Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 7 měsíce
|
|
Ja zvladam, po předchozí noci jsem usla v 9, ale nálada stále mizerie. Vecer mazu za tou psycholozkou. Hezky den vsem
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Danuš, věřím, že ti vyjde vstříc a že se domluvíte, držím palec!
Podívej jak daleko jsi došla,pročítala jsem včera vlákno s Jorgou.. tři týdny zpátky jsi ještě usosávala, teď se držíš.  Pro mě je děsný poznatek,jak jsme labilní..Jorgu chápu, tebe taky...ale v tu dobu bylo vidět, že stačil jedinec a tu skleničku jsi si dala.Takhle jsem na to byla asi taky, 5 možná 10let zpátky,ale nevyhledala jsem tohle forum,žádnou pomoc..jsi ve výhodě,zjišťuješ dřív, dneska závidím. Takže přesto, že tvoje závislost není tak veliká , netrvá dlouho anebo možná ani není..(já to neumím posoudit), jsem ráda, že mám k sobě dalšího parťáka, co se snaží nepít a drží se, ať jsou důvody k abstinenci jinačí...
...
|
|
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Cau holky, přidávám se do fóra. Už nejakou dobu Vás čtu. Nemyslete si, že to není poučný. Až doteď jsem ale neměla potřebu přispívat. Jedu v tom s Váma. Možná míň, možná víc. Zatím nevím. Došlo mi, že jsem asi alkouš, jednom před 2 týdnama. Od té doby 11 dní abstinence, v neděli krize (emocionální) a litr vína na ex. Od té doby zase absitence. Žádná léčebna, ani AA. Mám roční dítě. Vždycky jsem dost pila, ale i dost sportovala. Po porodu se to rozjelo neúnosně. Každodenně. Nechci to říkat zatím doma, myslím, že se to pak už nedá vzít zpět. Nevím zatím, jak moc jsem pijan nebo už závislák. Naštěstí jsem neměla vůbec žádný fyzický abstitenční příznaky. Přestat na 11 dní šlo úplně v pohodě, i přesto že jsem sosala každodenně už několik měsiců (od půl flašky vína až po flašku trvdýho denně - různě podle situace, ale každej den). Splín, neuróza, úzkost však po abstinenci nastaly. Ale nepřisly mi horší než "za chlastání". Hádky, napětí a tichá domácnost doma taky.  Rozhodla jsem se s tím zamávat.
|
|
Mupkalina
|
|
|
|
|
Tož vítaj!  ..a už nechlastej, ani v neděli, protože se posouváš dozadu!  .. mám dneska 26. den..asi..ty zase musíš začít od začátku  )..
Je prima, že jsi tu a píšeš, aspoň o tobě víme
.. to že jsem závislák, jsem si taky přečetla a ujistila se v tom, tady na foru. Střízlivej konzument anebo alkoholik se asi dokáže zařadit. Zjištění nemilé,ale už si nelžu do kapsy. Přispívám,protože mi to pomáhá, vykecám se a reakce druhých mi pomáhají se udržet a nepít..
|
|
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
a promiň.. (ne)musíš..
vím, že jsi tu protože prostě chceš.. samotnou mě sloveso muset štve.. což jsi mohla číst( mé "srdeční výlevy" výše)
|
|
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Nemusím možná dnes. Ale když ne dnes, tak budu muset jindy. Je fakt, že abstinovat prvni nebo druhej den je horší než abstinovat 11 den, 11 měsic nebo 11 rok, ale pro mě je vůbec dobrý zjištění, že NEMUSIM pit každej den. Neb to nepotřebuju. Až pak budu řešit, jestli nemusím pít už nikdy (resp. jestli jsem schopna už nikdy nepít). Snažím se žit dnes a ne zitra. Je ale fakt, že v neděli ráno jsem byla rozhodnuta nepít. V neděli odpoledne jsem "oslabena" některými událostmi sáhla po flašce a následující den už to bylo zas dobrý.
