Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 7 měsíce
|
|
Kdo a proč by tě měl varovat?, mohla jsi si to také zjistit sama.A nyní už to víš, přesto piješ,tak buď nasraná jen na sebe.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Danco a proc jdes na dve dvojky, kdyz jsi nasrana, ze pijes? Citila jsem se jako ty zhruba v lednu. Myslela jsem si, ze se naucim pit s mirou. Nakoukla jsem i sem a byla nastvana, protoze jsem tu byla presvedcovana, ze to v mem pripade nejde. Ja totiz chtela aby to slo. Nechtela jsem abstinovat uplne. Ale dospela jsemk tomu, ze to je pravda. Trvalo to dalsich osm mesicu chlastani, nez jsem pochopila. Myslim, ze jeste potrebujes mozna cas.
Dnes mam za sebou 44 dnu. Jsem unavena, fyzicky mi dobre neni, mam problemy, nepravidelna menstruace, opakovane zanety, zhorseni pleti, presto se citim patadoxne lip, cisteji... Dik ze tu jste. Vsichni. I ti, co vyhravaji, i ti, kteri bojuji, i ti kterym se nedari. Myslim, ze se potrebujeme vsichni navzajem.
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
Vlocko,napsala jsi to hezky.A proc Dana jde na vino asi chapu a I Ty jsi to vlastne vysvetlila...Mozna stale doufa...Ja jsem na tom take zatim,podobne jako Dana.I kdyz jsem si slibovala,ze od zari prestanu jak pit,tak hlavne kourit.Jsem ted ve fazi,kdy se mi stale dari pit "kontrolovane" (i kdyz casteji,ale ne denne),tak me to asi nejak uklidnilo...Mozna me v soucasne dobe vadi vice ty cigarety.Dokonce I psych. problemy se nejak stabilizovaly.Neni to samozrejme dobre,ale jede to.Navic jsem ted mela nejake problemy se sz,tak me poslali na odbery a vse,mimo 2 hodnot,svedcicich pro pro alergii (coz je pravda),naprosto v norme.Tak nevim,zda jsem nekam pokrocila,nebo je to jen "ticho pred bouri"...Jinak Tobe moc gratuluji a drzim palce.Snad nejsem ted tam,kde tys byla pred x mesici...
|
|
anoine
|
|
|
|
|
Je to tak, ještě jsem nepadla na hubu.ale dnes odhodláni abstinence!!! Vločko vlocko, ty zdravotní problémy nezní jakoze souvisi s nepitim, i kdyz nevim.... Ja se jdu zitra objednat na nějakou komplet prohlídku, mám strach, ale chci, včetně jater
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Anoine, super, ze vyšetření v poradku. Na cigarety si hodne lidi chválí karlov, tuším - nebo možná apolinar- ale daji ti poměrně drahé léky, ale mám dva zname, kteří na ne nedají dopustit, beres je jen nějakou dobu
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Chtělo by to uzavřenou skupinu tady, připojuje nebo občas píse víc lidi. Takhle zcela veřejné se občas bojím, par lidi na fóru je hodne mimo
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Ahoj, tak dneska pojedu svuj 28. den abstinování. Kdyby byl únor, hrdě prohlásím, že mám za sebou měsíc :)Oslavím jej čtyřiadvacítkou mezi násoskama..pojedeme až do snídaní, jako loni a v závěru, po náročné práci, bývala zvykem odměna v podobě drinků,panáčků atd. Spadlo napětí,člověk si rád, po zásluze nalil...Teď mě zatím baví odolávat, nachytávám se u určitejch okamžiků, kdy jsem si dala, bezděky(měření pití u tzv. zrcadla, zbyl necelý panák?!, mno tak ho domlasknem, já jeden, kolegyně její oblíbený drink.. jdeš přerazit sud se stáčeným vínkem, šup, vezmi si dvě decky a poděl se s kolegyní aspoň na stříček, jestli už je dobrý!) a takových věcí je tam víc..to je zjištění!Nemluvě o tom, že ti kvůli prodloužení pracovní doby štamgasti pořád něco nabízejí, aby mohli posedět dýl. Každý odmítnutý panák mě posiluje,zatím.. Ale včera jsem kolegyni utekla, věděla jsem že nás čekaá perný den a ona úplně nepřitvrdila,abychom je 2 h po zavíračce vyházely z restaurace, zase lítaly panáky, já omítala a neb štamgasti o mém problému vědí, přičítali to tomu, že jsem nepříjemná protože nechlastám..Těžko se to vyvrací. A já vlastně nevím, jestli nemají pravdu... obavu jsme měla z dneška.. tak mi držte palce,ať ten závěr zvládnu, jistotu necítím.
Vločko ty jsi zlato  rychle jsem to tu prolítla, pár řádků,ale krásnejch a věcnejch! Doufám, že bude líp.. přičítala bych to stresu,co odvykání provází,ať si to člověk připustí nebo ne,ale doktor poví víc. Tedy dobrý doktor, viz Mupkalina (výborný příspěvek).
Danuš, tobě dvojku trochu závidím  ,ale já jsem se po pročítání fóra už zařadila.
|
|
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Ahojky, držím všem palce a držte mi je taky. Dnes je to první den, který nebere konce, je mi strašně zle. Musím to ale zvládnout kvůli dětem a mému muži. Bojím se, že o něj takhle přijdu. Držte se!
|
|
Petra
|
|
|
|
|
Petrus drz se. Podivej na me... Jeste si neverim, zdaleka ne, ale 45 dni uz za malou pochvalu stoji. Deti za to stpji a muz taky, a hlavne Ty za to stojis...
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
Tak nevím a říkám si, jaký mám stěstí, že nemám abstinenční příznaky. Nebo jinak, při poslední abstinenci 11 dní jsem je neměla. Po 3 dnech středně nadhladinkovýho chlastání jedu dnes znova první den a jsem úplně v pohodě. Vede mně to k tomu myslet si, že nejsem tak "těžkej případ", ale možná mám jen nějakou genetickou výhodu. Jste pašáci, jestli zvládáte abťák. Podle toho, co čtu, to musí být dost mazec. Mně řekla ale adiktoložka, ať se nebojím, že to zmáknu, i kdyby absťák přišel. Že je to o vnitřním rozhodnutí. No, nevím. Chtěla jsem rodit bez epidurálu, ale po vyvolávačce, oxytocinu a 8hodinách kontrakcí jsem myslela, že skočím z okna, jestli mi ten epidurál nedají. Dali a porod trval dalších 9 hodin, ale už v pohodě. Příroda prý určila ženy jako rodičky, protože jim dala vetší schopnost snášet fyzický útrpení, než mají chlapi. Takže absťák určitě dáme všechny. Horší je to s tou duší. 
|
|
Mupkalina
|
|
|
|