Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 11 měsíce
|
|
Zdravím vás, doteď jsem nepsala, protože nejsem uplný abstinent, ale čtu a sleduji vás. Všem Vám fandím, z každého si beru pozitivní. Líba asi dokáže člověku "nasolit", ale na jednu stranu jí chápu. Dokud není zkušenost, člověk opravdu neví!
Řeší se tu hlavně pití nepití, ale neřeší se proč vlastně člověk pije. Kde se to v něm bere? Všeobecný názor je, že alkoholik se uzdraví jen tím, že pít nebude. Ale bojuje s bažením, bojí se chlastu, podle mě má pořád nad ním chlast moc. Co já sleduji a vypozorovala jsem je to, že musí přijít něco, co člověku způsobí jisté uvědomění. Hluboké, ne jen to, že vím, že mi to škodí, tak pít nebudu. U někoho to může být pád na dno, u někoho ale stačí ale jen úzkosti. A potom už jen záleží jak s tím člověk naloží, pro co se rozhodne. Jakou cestu si vybere.
U mě to probíhá následovně. Úzkosti+ alkohol, těžko říct co bylo první. Stres a následné problémy. Pochopila jsem ale, že když se nenaučim zbavovat se stresu, nepití mi nepomáhá. Mám strašně stavy, stres, pocity na omdlení. Začala jsem na sobě pracovat. Pravidelně sportovat, učit se relaxační techniky, meditace, rozdělit si práci každý má svou cestu. Tvořit věci, ne ničit. Dělat co mě baví Vyživovat, ne zabíjet. Občas si dám sklenku, ale přestává mi to chutnat. A co víc, začíná mi VADIT pocti opilosti. Začíná mi být lépe bez toho! Večer když si dám byt jen jedno pivo, ráno se vzbudím a cítím trošku chlastu, příjdu si "špinavá". Chutě ubývají. Odchází. A já se raduji.
Proč to píšu? Myslím si, že každý má svou cestu, není nic univerzální. Alkohol sám o sobě je jen alkohol, záleží na nás, jakou mu dáme moc.
Všem Vám držím palce a doufám, že se budem víc chápat a pokračovat v diskuzi, Pomáhá nám všem 
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Kiro,
já si neskromně myslím, že moje příspěvky mohou být podporou pro toho,kdo je chce slyšet.Vy asi úplně nejste alkoholička a nezažila jste to co já-pak nechápu,proč chodíte na toto fórum,abstinence 5 měsíců je nic-to jsem a i delší období zažila mockrát, než se mi podařilo přestat úplně.Tím nemám na mysli,že bych Vám to přála-Vy máte u mě plus i s tou krásnou měkkou slovenštinou, kterou miluju,mám na Slovensku spoustu přátel.Já nejsem tak tvrdá jako Liba, ale věřte nám, že obě to s Vámi myslíme dobře,i když Vy si to zatím možná nemyslíte.
Držte se 
Helena
|
|
Helena
|
|
|
|
|
Proc mám sakra pocit, ze Líba a Helena je ten stejnej clovek a nebo prinejmensim Helena neni zena, ale chlap? Jejich prispevky jsou krome toho, ze v nich je plno zloby, velice neduveryhodne. Takze se Libo a Heleno vesele pretrasavejte v tom, kdo padl na nizsi dno a kdo ma tudiz vetsi "pravo" strasit ostatni. Nikdo Vam nebrani davat rady z pozice zkusenejsich. Pokud jste ale nepochopily (nebo -li), ze mohou mit mnohem vetsi efekt, kdyz budou zdvorile, tak se zda, ze mate jeste dost problemu samy se sebou. ......Napsat nekomu, aby radeji mlcel, je jen dukaz toho, ze uz nemate zadne argumenty. ...........Pokud jsou Helena a Liba dve autenticke osoby, zeny alkoholicky, tak nam holky pomohly nejvic tim, abysme si uvedomily, ze jako ony skoncit fakt nechceme a to uz vubec ne po 10ti-lete abstinenci. Mozna nepiji, ale ja mam pocit, ze se z toho dna nikdy neodrazily, jen na nem zustaly lezet strizlive.
