Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...131132133134135136137...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 11 měsíce  
Bohousi, aj mna si pobavil Ale ved chlapi, zalozte si temu, kde budu mat zeny zakazane pisat, myslim, ze to budeme respektovat
Helena, vy ste ma tiez pobavili tym, ze ste ma diagnistikovali, ze nie som alkoholicka Co o o mne viete? Pila som kvartalne 25 rokov a neviete co vsetko som si s akohlom preskakala a dovolite si mi napisat toto...Tu vidiet, tie vase cenne rady a v tuto chvilu by som Vam mala napisat, aby ste mlcali, lebo uz fakt melete blbosti, ale nenapisem to, kedze ja mam respekt aj k nazorom inym ludom, co Vam rozhodne chyba. Uz treti krat ma posielate prec z tohto fora a ja sa Vas znovu pytam, ze akym pravom? Myslim si, ze vela ludi ma taky problem ako ja, napr. Bohous a dalsi a takymto ludom mozem poradit skor ja ako vy, kedze vy zjavne o kvartalnom alkoholizne nic neviete...
Co sa tyka vasich cennych rad, tak som tu ziadne nenasla. Vzdy len napisete, ze ste mali zle jaterne testy a doktorka Vam povedala, ze do sebe lejete jed, tak ste prestali a tuto frazu sem pisete uz dlhe roky a nic viac. Co je v poriadku, ale ziadne cenne rady tam nevidim.
Viete problem u Vas aj u Liby je ten, ze generalizujete. Beriete to tak, ze pokia niekto nepil stylom ako Vy, nebol na tom dne co vy, nie je starsieho rocniku a neabstinuje dlhe roky, tak nema pravo na nazor. Dokonca nie je ani akoholik

Ja si vazim kazdeho nazoru aj tych Vasich, alebo Libinych. Lenze kazdy to mame inak a co pomohlo jednemu, nemusi druhemu atd..
Preto som napisala, ze je skoda, ze ludia su vyhanani z tohto fora.
Ja viem, ze 5 mesiacov abstinencie nie je vela, ae ako by ste sa citili Vy, keby vam niekto po Vasich prvych 5 mesiacoch abstinencie povedal, ze je to zbytocne a ze alkohol Vas aj tak dostane. To presne ste mi napisali Vy a toto su tie Vase cenne rady.
Dalej, tato tema sa vola chcem sa stat abstinentom a nevola sa "Abstinentujem 10 rokov", tak preco statialto vyhanat ludi, co sice este piju, ale uz vedia, ze maju problem a chcu sa dopracovat do stadia, ze casom mozno prestanu..vid Dana, Allias a dalsi..Ved k tomu rozhodnutiu a vnutornemu prerodu covek musi prist postupne a toto forum by im mohlo pomoct k tomu dojst.Aj k uvedomeniu si ci su akoholici a pomoze im len uplna abstinencia, aebo ci su len pijani a dokazu dostat svoje pitie pod kontrou. Lenze nie, tu im bolo hned vynadane a citili sa este horsie nez predtym, nez sem napisali. Toto forum sa nazyva akoholik a nie abstinent a myslim si, ze je urcene vsetkym co maju problem s akoholom a na to som sa snazila poukazat.Islo mi len o to, aby ludia neboli stadialto vyhanani. A by to teraz dokonale predbadzate o com som pisaa. Snazili ste sa uz 3 krat ma poslat prec a umlcat ma. Ale je mi luto, ja sa nedam A este ste mi nenapisali aku konkretnu blbost som mlela?
Kira

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Hele, Kiro, 5 mesicu abstinence je teda sakra hodne. Ja mam za sebou nejvic 2 tydny. No, pravda, to ze jsem alkous jsem si uvedomila jen pred mesicem, ale i tak. Kolik lidi, co normalne konzumuje alkohol, je schopno 5 mesicu abstinovat? Skoro zadnej, i kdyz si mysli urcite vsichni, ze jo. ....myslim, ze zalozim novy tema. Todle se zvrhava do totalne nekonstruktivniho plkani.
Mupkalina

Helena napsal:
Kiro,
já si neskromně myslím, že moje příspěvky mohou být podporou pro toho,kdo je chce slyšet.Vy asi úplně nejste alkoholička a nezažila jste to co já-pak nechápu,proč chodíte na toto fórum,abstinence 5 měsíců je nic-to jsem a i delší období zažila mockrát, než se mi podařilo přestat úplně.Tím nemám na mysli,že bych Vám to přála-Vy máte u mě plus i s tou krásnou měkkou slovenštinou, kterou miluju,mám na Slovensku spoustu přátel.Já nejsem tak tvrdá jako Liba, ale věřte nám, že obě to s Vámi myslíme dobře,i když Vy si to zatím možná nemyslíte.
Držte se
Helena

