Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...128129130131132133134...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 7 měsíce  
Bohouš, ja se v tom taky placam, jen ted super, ze úzkosti jsou snesitelne, to je neuvěřitelný pocit!!! Mám pocit, ze bych musela spoustu věci překopat, přítele, na dele oddech z prace, sebe.. Ale co píšeš, je pointa, dělám si to sama. Všichni mi cpou benzodiazepimy, ze to mám zkusit na chvili, ze je to ted u me legitimní... Ale mám z nich hrůzu a držím se alkoholu, v nějaké nezdravě, ale ne problémové, rozumějte nepruserove míře.... Diky těm, co tu bojuji, drží me to. A na testy jdu, třeba me to nakopne dal
Dana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Bohous, velmi odhodlany nevyzeras na to, ze by si to mal zvladnut sam. Neuvazoval si nad odbornou pomocou?
Kira

Nejsem zádný vzor. Jen vzkaz za me. Úzkosti někdy nejsou z alkoholu, žiji nezávisle. A neni to o tom, ze jsem líná makat...
Dana

Ano Dani, u teba je to inak, ale stale si myslim, ze alkohol to casom moze len zhorsit. Ale ved ty casom prides sama na to, ako sa co najlepsie s tym vysporiadat. Vacsina nas tu mala uzkosti, len ako naledok alkoholizmu, preto to v tomto mame jednoduchsie ako ty, nam stacilo prestat pit a aj uzkosti odisli. Ty to mas v tomto rozhodne tazsie.
Kira

No, kdyz ja mam pocit, ze bych to dokazal sam, kdybych opravdu musel a chtel. Jenom jsem sam sebe jeste nepresvedcil, ze opravdu musim prestat a to uplne. Kdyz procitam zdejsi prispevky, je mi to jasne, ze jina cesta neni. Kdyz se mam ale sam pred sebou napevno rozhodnout, nechce se mi do toho. Namlouvam si, ze zrovna ja budu ten, kdo to bude mit dlouhodobe pod kontrolou. Blbost, ja vim....
Bohous

Bohous, ja ta chapem, aj ja som si to dlho nahovarala. Niekde v podvedomi som vedela, ze mne moze pomoct len abstinencia a ze ja nie som z tych vyvolenych co mozu pit ako konzumenti, ale nevedela som to prijat. Ale nieco sa vo mne zlomilo a odkedy som to prijala ako holy fakt, citim sa skor vyvolene ja. Citim to skor ako oslobodenie. nemusim pred kazdou akciou riesit, ci dokazem pitie udrzat pod kontrolou alebo ci nie a zas sa spraskam, bude mi zle atd...Ale tiez som k tomuto prerodu neprisla zo dna na den, trvalo mi to roky, kym som to akceptovala a tym sa vlastne oslobodila. Pochopila som ze pre mna je o moc lahsie nepit, ako dat si dva tri pohare a potom sa zastavit, to bol ten naozajstny boj a ten nebolo v mojich silach vyhrat. Skus si povedat, ze nebudes pit napr. zopar tyzdnov a potom uvidis, ci sa ti to paci alebo nie..Mozno nebudes chciet znovu ani zacat
Kira

Mnohí hráte vabank - hráte sa na *slepú babu* so zaviazanými očami na mínovom poli.

Liba Vám ukazuje bezpečný priechod do triezvosti bez pádov a úrazov cez viacúrovňové mínové polia plné alkoholu. Varuje - nehrozí!!!

Každý akčný alkoholik sa naštartuje jediným dúškom.

Ak ste len *nemierni konzumenti* alebo *problémoví pijani* - máte ešte stále možnosť zastaviť vlastné pitie a prevziať kontrolu nad sebou.

Problém väzí/spočíva vo Vašej vzájomnej komunikácii a v rozdielnom chápaní významov používanej *odborno-laickej* terminológie.
(...môj skromný názor)

Spoločná reč je ústretovosť a empatia...
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Ja, ale ak si nevsimol, tak Liba nam vsetkym predpoveda padnutie na upne dno, aj tym co si ten jeden dusok alkoholu odmietame dat. Tu nebola diskusia o tom, ci ona ma pravdu alebo nie, ale o tom, ze kto s nou v niecom nesuhlasi, tak hned ho odsudi a ani si da namahu precit si, ci ten dotycny pije alebo nie. Napisala nam, ze vsetci padneme na dno, ze sa tu podporujeme v piti a potom sa z toho dna uz mozno nevyhrabeme, tak sa mi zda normalne, ze voci tomuto sme sa uz museli ohradit. My sa podporujeme v nepiti a nie v piti.
Kira

Kira napsal:
Ja, ale ak si nevsimol, tak... My sa podporujeme v nepiti a nie v piti.

Už som TO spomenul: - *kľúčom je empatia a tolerancia!*
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Jsem tady z toho zklamana. Libuska ma mraky zkusenosti, zrejme hroznych, a jeji pohled je jiste spravny. O empatii u ni silne pochybuju. Mozna je to tim, co ma za sebou.
Vim, ze muj pohled na muj problem je spravny. Citim se super a nic se u mne nezmenilo. Ani respekt a obava z recidivy. Za tech par tydnu jsem si to urovnala v hlave a vim,ze nechci zpet to co bylo. A verim, ze se mi to dari.
Jedina vec me mrzi. Ze jsem to sem napsala. To co se spustilo me fakt zklamalo, a snizilo uroven tohoto fota. Ted jsem temer jiste presvedcena, ze kdybych sitoho panaka dala dnes, uz to sem nenapisu... A tak by forum urcene lidem, kteri se pokousi bojovat s alkoholem, fungovat nemelo...
Vlocka

Stránka: 1...128129130131132133134...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter