Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 7 měsíce
|
|
Libus, Helen, proc tak zle? Nikdo si nenotuje, nepodporuje se a neodpousti. Vazim si vsech prispevku a rad a zkusenosti. Vse co delam delam pro sebe a nesu si za to zodpovednost.
Libusko zrovna tvuj posledni prisoevek me ale opravdu hodne mrzi... Proc tu jsi, kdyz pak napises, ze je zbytecne novackum radit. Povazuju tohle forum za velkou podporu a ted mam pocit, ze sem vlastne nepatrim. Ano, mozna jsem udelala chybu, mozna take ne, je mi stale dobre a chut na alkohol nemam. Ale uz nejsem z tohohle fora nadsena. Udelala jsem neco, co ty nepovazujes za spravne, a tim jsem tu zjevme skoncila...
Presto sem budu dal nakukovat, pribehy, odhodlani i preslapy tech, kteri jsou na stejne lodi jako ja, mi pomahaji...
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
Mne to tu pripada tak, ze kto nesuhlasi vo vsetkom s Libou, tak je hned podla nej odsudeniahodny. Liba ty co tu najviac pises o pokore, tak tebe podla mna najviac chyba. Podla teba neexistuje a ani tu moznost na chvilu nepripustis, ze by niekto mohol mat aj svoj nazor a len ta tvoja pravda je naozaj pravda. Pisem to tu uz niekokykrat, clovek je tvor jedinecny a nic nie je ciernobiele. A tak je to aj o alkoholizmu a aj pri rakovine atd.Na kazdeho funguje ine liecba a ine postupy. Ja nikoho v piti nepodporujem, ale za to ze Vlocka si dala jeden poharik a pokracuje v abstinenci dalej, nie je potrebne vrhat blesky hromy. Len som napisala, ze ved sama zisti, ci jej to spusti pitie alebo nie. Na toto forum pise stale menej ludi a preco asi? Vacsinu odradis. Mozno to co aj napises je spravne, ale napises to tak neludsky, ze vacsine hned prejde chut sa sem vratit a tym padom pridu o jednu z moznosti uvedomit si svoj problem. Snazis sa ludom pomahat a mozno si vela ludom aj pomohla, ale svojim pristupom si asi este viac ludi odohnala a tym padom mozno tiez pripravila o zivot. Ked uz si si dovolila napisat, ze moje rady niekoho mozu stat zivot. tak sa zamysli nad tym aj z tejto strany pohladu. Nechcem sa tu hadat, ale uz som ti to musela napisat. Vela ludi stadialto kvoi tebe uteka a ani ja uz asi nebudem prispievat. Lebo nezdielam vsetky tvoje nazory a ked si dovolim napisat tie moje, tak hned zacnes nadavat a to nemam zapotreby. Tu sa nemoze diskutovat, tu je dovolene len ti pritakavat. Toto forum si si v podstate privlastnila a aj sa ti to nakonie splni, ze bude tvoje , zostanes tu len ty a mozes si notovat vo vsetkom ako mas pravdu. Zelam vela stastia.
Helena, tak neviem v com ma Andel lepsi pristup ako ja. Ved aj ona pije nealkoholicke pivo, tak ako ja. Inak to nealko pivo si dam tak raz za mesiac, tak si nemyslim, ze je to az take strasne. Ale to je uz jedno. Mne je fajn, k alkohou nemam ani najmensiu chut sa vratit a drzim palce aj vsetkym ostatnym - Vlocka, Andel, Dana...A tebe Liba sa hlboko ospravedlnujem za nieco take, za som si predtym dovolila napisat svoj nazor..Mas pravdu v tvojom fore je nieco take nepripustne a neospravedlnitelne..
|
|
Kira
|
|
|
|
|
A este nieco Jorge, ktoru si stadialto dala vyhodit, mala aj vo vela veciach pravdu. Napr. v tom, ako ludom zelas aby spadli uplne na dno, aby sa prepili a ze mozno potom uznaju tvoju pravdu. Ide z toho tolko zloby a nenavisti, ako z tvojho posledneho prispevku a preco? Ako mozes ludom zelat, aby sa prepili na dno en rpeto, aby si ty mohla povedat.." Vidite, mala som pravdu" To je tak zle a neludske a je mi z toho smutno..Len preto, ze niekto ma iny nazor ako ty? Alebo preto, ze vacsina co tu piseme, sme na to dno nespadli a snazime sa zachranit este predtym? To je z tvojej strany zavist? Neviem a nechapem to, preco tolko zloby a nenavisti? Je to skoda, mohlo sa tu pekne diskutovat, vymienat si nazory, pomahat si..ale to tu zial vdaka tebe mozne nie je...