Tak já už vážně nevím...
Máte,Heleno,nějaké zvláštní schopnosti,že dokážete na dálku odhadnout,zda je někdo alkoholik,či ne?A už vůbec nechápu,proč se divíte,že sem Kira chodí...asi ví proč a také toto fórum není pouze pro ty,co "zažili to,co vy".Nebo to je zde někde ustanoveno?Ve Vašich příspěvcích se to hemží neustálým Já,to já,když Já,následováno "poučením" a "rozhřešením".Všimla jsem si toho již dříve.Proč hned píšete Mupkalině,když se zmínila,v rámci vysvětlení,proč píše tak,jak píše,že je to z toho důvodu,že píše ve více jazycích,že Vy také ovládáte několik jazyků...?Pokud mi nějakým způsobem pomáhají příspěvky Líby,tak vaše ne.Mám nepříjemný pocit z lidí,kteří si zvedají sebevědomí na jiných.
Jinak,já fórum sleduji,občas napíši,ale poslední dobou mě mrzí,že jsem zde vůbec něco o sobě kdy napsala.Nemám z toho tady dobrý pocit a je to ze stejného důvodu,co tu někteří píší...
Anoine

Nemusíš nás chápat, ani nemůžeš, protože nechceš.Jenže my jsme alkoholičky stále, prošli jsme si to, co zažívá tady plno lidí, určitě víme, o čem je řeč, co je to za problém, a chceme pomáhat, většinou se daří, s tebou bych neměnila minutu tvého života, já jsem v klidu, vážím si každého, kdo chce přestat pít, začít žít obyčejný život, to ty jen syčíš, nadáváš, špatně chápeš, a ubližuješ, bohužel.Je mně tě líto.
Liba

Liba, to bolo urcne komu? mne?
Kira

A ještě jedna věc Heleno.Pokud jste napsala,že si neskromně myslíte,že vaše příspěvky mohou být přínosem pro ty,co je slyšet chtějí,tak pro jiné mohou být zase přínosem příspěvky jiných a chtějí je slyšet.Ne z toho důvodu,aby se snad plácali po ramenou,jak to s chlastem "zkouleli",ale proto,že jim ukazují v něčem cestu.Víte,jak je to v té písni...I cesta může být cíl...Takže vás žádám,za sebe,aby jste přestala ostatním doporučovat,aby sem nepsali,protože třeba já osobně bych ráda "slyšela" i někoho jiného než vás a toho,koho mi "zcenzurujete".Děkuji.
Anoine

Asi mne...
Anoine

Toto je výňatek z vlákna Matka pije dlouho...jsem úplně bezmocná.....

Martina:
Hm, je to možné. Nevím, co je obyčejný život. Léčebnu v blázinci nezvládneme. Uzavřené oddělení je DĚS. Snad léčbu prací, zahrada, zvířátka. Je to varianta pro drogově závíslé, ale nevím, zda i pro alkoholiky. Vím, že to hoří a na hraně. Zase brečím a brečím. Přítel je ve větším háji než já. Sochal. Hlína + dřevo a ...
Budu hledat prostor na léčbu. Pokud bys věděla, budu vděčná.

Liba:
Léčebna je sice psychiatrická, ale mýlíš se v tom, že je to uzavřené Odd.Pracuješ na zahradě, ve skleníku, maluješ, keramická dílna je tam také, sportovní aktivity....mluvím o Červeném Dvoře, a hlavně, jsi izolovaná od chlastu,a přežiješ tam bez něj 3 měsíce celkem dobře.Určitý režim tam je, musí být, stačí jen chtít přestat pít, trošku pokory, a je to.Vřele doporučuji, dá se to přežít, jsem dnes ráda, že jsem tam byla.

Martina:
Díky za info. Dívala jsem se na stránky. Je to lágr pro těžké alkoholiky. Proto i dozor při případných návštěvách, vycházka po dvou měsících, potírání tabakismu. Silně mi to připomíná film Dobří holubi se vracejí.

Liba:
Co to meleš?Jaký lágr, jaké potírání tabákismu?Žádný dozor při návštěvách není,a proč ne vycházka po 2 měsících.Lázně to nejsou, a zachraňují ti tam život!!Prostě se ti tam nechce, a přestat pít asi také ne.Státní kasu tento pobyt vyjde na sto tisíc korun, za tři měsíce tvého pobytu.Tak trochu úcty, slušnosti, bez pomluv.