|
|
Mupkalina
|
|
|
|
|
Proc mám sakra pocit, ze Líba a Helena je ten stejnej clovek a nebo prinejmensim Helena neni zena, ale chlap? Jejich prispevky jsou krome toho, ze v nich je plno zloby, velice neduveryhodne. Takze se Libo a Heleno vesele pretrasavejte v tom, kdo padl na nizsi dno a kdo ma tudiz vetsi "pravo" strasit ostatni. Nikdo Vam nebrani davat rady z pozice zkusenejsich. Pokud jste ale nepochopily (nebo -li), ze mohou mit mnohem vetsi efekt, kdyz budou zdvorile, tak se zda, ze mate jeste dost problemu samy se sebou. ......Napsat nekomu, aby radeji mlcel, je jen dukaz toho, ze uz nemate zadne argumenty. ...........Pokud jsou Helena a Liba dve autenticke osoby, zeny alkoholicky, tak nam holky pomohly nejvic tim, abysme si uvedomily, ze jako ony skoncit fakt nechceme a to uz vubec ne po 10ti-lete abstinenci. Mozna nepiji, ale ja mam pocit, ze se z toho dna nikdy neodrazily, jen na nem zustaly lezet strizlive.
|
|
Mupkalina
|
|
|
|
|
Sakra,abych použila Vás slovník,který je Vám asi blízký.V mém případě můžete klidně psát tvrdé y-já jsem žena,jmenuji se Helena,což jsem se sem snažila již několikrát napsat,nejsem Liba, a docela chápu, že asi vy nechápete,váš problém!
|
|
Mupkalino
|
|
|
|
|
Mupkalino,
ještě jednou pro Vaší jistotu-Helena většinou bývá žena,což jsem i já-nebo Vy znáte pod tímto jménem i chlapa-já tedy ne.
Možná Vy ano,pak Vás lituji.
Helena
|
|
Helena
|
|
|
|
|
A já proč sem chlapi nepíšou...
Protože tohle se nadá vydržet.
Nejdu na panáka, tak zle mi z toho není. Ale dobře taky ne.
Mějte se.
Bohouš.
|
|
Bohouš
|
|
|
|
|
Bohouš napsal:
A já proč sem chlapi nepíšou...
Protože tohle se nadá vydržet.
Pardon, ale tohle mě opravdu rozesmálo. Takže jestli Vám aspoň udělá radost, že jste někomu udělal radost... 
|
|
alas
|
|
|
|
|
Tohle neni prece problem pohlavi... Jedem v tom vsichni, zrejme nekdo min a nekdo vic. Mozna v tom je rozdil. Ja narozdil odv Liby nelituju jedineho dne ve svem zivote a ani jeden den bych nevymenila. Proto my dve nemuzeme svet vnimat stejne, a ani zjevne nemame stejny problem s chlastem... Neda se to generalizovat. Nemuzeme to vnimat stejne. Heleno k proti vam nemam nic... Z vasich prispevku na mne sala neco uplne jineho. Nemam s tim problem...
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
Vločko,
jsem moc ráda, že aspoň Vy to chápete-ne každý mi tady rozumí.I já jsem měla ze začátku s Libou problém,to Vy jste tu ještě nebyla-pak jsme si to vypsaly a dneska jí chápu-stačí si přečíst její příběh,který tady na fóru někde je.Ani já jsem nikdy nechodila na AA,která ona tak doporučuje-každá máme jinou cestu,ale mrzí mě i za ní, že jí tady holky tak zatracují(i mě), ale i ona to myslí dobře.Já si myslím, že Vy na tom až zas tak špatně nejste a hlavně si ten problém uvědomujete,vůbec jsem neřešila Vaše napití-víte, kolikrát jsem selhala já?
Držím Vám palce, ať se daří!
Helena
|
|
Helena
|
|
|
|