Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 7 měsíce
|
|
Alas, díky.
Já se v tom vidím, dávám za pravdu skoro ve všem. Neumím být výstižná a stručná jako vy, takže zase elaborát, který byste dokázala zkrátit na půlku, mám pocit, že se musím obhajovat..
Tu jedovatou nevyslovenou chudinku nahradilo takový opovržlivý uchichtnutí. Věřím a už mi tu bylo i řečeno, že jsem vztahovačná.( Včera jsem v tom okamžiku neměla sílu to řešit, kdybych začala mluvit, rozbulela bych se, hrdlo jsem měla stažený... takže lítostivá.. na slzy nebyl čas..když máte za zadkem přes 100 lidí , kteří se chtějí normálně bavit a ne se bát si něco objednat u hysterický servírky...)vyřešila jsem to v okamžiku cigárkem v klidu, srovnala se aspoň tak, abych mohla zpátky do práce, přešla jsem to.
---------------
zbytek, než jsem smazala, jsem si vytiskla pro příští návštěvu psycholožky. Z vás diagnózu psychozy nevytahnu  ...ale mám o ní tucha.
Jdu sbírat ty "kytičky"
|
|
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Hele, Anděli, zaplapolej křídlama a rozdejchej se. Co je ti po čertech a ďáblech. Seš přece svatá.
Emoce všeho druhu patří k životu. Sebelítost, zlamání z okolí z toho pramenící konflikty mají i nealkoholici. Myslím, že je třeba si to maximálně uvědomit a nepít v situaci afektu. To je například můj problém. Já nepotřebuju chlastat, abych se bavila. Ale jakmile se cítím v úzkých, manipulovaná, osočovaná nebo v centru nějaké agrese, kdy se musím bránit, aniž bych chtěla, tak riskuju, že šáhnu po flašce. Když odbourám to, mám z větší části vyhráno.
BTW: Jak je to s cigaretama? Já nejsem normálně kuřák. Kouřím, jen, když jsem hodně opilá (a cigarety mám náhodou doma), ani jedno ani druhý není moc často. Když jsem z půlky láhve vína v dobré náladě, tak nemám na cigarety ani pomyšlení. Stejně tak nekouřím ráno a v práci nebo ve společnosti. Nechutná mi to. Smrdí to. Na rozdíl od alkoholu to má pro mně účinek tak na 5 minut. Za poslední rok takových krabiček bylo asi 10, tj. sotva krabička na měsíc, takže žádný drama. Ale při abstinenci od alkoholu, kterou jsem začala na začátku září to dělám víc. Například 2 cigrety denně večer, když jsem nervózní. Takže za 10 dní padla celá krabka. Přesně v situacích, kdy bych dřív pila. Říkám si, že je to taková malá náplast. Neberu antidepresiva, nikdy jsem je nebrala, a ani s tím nechci začít. Ale kuřákem závislákem se vedle alkoholika taky nechci stát.
Pokud jde o tajemství alkoholismu, nemám v tom jasno. Po pár dnech jsem to řekla příteli. Myslím, že dřiv nebo později by se to stejně dozvěděl. Vzal to s pochopení a podporujeme mně v mých plánech (AA atd.), ale sám neví, co má dělat. Sám bojuje se spoustou problému z dětství a z minulosti obecně. Když jsem mu to řekla, tak jsem měla chvíli dojem, že má snad radost, že nejsem taková "ideální" a že mám taky nějakej problém a to ne ledajakej....... Nicméně dále to nerozšiřuju, nejsem tak daleko, abych mohla říct: Do konce života abstinuju, neb jsem alkoholik, tak to respektujte a neotravuj te mně s tím. Raději se zamyslete nad tím, jestli nemáte stejnej problém taky. Došlo mi totiž, že pár lidí z mýho okolí v tom líta taky. Málo platný, alkoholiček je prý 10% žen v populaci. Bože, já znám stovky žen v mým okolí: Kamarádky, kolegyně, sousedky, holky ze sportovních a jiných zájmových klubu. Kde je těch 10%, když osobně žádnou neznám????
|
|
Mupkalina
|
|
|
|
|
Věř, že máš kolem sebe plno alkoholiček, většinou pijí doma, tajně, rodina to tutlá, stydí se.......
