Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 7 měsíce
|
|
Moc ten absťák nezlehčuj, nevíš, co je to za bolest, utrpení, hlavně psychika.Buď ráda, že ho zatím neznáš, opakuji, zatím, přijde, bohužel.Zastav to, dokud máš sílu.Vnitřní rozhodnutí je důležité, jen to vydržet, dodržet.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
..ponížení, nedůvěra..kua..."..tak si nalej aspoň sodovku, ať si s námi můžeš ťuknout!" (chudinko- alkoholičko, závisláku, znělo v hlase)..."rozlila si pití?" (nelemtáš zase?).... toliko z dnešní podpory na pracovišti.. Nevím jak dlouho nedůvěra může trvat, jestli někdy vůbec v důvěru přeroste.Nejsem snad úplně blbá, vím, že si je nenakloním po prvním měsíci, ale vzhledem k tomu, že jsem informovala, že jsem udělala jisté kroky, by mohli být taktnější.
..Dnešek bez ztráty kytičky,ale bylo to těžký, jsem cíťa.
|
|
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Na to si časem zvykneš, oni závidí, sami to nedokáží, kopou.Nechápou.Nemůžou za to.Mají se sebou dost starostí, řeší tebe.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Andělko.... asi si taky myslím, že závidí. A lidi jsou fakt hloupý v tomhle směru, sice se o alkoholismu pořád mluví, ale oni ho nepřipouští... a jak jsem psala dřív, myslím, že ho nepřipouští, protože by museli v závěru mnozí připustit, že ten problém mají taky. Lidi se nedovedou bavit bez chlastu.
Věřím, že dojdeš do stádia, kdy se bez alkoholu budeš cítit skvěle. Je pravda, že já když jdu teď na mejdan, tak se bavím výborně. Řeknu si, že můžu vlastně dělat cokoliv co chci, nikdo mě nesleduje dost ostrým zrakem, poněvadž všichni chlastají  Akorát je pravdou, že to pak většinou přeroste do míry, kdy mě to přestane s nima bavit, protože jsou opilí už moc. To se pak balím a jdu domů...
Zvládneme to, vím, že to na tebe padá, ale vydrž. Děláš to pro sebe, ne pro ně. Nemůžeš a nesmíš se cítit poníženě, protože to tak není, TY jsi vítěz, Ty jsi neprohrála... Tak se musíš cítit. Mě třeba zítra zase čeká velká zkouška, ale těším se na ni, protože pevně věřím, že to dám
A Tobě věřím taky. Stojí to za to - ten střízlivej život.
46 dnů 
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
Anděl, taky myslím, ze zavideji, nebo mají dívky pocit, ze trhas partu až nastavujes jim zrcadlo, konfrontujes je s tím, jestli sami nepiji moc. Člověk, který je v pohodě a nehlasta by nemel potřebu to takhle komentovat. Holky, mne se nedaří, žádná traga, ale nedaří. Paradoxně spis zvladam víkendy... Jinak jak jsem omezila a nejsem pevná, vyhýbám se nejakym akcím a vínkam s kamoskou.., tak to vypadá, ze jsem o ni přišla. Občas mám výčitky, ze víkendy nepatřím s přítelem a partou, ze je sám... Ale to snad prezijem
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Divny pocit. Automatické opravy v mobilu
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Andělo, já v tom –totiž takhle na dálku- žádnou závist ani nedůvěru nevidím.  Spíš si myslím, že tu chudinku v hlase slyšíte, protože ji tam očekáváte, protože jste teď na tohle téma přecitlivělá. Jak by se k Vám měli chovat, aby Vás to neponižovalo? Stejně jako předtím? Ty poznámky, co jste uvedla, mi přijdou celkem normální, a myslím, že za jiných okolností, totiž předtím - když jste se nesnažila nepít, by jste se nad nimi vůbec nepozastavila; ale teď všechno, co slyšíte, dáte si do souvislosti s tím, že jste „poznamenaná“.
A oni sami můžou být prostě jen nejistí, jak se k Vám chovat. Vezměte si třeba slepce nebo vozíčkáře, kdo se s tím nesetkává běžně, taky má běžně tendenci je litovat a chovat se k nim jinak, opatrněji a nejistěji, než k ostatním. Takové to „on je sice jiný, ale já to nebudu dávat najevo a budu se chovat úúúplně normálně“, to na spontánnosti projevu nepřidá.
A jestli tohle je Vaše situace, pak když se dá dohromady přecitlivělost z jedné strany a nejistota z druhé strany, tak toho je prostě hodně a těžko se to zvládá. Sbírejte kytičky, a ono se to časem, aspoň podle zpráv abstinujících, pravděpodobně nějak srovná.
|
|
alas
|
|
|
|
|
Jste hodný holky, díky,ale tohle nebyla závist, to si dotyčná vyřizovala asi účty, osobní.. Lidi jsou svině,když chtějí ranit, tak tohle vytahnou jako první. Kluci teď promiňte... Ona veřejnost rozlišuje, jestli se vožere a je závislým chlap nebo ženská. Ženská má smůlu, u chlapů je tolerance větší.Ještě že se neřeší, jestli taky smrdí na hajzlu, když jde sr*t, to by totiž taky neměla, je to přece dáma!  ..Takže Mupkalino, drž to pěkně doma, pod pokličkou. I když podle toho co píšeš, ty jsi nad věcí(což je fajn), tebe by to asi nerozhodilo...
Hlavně, že jsem to ustála a nechtěla to na truc přepít..teda chtěla,a moc..protože zvyk  ..ale jsem si řekla, že mě taková kravka nerozpije!
Žiju teď ve dvou světech.Tady, mezi svými, chápajícími.. a ten skutečnej. Sem chodím pro podporu do toho reálnýho boje.Mussela jsem to ze sebe vysypat někde, kde mě pochopí. Jak psala šikovná (46) Vločka, potřebujeme se.. Já vás zcela jistě. Díky.
|
|
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Dámy,
"Najdôležitejší je predsa ten hrejivý pocit vo vlastnom vnútri"...
- odmena za snahu, ochotu a úsilie. Mením seba,zotavujem sa a prosperujem! (mentálne, duševne, emočne aj fyzicky...) 
Akademickí príštipkári odrážajú len vlastnú rozháranosť a nepokoj! 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Dámy,
"Najdôležitejší je predsa ten hrejivý pocit vo vlastnom vnútri"...
- odmena za snahu, ochotu a úsilie. Mením seba,zotavujem sa a prosperujem! (mentálne, duševne, emočne aj fyzicky...) 
Akademickí príštipkári odrážajú len vlastnú rozháranosť a nepokoj! 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|