Mám v této souvislosti dotaz. Přečetla jsem si tady na webu, že kvartalní alkoholik se postupně vyvíjí do notorika, resp. zkracuje kvartal na míň. Nikde jsem ale nečetla, jestli se může notorik přetransformovat do kvártála. A jestli na tom vůbec záleži. Zneuživala jsem alkohol ještě nedávno každej den. Zjistila jsem, že mi nedělá problém přestat a chvíli (par dní/či týdnů?) abstinovat. Bála jsem se, že když se napiju, tak se rozchlastám (každodenní pití). Asi to vyzní blbě, ale já se v neděli opila, a od té doby zas nepiju. Neudělala jsem žádnou ostudu, měla bolehlav a nebyla na sebe moc pyšná, ale snažila jsem se se za to ani moc neoviňovat. Spíš pozorovat. Mně se aktuálně jeví nejdůležitější, ne se nenapít. Ale když už to člověk NEDA, napije se, tak se nerozchlastat. Tj. 1 den a utrum. Asi jsem ještě alkoholově naivní. Moc o tom vlastně nevím. Vím, že abstinence je jediný řešení pro alkoholika, ale když už se nedaří a člověk vypije pivo partnerovi, tak je lepší si to uvědomit a nehnat se hned do léčebny. Nebo ne? Nerozumím tomu. Ještě fakt dost tápu. .......... Sama sobě jsem si řekla, že do AA půjdu, jakmile se rozchlastám znova (tj. několikadenní zneuživánín minimálně). Sem prostě abstinenční začátečník. Dobrý je, že o tom vím ještě předtím, než jsem fyzicky závislá. Měla jsem příšernej strach z absťáku. A oni vůbec nepřišly. Myslíte, že může fyzickej absťák přijít i po týdnech? Myslím tím, nespaní, třes, zimnice, halucinace, zvracení atd? Nezlehčuju to, jen jsem rádá, že mně to minulo.
|
|
Mupkalina
|
|
|
|
|
Holky já vám taky držim palce!! Jste skvělý, že se držíte.
Na úzkosti doporučuju třezalku, musí se ale vydržet aspoň nějakej tejden a bacha na přímý sluneční záření  Potom pravidelný pohyb.
Hlavní je mít se rád! Kupte si dneska třeba nějakej hezkej časák, zalezte si s bylinkovym čajem a věřte, že bude líp!!
Všem vám držim palce !!!
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Každej to má jinak. Ale znám chlapa, co po vysazení chlastu měl půlroční zdravotní problémy, ale podle doktorů byl zdravej. Lezlo z něj všechno to špatný z dlouhý doby pití.... Takže těžko říct. Můj názor je, že 11 dní ještě nic neukazuje 
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Mupkalino...
jsem taky na začátku..hlavně proto, že před tím jsem to nikdy nechtěla řešit.. jestli jsem nepila den dva v posledních letech, tak proto že jsem někam jela..jinak jsem si aspoň trochu sosla..protože jsem chtěla náladu, byla chuť, neměla jsem proč nepít..bohužel, sem tam se to zvrtlo, pila jsem do útlumu (spánek,okno).. teď jsem v pohodě, myslím si, že bych to dala...ale vím, že se pletu.. já už v tom prostě lítám
..A téma notorik a kvartál..taky mě to zajímalo, jak to je nevím... myslím, že se z notorika stát kvartál může( to bych mohla být já), že to jsou ty recidivy..ale dočasně, než spadne zase do notorika,protože si ty pauzy tak zkrátí, že už vlastně skoro žádný nebudou.. taky by se mi líbilo sem tam "ujet", o víkendu, kdy to nikomu neublíží si dát do nosu,ale myslím, že problém je v tom, že ztratím disciplínu a když si takhle občas povolím o víkendu, tak to jednou zkusím zase v tý práci a jsem v prrrrrr...ale rozumím jak to myslíš...
někde to tu psali, že je mozek závislý, i když si alkohol povolí jednou za dva měsíce, že to v tom podvědomí je(jestli jsem to dobře pochopila)
11 denní abstinence v tvém případě možná stačí,já opravdu nevím
...já pila asi víc a déle, jedu 4.týden abstinování,prvně ..a zle mi fyzicky není... jen sem tam psychicky.. pro sebe jsem z toho usoudila, že jsem ženská, abych si způsobila okno, mi stačí daleko míň alkoholu,neb už tělo nestíhá odbourávat..a proto abstinenci teď dobře fyzicky zvládám, jedu posílám míň (ale protože jsem neznalá, dokážu udělat takovýhle nepotvrzený závěr,přestože nejsem blondýna) takže nás asi do reálu hodí Líba nebo Jana..ty mají jasno
|
|
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
|