Martina:
Dodatek. Předešlým vyjádřením nechci nic zlehčovat, ba naopak. Prozatím to řeším "léčbou prací individuálně". To jest, vytyčím si úkol, a posléze si mohu dopřát sklenku vína. Je to tvrdé, někdy se to nepodaří.

Martina:
Mají na webu:
Cítíme jako užitečné Vás předem upozornit na některá pravidla:
• Váš kontakt se světem bude zprvu omezen – během pobytu na detoxu Vás budeme s Vaším souhlasem omezovat v kontaktu s ostatními, uschováme Vám Vaše doklady a peníze /na vyžádání samozřejmě vrátíme/, během prvního měsíce na oddělení nebudete mít možnost přijímat návštěvy. I nadále budeme chtít udržovat určitý přehled /či dohled/ nad Vašimi návštěvami, vycházkami i jinými formami kontaktu se světem.
• pokusíme se Vás nenásilně směřovat k tomu, aby Vaše spotřeba cigaret během pobytu zde nevzrůstala, ideálně aby se snižovala /omezení kouření během programu, pouze na určitých místech /
• budeme vyžadovat – pokud to bude možné – začlenění Vaší rodiny do terapie, ideálně formou týdenních pobytů Vaší rodiny či partnera zde /v některých případech se můžeme dostat do situace, že bez užší spolupráce s rodinou nebude moci terapie pokračovat/
• na vycházky získáte nárok až po 8. týdnu pobytu zde přechodem do 2.fáze Vaší terapie, při dostatečně dobré spolupráci, další frekvence vycházek je v průměru jeden víkend každých 14 dní, v závislosti na Vašem snažení v léčbě samozřejmě.

Helena:
Martino,
pokud jste viděla film "Dobří holubi se vracejí" a pokud máte s alkoholem problém, tak by jste si z toho filmu měla vzít příklad a ne ty léčebny zlehčovat-ten film vypovídá svatou pravdu-tak to prostě je!Ať se Vám to líbí, nebo ne.
Helena

Liba:
Dozor návštěv, myšleno tak, že pacient nahlásí den dopředu, kdo za ním přijede, v jakém jsou vztahu, personál posoudí, jestli bude návštěva umožněna.Rodině je vždy, kamarádům málo, možnost přinešení alkoholu, fetů do areálu.Návštěva se musí zapsat na vrátnici, toť vše.Omezení kouření-jen v určitou dobu na kuřárně.Ta možnost rodinných příslušníků na léčení, to je bomba, příbuzný může strávit týden v léčebně, podstoupí pohovor s lékaři, zúčastní se programu....má to na nemocenku.

Martina:
Heleno, závislost na alkoholu nezlehčuji. Psala jsem o přístupu k pacientům + léčbě. Model alá film je neustále v praxi a výsledky mizerné. Bohužel se nebere ohled na introverty, kteří odmítnou sdělit své soukromí. A tento člověk je vyřazen. A posléze odchází na revers. A to je onen přetrvávající a zarputilý kolektivismus.

Martina:
Libo, mí blízcí zemřeli. Nemám rodinu. A pokud by jeste perlustrovali přítele, ne. Zvládneme to sami. A pokud léčba, tak společná.

Helena:
Martino,
asi jste mladá a pletete dojmy s pojmy-víte vůbec co to byl kolektivismus,asi ne,to vůbec s alkoholismem nesouviselo a doplatilo na to spoustu lidí,kteří vůbec alkoholici nebyli,to by Vám mohli vyprávět pamětníci z vesnic!Nepouštějte se do věcí,kterým nerozumíte!

Martina:
Heleno, "kolektivismus" chápán jakožto semnknutí, bez náznaku ideologie.

Martina:
Heleno, tento slovni obrat jsem priradila k deni v blazinci. Spolecne sezeni, problemy, hra, snaha a stejne jako za komancu mysli kazdy sam na sebe.

Liba:
Martino, odsuzuješ něco, o čem nevíš vůbec nic.Jsi hloupá!Když jsi to nezažila, radši mlč.Myslíš si, že někdo touží platit tak velké peníze za to, aby mohl někdo někoho šikanovat, ničit?Sami tu abstinenci nezvládnete, ale je to vaše věc.Možná přijde čas, kdy budeš zoufale toužit po nástupu do léčebnu, bude plno, a nepomůže ti nikdo.Urážíš plno lidí, co tam pracují, i se léčí.Já osobně jsem vděčná, že mně přijali, pomáhali, věnovali se mně, a věř, že tyto zařízení jsou promyšlené, udělané tak, aby pomáhali alkoholikům, gemblerům i feťákům.

ha13:
Myslím,že velký nepřítel alkoholiků je jejich ego.Když někdo bere pokoru jako něco ponižujícího,pak jeho šance na uzdravení je malá.