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Myslis tim, ze jde o alkoholicky aktivni, co se neleci nebo ne v lecebne? Toho si prece clovek vsimne, kdyz nekdo vypadne na 3 mesice. Ja mam kamaradku anorekticku a ta byla 5 mesicu v lecebne a kazdej to vedel.Jinak souhlasim s tim, ze zensky chlastaji tajne. Je to totiz vlastne jedinej zpusob, jak pit, kdyz uz zena pije 
|
|
Mupkalina
|
|
|
|
|
Míst v léčebnách je málo, a pak, kvůli okolí se málokdo odváží tam jít.Mně přímo "kamarádky" napadaly, že chci dělat ostudu dětem, jít do léčebny kvůli chlastu.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Mupkalino, jsem přízemní, křídla jsem nechala doma, vyrazila jsem po nákupech do Prahy autem. V pátek, výlet na celý den. Kytička č. 29 byla z těch snazších.
Cestou v autě jsem přemýšlela opět na sebou, slzy se mi draly do očí. Zase.Tý jo, to jsou stavy! Jak dlouho to může trvat? A v podvědomí asi pořád nejsem smířená s doživotní abstinencí. Takže zase na začátek..dávat si krátké cíle a vydržet nepít. Nepila jsem,ale asi to není tak velky rozdíl. Chci se rozhoupat a aspoň jednou skočit do AA. Byť je tady o nich psáno hodně, mě dneska přesvědčil příspěvek Michala
www.alkoholik.cz/zavislost/forum/9-o-webu-a-diskuznim-foru/16520-nevi-kam-sebe-samu-zaradit.html#16524
Co se týká holek alkoholek, já minimálně jednu znám. Svezla se po mně v práci, že už to takhle nemůže jít se mnou dál. Zazlívám jí, že do očí mi to neřekla, ani na přímý dotaz. Zrovna ona, 55-60let. Chodí opravdu téměř denně. Když má muž směnu (na tajnačku), vypije 5-7 piv, vystojí tam i 6 hodin (to je šichta). V dalších dnech chodí k večeru, s mužem, to se hlídá, tak do 4 piv, sem tam panáčky.Syn,něco přes 30, těžký alkoholik, sosá jinde v nálevně tvrdej.
A ty holky mladší? Asi nejdou do léčebny taky proto, že by to omezilo provoz domácnosti. Doma děti, jeden plat. Když není nikdo
(babička, chůva), tak holt doma zůstat musíš a snažíš se sama...anebo ne.
|
|
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Zdravím všechny ženy. Jsem rád, že jste zde a ne na nějakém soukromém chatu. Tam by se k vám nemohl nikdo přidat a aspoň pro mě platí že každá zkušenost dobrá. Pročítal jsem poslední týden a u Anděli jsem jen nepochopil poznámku ke Karlovi. Pokud to bylo myšleno na mě, adresu rodičů samozřejmě pošlu. Jinak pěknou neděli a dík za hezkou debatu. I po třech letech abstinence si tady to svoje najdu.
|
|
|
|
|
|
|
Asi už vím, odkud vítr vane. Pročítám ty poslední příspěvky podle témat a až teď jsem narazil na jmenovce. To bude asi myšleno na něj, že?
|
|
|
|
|
|
|
Karle P. , 
ano, ano, čísla na rodiče od Karla, co řešil ty doklady, zbroják, řidičák.
-----------------------------
30 dnů za mnou 
|
|
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj, tak konec měsíce, v práci pravděpodobně zůstanu, ještě jsem dnešek ale nedokončila. Je to tam jak v Kocourkově, se*ou si všichni do huby. Nová kolegyně stejně nastoupí, teď po sezoně! Takže stejně není asi ještě vyhráno..chce se mi řvát.. v sezoně padáte na držičku a teď tohle. Mno vyvolala jsem to já...ááále!
Víkend v pohodě, lahvinka birella - demonstrujíc, že žádná změna a že pořád sosám.. Já to jednou překousnu
Vločko, žiješ? Jak to jde?
------------------------
31. den s kytičkou, čtvrtek opět psycholožka
|
|
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
|
|
|
|