|
|
Kira
|
|
|
|
|
To, co tvrdím já , je stokrát prověřené, vyzkoušené,není to jen můj názor.A to, že má vlastně padnout každý na úplné dno, pak až pochopí, jak je zle, tvrdí také odborníci,chytřejší než já.Vy se neurážejte, neurážejte druhé a snažte se nepít.A nelitujte se,sebelítost, fńukání vám ublíží nejvíc, zaměřte se na sebe.Kiro, s Jorgou si můžeš psát soukromě, jestli sem patří, nebo ne, posoudil někdo jiný, vyhodil jí,já jen souhlasím. Máte před sebou ještě dlouhou cestu, snad se vám zadaří.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Nelituju se, neurazim se... Brala jsem to tady jako prostor k nalezeni rad a pomoci s mym problemem a doposud jsem se tucitila skvele. Za to moc dekuju. Posunuli jste mne, ale tohle nemam zapotrebi. Mam doporuceni k psycholozce a pevne doufam, ze budu dal drzet. Ale mam prilis svych starosti, nez abych absolvovala hadky jeste tady. Jiste existuji jina fora, nebo i tadyvhodnejsi temata, kam patri zacinajici abstinujici alkoholik. Tohle tema,by,se melo jmenovat jinak. Tady nemaji prostor to, kdo se chteji stat abstinentem. Tady maji prostor jiz hotovi abstinenti. Presto dekuju.
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
Nezda sa mi, ze by sme sa my urazali alebo lutovali, to skor ty, pokial niekto nezdiela tvoj nazor, reagujes vzdy urazene a utocne. A podla teba sem ma pravo pisat len ten, kto padol na uplne dno a 10 rokov abstinuje, inak nikto iny nema pravo na svoj nazor. Odbornici netvrdia, ze ludia sa mozu zachranit az padom na dno, ale ze mnohi sa spamataju az vtedy. To sa stalo tebe, ale neznamena to, ze sa to musi stat kazdemu a ty dokonca ludom zelas, aby sa im to stalo...Vies, ked beries pravdy od odbornikov, tak tie su tiez rozne a aj odbornici vedu velku diskusiu o tom , co je ucinne a co nie, aj ohladom alkoholizmu existuje vela nazorov a pristupov..A ani jeden z nich si nedovoli tvrdit, ze len ten jeho nazor je jediny spravny..ak to tvrdi, tak mu chyba ta pokora, o ktorej ty tak rada pises..Co sa tyka chorob, nie su staticke, a kazda ma svoj progres a aj odobornici casto menia svoje nazory. Ale dolezite je o vsetkom diskutovat a nie tvrdohlavo si stat za svojou pravdou a druhych za ich nazory urazat a kamenovat. Keby ludia fungovali podla tvojich principov neochvejnej pravdy, tak by bolo ludstvo este presvedcene o tom, ze zem je rovna a nie gulata...
|
|
Kira
|
|
|
|
|
Kiro,
nepochopila jste vůbec nic-tohle fórum není ani Liby, ani moje-jemom máme odžito víc,než vy.To je špatně?
Zamyslete se nad sebou-jasně, že je každý jiný, ale alkohol je jenom jeden-dostane každého, i vás-dříve, nebo později a všechny,kteří si myslí, že to mají pod kontrolou-nemají a nikdy to mít pod kontrolou nemůžou.
Helena
|
|
Helena
|
|
|
|
|
Nie Heleno, nie je nic zle na tom, ze mate odzite viac. Ale zle je to, ze si myslite, ze vdaka tomu, len vy mate pravo na nejaky nazor a nikto iny. To proste moze mat nazor, len ten co je uz starsieho rocniku alebo abstinuje vemi dho. Na inych forach to tak nie je, kazdy ma pravo povedat svoj nazor a nikto mu za to nenadava, preto to tam aj viac zije, aludia si tam viac pomahaju. Sem uz skoro nikto nepise. Preco asi? A dakujem vam za to, ze mi zelate, aby ma alkohol dostal. Ja spravim vsetko pre to, aby sa tak nestalo.
|
|
Kira
|
|
|
|
|
Kiro,
znovu opakuji, že jste nic nepochopila-.
Já si neosobuji žádné právo myslet si, že jenom můj názor je správný,každý má samozřejmě právo na svůj-třeba v mém věku budete mluvit jinak.Jestli se vám toto fórum nelíbí, nemusíte sem chodit-jak sama píšete,jsou i jiná,tak je využijte!
Určitě Vám nepřeji nic špatného-naopak,hodně štěstí!
Helena
|
|
Helena
|
|
|
|
|
Vločko,
Vy jste tady ty rady nenalezla?To se divím,měla jste jich tady podle mého dost-nechodí sem jenom hotoví abstinenti, jak si možná myslíte-chodí sem ti,kteří problém s alkoholem měli a mají a měla byste se jejich rad držet-oni ví svoje!
Helena
|
|
Helena
|
|
|
|