Liba:
Souhlas.Pokora je důležitá, s velkým egem, s jájínkovstvím žádný alkoholik nedokáže přestat pít.Dnes už musí každý vědět, že si zahrává se smrtelnou nemocí, samoléčba nezabírá.

Helena:
Martino,
nevím, kam jste co přiřadila a už vůbec nevím,čemu říkáte blázinec.Já jsem nebyla ani v blázinci, ani v léčebně, ale vzhledem k mému věku mám s alkoholem bohužel bohaté zkušenosti a moc dobře vím,co je to za problém-již několik let abstinuji.Každému pomůže něco jiného-mě např.moje obvodní lékařka,když mi sdělila výsledek jaterních testů ,tak mě vyděsila natolik,že od té doby nepiju-chci žít!
Čtěte to, co píše Liba-ona taky ví svoje!
Je to opravdu hlavně i o pokokoře !!!
Hodně štěstí!
Helena

Martina:
Léčebné postupy a řád je daný. Nelíbí se mi odmítnutí léčby partnerů současně. Proč?
Pokora je. Individuální. Jo.
Nebudu mluvit v blázinci či léčebně (to je fuk) o svých niterných záležitostech.
Proto nesouhlasím s tzv. kroužky a spol.
Jednou jsem byla v AA. Naprostá pohroma. Spolek v afektu, dokazovali si, jak dlouho nepili.
Jako vždy. Zvládnu to!

Liba:
Však ubereš brzy z ega, nebo to už možná nestihneš.Nevíš nic, jak chceš sama přestat.

Jestli tyto rady a odpovědi mají kohokoliv k něčemu motivovat, pak jsem čínskej bůh srandy.
------------------------------
Kira, Mupkalina koledujete si, že dopadnete stejně jako Jorga. Aneb kdo nechčije s náma, chčije proti nám.
Petr
Petr N
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16
Poslední úprava: 07/10/2014 15:12 Provedl: petr_n.

Liba napsal:
Nemusíš nás chápat, ani nemůžeš, protože nechceš.Jenže my jsme alkoholičky stále, prošli jsme si to, co zažívá tady plno lidí, určitě víme, o čem je řeč, co je to za problém, a chceme pomáhat, většinou se daří, s tebou bych neměnila minutu tvého života, já jsem v klidu, vážím si každého, kdo chce přestat pít, začít žít obyčejný život, to ty jen syčíš, nadáváš, špatně chápeš, a ubližuješ, bohužel.Je mně tě líto.

Líbo, ne každá kritika je agrese. Neberte ji nutně vždycky jako útok na sebe, ale jako příležitost k diskuzi. To, co jste napsala, je Vaše sebeobhajoba a negativní zhodnocení... é, nevím koho, Kiry? Ten Váš příspěvek není o věci, která se tu řeší, ale o lidech, které ji řeší. Jít po muži místo po míči.

Tohle taky nebylo míněno jako útok, mimochodem.
alas

Liba napsal:

Neviem, ci to bolo urcene mne. Ale zarazila ma u hned veta " My sme akoholicky stale" to ako alkoholizmus sa deli na staly a nestaly? Tak fakt uz nechapem vobec nic. A pisat mozu len tie stale akoholicky? Dalej, ze si Liba vazis kazdeho kto chce prestat pit? Myslis si, ze my ostatni si ho nevazime? prave preto som sa niektorych zastala, lebo ja si vazim kazdeho kto sem napise , nielen toho kto uz nepije a nielen toho co s tebou suhlasi. Ty si vazis len toho co ti pritakava, inak je to nic nechapajuci agresivny polutovaniahodny chudak. Ak to bolo urcene mne, rozhodne sa nesnazim niekomu ubizovat. Vy ste spolu aj s Helenou vasimi prispevkami napadli mna aj dalsich a mysim si, ze tvoje prispevky su dost ublizujuce. Ja si vazim kazdy nazor. Nikomu nenadavam, nesycim..Zial toto vsetko robis ty, ked si niekto dovoli jemne skritizovat ta. Nieco ako sebareflexia u teba absolutne chyba a stavas sa do pozicie Boha, jedine tvoja pravda je pravdou a vsetci ostatni co s nou nesuhlasia, su obycajni nevdacnici co si zasluzia to najhorsie peklo. Je mi luto, ale vsetko co si napisala sedi skor na teba. Ty ani an chvilu neuznas, ze mozno by si sa mohla aj mylit?
Kira

Stránka: 1...131132133134135136137...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter