Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 7 měsíce
|
|
Taky vim, ze si tím pomáhám krátkodobé, ale je to špatně. Proto jsem sem zasla. Ale neni to tak, ze u me nepiti řeší vse, a pak jen prochazka růžovým sadem... Ale ano, alkohol je spatne
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Vlocka, neber si to tak. Vdaka tomu tvojmu polpohariku sa to tu sice vyhrotilo, ale po kazdej burke pride zas slnko. Ide o to, aby sme tu mohli diskutovat o vsetkom, aj o tom, ked sa niekto potkne, tak sa mu snazit pomoct a nie aby sa sem bal aj napisat. Tu sa uz bal pisat skoro kazdy, takze tato diskusia uz bola nevyhnutna.
Ja som to uz niekde tiez pisala, ze si Libu velmi vazim za to, ze sa dokazala vyhrabat zo dna, ale to zas neznamena, ze clovek sa musi nechat od nej urazat.
Ja je mi to luto, ale presne ta tolerancia a empatia tu v poslednej dobe velmi chybala. Snad sa to teraz zas zlepsi.
|
|
Kira
|
|
|
|
|
Mozna mas pravdu.... Nekdy je to potreba, vycistit vzduch. Pevne se stale snazim verit, ze nam Liba nepreje to co pise... Jen nas svym drsnym a netolerantnim zpusobem snazi uvedomit si vaznost problemu. Ale ja si myslim, ze to uvedomeni situace uz u nas probehlo,proto jsme tady... Je to cele tezke pro kazdeho z nas. A jsem si jista, ze vsichni jsme nejakym stylem psychicky labilni. O to vic je treba vazit slova, kdyz spolu piseme. Aby ti zkuseni svymi nadrazenymi a ponizujicimi prispevky u nekoho nenadelali vic skody nez uzitku. Kdyz stejne padneme na dno a uchlastame se, proc to neurychlit ze? Jako bychom uz predem nemeli sanci a nadeji...
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
No ved to je to, Liba to tak pise, ako keby sme nemali sancu a ze vsetko co robime, je aj tak zbytocne a ti labilnejsi by tej beznadeji, co ide z jej prispevkov voci nam, mohli lahko podlahnut. Tiez stale dufam ze to nemysli zle. Ale ona asi poriadne ani necita co tu piseme. Hodila nas vsetkych do jedneho vreca, s tym, ze sa len podporujeme v piti a zbadame sa ked padneme na dno. Lenze tu nic take nepadlo, ze by sme sa podporovali v piti, ved ty, ja, Andela, Mupkalina - vsetky abstinentujeme . Ja som si vsimla uz aj pri starsich prispevkov, ze Liba necita pozorne prispevky a preto casto reaguje tak, ze to nedava zmysel. Ale toto fakt moze vela ludom ublizit a ich beznadej prehlbit.
Nic Vlocka, ty sa pekne drz, mas super naslapnute a ja som si ista, ze to zvladnes. A tak isto verim aj sebe, to nie je o nedostatku pokory, respekt k alkoholu mam obrovsky. Ale keby sama sebe neverim, ze to zvladnem a tomu, ze ma ziadne dno uz necaka, aky by to malo zmysel do toho ist?
|
|
Kira
|
|
|
|
|
Mupkalino,
i já znám několik jazyků-nikdo Vás nekritizuje za překlepy, o tom toto fórum není.Ale Vaše výrazy, typu blbouš a další jsou už opravdu trapné.Nenavážejte se do lidí,které neznáte!
Helena
|
|
Helena
|
|
|
|
|
Kiro,promiňte,ale opravdu už melete blbosti-mlčte,uděláte líp!!!
|
|
Helena
|
|
|
|
|
Pani Helena vy nadavate Mupkaline za slovo blboun a hned nato mne napisete, ze pisem blbosti. Aka ironia, pravda? Vy take slova pouzivat mozte a ini nie? Na vsetko je tu dvojity meter. A mozte mi napisat, aku blbost som konretne napisala? A akym pravom si dovolite mi napisat, aby som mlcala? Je to vase forum? Ja si Vam nedovolim napisat, aby ste mlcala, aj ked s niektorymi Vasmi nazormi nesuhlasim.
|
|
Kira
|
|
|
|
|
Heli, klid, mladí, zlí....-popis starších lidí...chtějí se zlobit, chybí úcta..Kdyby mně na Vločce nezáleželo, pochválím ji za toho frťana.Cítím povinnost jí varovat, protože vím, jak to je s alkoholismem.Tisíckrát jsem tady psala, že to dno nikomu nepřeji, jen si ho asi někdo musí zažít, nechce věřit, slyšet, má svou hlavu.Andělo, lidi neřeš, svůj život si žiješ pro sebe, věř, kdybys byla úplně na dně, tak tě jen opět řeší, málokdo pomůže.A také, oni neví, nerozumí, netuší, co alkoholismus je.A pořád nechápu, co bych měla holkám závidět, to, co zažívají, ještě je čeká, mám už naštěstí za sebou,jen 10 let, doufám navždy, a není o co stát.A nenávidět?To posuzují jiní, co už díky mé pomoci abstinují, žijí dobrý život.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Libusko co tim myslis, ze uz to co nas ceka mas NASTESTI ZA SEBOU, UZ JEN 10 LET, DOUFAM NAVZDY... Vzdyt nam tu prece prejes krasne stastne dny s nasimi detmi bez alkoholu... Nebo aspon me jsi to prala... Tys nemela hezky zivot? Proto jsi rada ze je za tebou? Tak pokud je to tak, tak to je jen a jen smutne. A uz je mi vse jasne...
A po stopadesate asi dodavam, ze si Tvych slov vazim, ac nejsi empaticka ani co by se za nehet veslo. Ale tvrdy zivot dela z lidi drsnaky.
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
Já myslím tím ty starosti s alkoholem, jak těch pár let ,10,nepiju, tak už je nemám.A to není fakt co závidět, je to těžké, smutné, vysilující.Nikomu tu bolest , trápení nepřeji, spíš tu střízlivost a hezký život s ní.
|
|
Liba
|
|
|
|