třímat nějakou tu "tyčinku v ruce" - chodíme kouřit ven,když je zima.. nechodím).. byla jsem a jsem zvyklá sednout si ven na zahradu a nalít si vínko. nejlépe beze svědků...půl druhé sedmičky,sem tam panáka..dopolední pití nevyjímaje.. řeším to teď nealko Bohemkou, líp se to snáší, než kdybych nemohla vůbec nic a mám pak dobrý pocit, že i po dvou skleničkách normálně funguju a můžu někam odjet autem.
Jestli je to dobrá rada, to tu napíšou ostatní, u mě tohle funguje..ale "jedu" svých prvních 17 střízlivých dnů vkuse, tak jsem nadšená, mám víc energie.. nevím, jestli mě prvotní nadšení chystá opustit... ve čtvrtek jdu prvně k psycholožce, myslím, že dohled nade mnou bude potřeba...
Anděla noci probděla

Andelo,to s tim “dohledem“ by mozna mohlo fungovat.Abstinovala jsem takto 9 mesicu (dokonce dobrovolne,tehdy me v protialkoholni poradne u Apolinare nechteli,ze pry to zvladnu...)a i jindy,kdyz jsem treba byla na stacionari (mam psych. problemy) nebo v laznich,jsem nevypila ani kapku.Sice jsem nikdy,v minulosti,nepila rano nebo pres den,ale problemy jinak s alkoholem velike:()ten “dohled“ nebo mozna i zmena,vytrzeni ze stereotypu,rezim,v laznich priroda (byla jsem v Jeseniku),mi pomohly.Asi to chce hledat cesty a neprestavat,i kdyz se nedari...A nekdy se donutit zcela “mechanicky“ delat to,co mi kdysi pomohlo i kdyz chce clovek neco jineho a doufat,ze az se udela lepe i nahled na vec bude jiny...drzim palce
anoine

Stránka: 1...105106107108109110111...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter