Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 7 měsíce
|
|
Danny, ale tu nejde len o mna. Viacerym toto generalizovanie tu na fore vadi.
Nie si alkac, tak to tazko pochopis. Ale predstav si, ze tvoj brat by 5 mesiacov nepil, bol by na to hrdy, tesil sa z toho a nahodou by sa tu k niekomu vyjadril a napisal svoj nazor a bolo by mu napisane, ze nech mlci, ze aj tak nema sancu, alkohol si ho aj tak najde, tak ci tak padne na same dno z ktoreho sa uz tazko vyhrabe. Myslis si, ze toto by bola pre neho podpora aby pokracoval v abstinencii?
|
|
Kira
|
|
|
|
|
Helena napsal:
Madam,Vás se ten příspěvek opravdu netýkal-tak se uklidněte!!!
Baba z pavlače Helena
Znova budu trvat na tom,že se mě příspěvek týkal a to z důvodů,které jsem popsala.Mé další příspěvky byly jako reakce na vaši,dle mého názoru nepřiměřenou,v rámci diskuze,reakci.Tak je tomu i nyní.
Můžete mi prosím vysvětlit,co to znamená,abych se "uklidnila" a proč to oslovení madam?Můj nick je Anoine.
|
|
Anoine
|
|
|
|
|
Kiro,
myslím, že takto přesně to tu řečeno nebylo, že je to jen tvá dezinterpretace a to ti chci celou dobu říct, že výroky Líby překrucuješ. Netvrdím, že vědomě, asi ti vadí její drsnost, tvrdost. Ona ale taková být nutně musí, po tom všem, čím prošla.A pak je problém téhle komunikace, že pod každým slovem např.: "alkáč" si každý jednotlivý člověk představí něco jiného. My se nevidíme, myslím gesta, mimiku a pak dochází k těmhle komunikačním šumům.
|
|
Danny
|
|
|
|
|
Danny,ale o tom to možná také trochu je.Vše se dá nějak vysvětlit (i to špatně pochopené),ale musí být o tu diskuzi zájem.Ne odpovědět tak,že jakákoliv další diskuze je předem nemožná.Poslední dobou tady hodně diskuzí končí hádkami,osočováním,špatnými pocity atd.,popřípadě blokací.Někde ten problém je...
|
|
Anoine
|
|
|
|
|
takze toto napisala Liba
"Ono to, Heli, je vždy stejné, nováčci si notují, odpouští, myslí si, jak jsou výborní, ví vše, a pak konec.Asi fakt potřebují spadnout úplně na dno, pak bude mnohem hůř, a těžko, přetěžko se budou hrabat ven"
a toto zas Helena
"Kiro,
nepochopila jste vůbec nic-tohle fórum není ani Liby, ani moje-jemom máme odžito víc,než vy.To je špatně?
Zamyslete se nad sebou-jasně, že je každý jiný, ale alkohol je jenom jeden-dostane každého, i vás-dříve, nebo později"
Takze naozaj si nemyslim, ze nieco prekrucam. Dovolila som si len reagovat na tieto ich vyjadrenia, a na to myslim mam pravo, kedze sa to tykalo aj mna. Pokial to tak nemysleli, mohli sa k tomu vyjadrit. Obdvoch som sa na to pytala. ale odpovedou mi bolo ze som hlupa, nechapem nic, som nevdacna, zly clovek, polutovaniahodny chudak. Nic neprekrucam, len sa pytam, preco? Na to mi neodpovedali. Len, ze nic nechapem, ze zle skoncim a ze si to zasluzim.
Malo by sa tu diskutovat a nie urazat. Lenze stojim si za tym, ze diskusia tu nie je pripustna, pokial niekto neprikyvuje Libe alebo Helene. Potom je to len zly covek, lebo si dovolil mat iny nazor.
|
|
Kira
|
|
|
|
|
A kde ten problém je?Diskuze existuje už dlouho, až nyní se to zvrhává.A Danny, nejde ani tak o to, co jsem prožila za život, jako o to, že s alkoholiky jsem ve styku pořád, vím co je to za děs, vidím konce, úplně zbytečně zničené životy, rodiny, smutek.Na holky se nezlobím, ony jsou v začátku, přecitlivělý, vztahovačný, zlý,lžou,bojí se budoucnosti, nevěří si... to vše k alkoholismu patří.Začátky jsou nejhorší, zklidní se, ale až tak po roce.A u té naší nemoci nelze litovat, přikyvovat, jen hrát divadlo.A pravda je vždy nepříjemná.Určitě je lepší vědět, co je čeká, nelhat, že vše bude hned bezva.Hned ne, když vydrží abstinovat, pak jo, stojí ta abstinence za to.Až najdou ten klid!!, bude dobře, ale v ohrožení jsem i já, pořád, už mně to nevadí, nebojím se toho.Je smutné, že se posmívají mým 10 letům střízlivosti, neví ani, co to je, ať to dokáží také, pak budou moct kritizovat, a nechlubím se tím, protože nepiji pro svůj život, rodinu, pohodu.A určitě se neobhajuji, proč?
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Libo,ten problem neni vylozene posledni dobou.Posledni dobou tu je jen to,ze vice lidi chce diskutovat a nevzdaji to hned po prvni "tavce".Jinak,nezlob se na mne,ale v zadnem prispevku jsem necetla to,ze se ti nekdo vysmiva za 10 let abstinence.Naopak.Ctu tu jen to,ze si te tu lide za to vazi!I ja!A mam pocit,ze to psala i ta Jorga...Mne tve prispevky pomahaji a i styl,jakym o alkoholu pises.Ale...velice spatne se mi cte kdyz pises napriklad to,ze jsme zly.Za prve hazis vsechny do jednoho pytle a za druhe,myslim si,ze lide,kteri sem prispivaji,uz si "neco" pripustili.Uz nejsou vztekli,kdyz jim nekdo rekne,ze maji problem a vsemozne se nebrani,pokud to tedy bylo mysleno takto.Asi ano,protoze mi nesedi,ze by jsi to myslela doslova.Ale nekdo to tak pochopit muze a treba i o tom to je...Take mozna muze byt problem v tom "hazeni vsech" do jednoho pytle.Samozrejme chapu,ze alkoholismus ma sve zakonitosti,ale kazdy tady je v jinem stadiu a jsou tu i lide,kteri treba jen piji nadmerne a vedi,ze do toho spadnotu nechteji...A v tomto stadiu,dle meho,na kazdeho funguje,v jeho motivaci" nepit neco jineho...
|
|
anoine
|
|
|
|
|
Uz nemam chut sem psat. Nwjsem ani zla, ani urazena, ani jsem nikomu nenadavala, ani si nelzu do kapsy, nejsem ani mlada a hloupa, mam pted alkoholem respekt, vazim si vsech lidi, a bohuzel mi vadi lide, kteri urazi ostatni. Nikdo z nas na to nema pravo.
V soucasne chvili proto nema tohle forum pro mne smysl. Bud najdu jine, nebo vyckam. Stoji mne,dostatek sil rodina, prace, domacnost,manzel... Na toto tady svou energii plytvat nebudu. Mailik pisnu Andelko.
Drzte se holky i kluci, urcite nakouknu. A rady, i kdyz drsne, se daji skutecne rozdavat privetiveji. Stale se opakuje, ze alkoholismus je nemoc. Jestli se takto ma pristupovat k nemocnym, tak potes koste... Se rika u nas.
|
|
Vlocka
|
|
|
|
|
Kdo nechce přestat pít nepřestane, ani kdyby mu čerti řikali jak dopadne..Až tak dopadne třeba z toho bahna vstane a půjde prosit o léčbu a nebo taky ne a najdou ho někde v kanále s prasklejma játrama..Proto to opravdu nejdůležitější je CHTíT PřESTAT a to 100% opravdu  páčko
|
|
petrch
|
|
|
|
|
PetreCh,o tom "zadna"!Ale i k tomu CHTIT PRESTAT vedou cesty.Mozna cele toto "dohadovani" je o tom:-)
|
|
anoine
|
|
|
|