Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...126127128129130131132...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 7 měsíce  
Kiro tleskam.
Vlocka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Přidala bych se, ale ma neabstinence mi bráni... Ja vim, jak me zničilo, s mou generalizovanou uzkostnou a denními panikami, ze jsem líná pracovat, kdyz jsem vyjádřila obavy z prace
Dana

Plus je kontraproduktivní bát se sem psát, prtz reakce je jasna. Ale někdy me líbá nakopla
Dana

Bohousi, ja som tom mala tak ako ty. Tiez som kvartal a tiez som zvladla tyzdne nepit a potom nejaka akcia a boom. Stale som si snazila nahovorit, ze ved raz za cas to nevadi, ved piju vsetci, ale nakoneic som pochopila, ze nie oni ale ja mam problem. napr. sa pilo na oslave, vsetci sme pili viac menej rovnako, ale ostatni ked uz mai uz dost, povedali " dakujem, ja uz nechcem, bude mi zajtra zle alebo uz mam dost" ale ja kdeze, cim viac som v sebe mala tym som frkvenciu pitia zrychlovala a tam kde ini koncili, ja som zial len zacinala. nebolo v mojich silach to zastavit, ako som si dala dva tri pohare ako keby utalo a ine ma uz nezaujimalo, en kolko dokazem do seba este naliat. V posednej dobe to bolo uz potom tak, ze aj ked som pila viac menej ako predtym, tak tie abstaky potom boli stale horsie a hlavne uzkosti a depresie. A to ma nejak nakoplo, povedala som si, ze ja uz takto zit nechcem. Dala som si slub, ze s alkoholom uz bojovat nebudem, ze aj tak ho nikdy zvladnut nemozem, ale aj som si slubila, ze ak to nedokazem sama, tak hned pri prvom poklznuti vyhladam pomoc. Zatial sa mi dari a objavujem svet abstinecnie, ktory sa mi paci cim dalej tym viac. Tak to skus aj ty a pokial budes vidiet, ze to sam nedokazes, tak sa nehanbi vyhladat pomoc. Sam pises, ze ta to trapi, tak preco sa trapit, ked sa mozes mat pekne...
Kira

Dani, a ako to mas teraz? Stale tie dve dvojky vecer? Alebo mas aj dni, ked nepijes? Ako ti je vtedy? U teba by to malo zmysel vyskusat dhsie bez alkoholu a vidiet ako na to reaguju tie tvoje uzkosti. U teba je to zlozitejsie, kedze primarny problem su u teba tie uzkosti a akohol sa pridal az potom. Ale aj tak je super, ze to snazis obmedzit...
Kira

Jaksi se nechápeme, však jednou pochopíte.A není vám co závidět.
Liba

Veru ze sa nechapeme Libo. Ja nedokazem pochopit, preco nam zelas, aby sme to nezvladli. Ja si myslim, ze ani tebe nie je co zavidiet. Nechcela by som mat v sebe tolko zavisti a nenavisti, ako to tu predvadzas ty voci nam.
Kira

z dnešního dne: přijel mě navštívit dvanáctým rokem abstinující alkoholik,domorodec, známe se letmo..pozdravíme se na ulici, máme společné známé a vlastně už nemáme, ta nejdůležitější v květnu umřela. Že mi přivezl jablka na štrůdl... Jeho návštěvy za 10 let našeho přebývání tady na domku se dají spočítat na prstech jedné ruky. Tak jsem tedy na štrůdlík zadělala, pekla, v meźičase jsme odešli kouřit, nejdřív přišlo na přetřes kouření, že bychom s tím měli seknout..a plynule přešel, že seknout s pitím bylo daleko snažší a pak se rozvyprávěl proč přestal, jak mu bylo atd..to vám jen tak nikdo vyprávět nezačne, že...Jen že si to prostě nevymýšlím, že je tady toho mého alkoholování plno,řeší se to ..

A musím zmínit, že taky povídal, že měl pár případů, kdy se chtěl něčeho napít( pil tvrdej hlavně)..a že doteď neměl nic,ale na svoje 60. narozeniny, že si připije dobrým vínkem...,takže začne počítat znovu?
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/29

Mně naprosto mluví z duše Kira, Mupkalina, Vločka … jeden přístup typu cukr a bič ke všem, kus jako kus, a komu to nevyhovuje, je špatný?, proč? Být nositelem absolutní pravdy, to je nebezpečné. Už jsem se k tomu chtěla kolikrát vyjádřit, ale při pročítání historie fóra mě to časem přešlo. Už to tu totiž na přetřes přišlo víckrát – lidi, co podle mě rozumně a slušně diskutovali o jiných možnostech pohledu, spadli do kategorie těch, co nechápou, kopou, nebyli jsme jiní, chudinky, lituju je. Černobílý svět. Vždycky si říkám proč, nikdy to nepochopím. Nemyslím si, že jde o závist (někde jsem cestou životem chytila takovou představu, že lidi jsou v podstatě dobří, nevím kde ), ale nevím, o co jde. Snažit se pomoct tak, jak umím; doporučovat, co znám; nabízet to, co pomohlo mě; to je všechno v pořádku. Ale myslet si, že všichni jsou jako já, že všem pomůže to, co mně; a když ne, jsou nevděční a je to jejich vina, to je nad mé chápání. Proto to víceméně ignoruju, beru to tak, jako že to není pro mě, ale pro ty, kterým to takhle pomůže. Možná že tím o mnoho přicházím. Ale když je to v tomhle balíčku „tady je jediná velká Pravda, ber nebo se uchlastej“, tak prostě nemám důvěru.

Já se ovšem o trvalou abstinenci nepokouším, takže můj názor nemá váhu žádnou.

A pro jistotu, ne, ten první odstavec neměl být omluvou pro ten druhý.

Moc by mě zajímalo, jak tohle vidí Karel Preissler- jestli se k tomu teda chce vyjádřit, protože to je trochu mimo téma – protože ten podle všeho Líbu respektuje hodně a mně se zase hodně líbí, co píše on.
alas

Andela, ono ani nejde tak o to, ci zacne pocitat znovu, ae ci mu stoji pohar vina za ten risk, ze to u neho moze rozbehnut novu recidivu, ale to je uz len na jeho zvazeni.
Asi mas pravdu v tom, ze sa ta tvoja abstinencia vo vasom meste tak velmi riesi, ale pride mi to fakt divne, ze je to az tak velmi cudne pre vsetkych, ze niekto sa snazi byt abstinentom. V kazdom pripade cim dlhsie vydrzis, tym menej to budu ludia riesit a ked zistia, ze to myslis vazne, casom ta aj prestanu otravovat s tym, aby si si dala.
Kira

Stránka: 1...126127128129130131132...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter