Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...135136137138139140141...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 7 měsíce  
Petre CH suhlasim s tebou, to je to o com som pisala, clovek musi prejst akymsi vnutornym prerodom a dospiet k tomu rozhodnutiu, ze chce prestat pit a to na 100%. To je to najtazsie, pokial dokaze toto, tak potom je to uz len lepsie.
Preto som pisala, ze podla mna maju pravo sem pisat aj ti co piju. Aj oni hladaju len pomoc a chcu pochopit co sa s nimi deje. Ked im niekto bude nadavat, aby prestali, stane sa skor opak. Kazdy to ma mozno inak. Ale ja podla seba viem, ze u mna to malo opacny efekt. Ked mi niekto povedal, ze by som to nemala s tym pitim tolko prehanat, tak vtedy som zurila a bola zla a just som si dala. To je asi to o com Liba pise, ale asi nepostrehla, ze toto uz mam za sebou a aj tie ostatne zle holky.
Teraz nie som uz rozhodne vztekla ani zla, ked sa hovori o alkohole. Ale k tomuto som sa musela prepracovat.
Petr ty si kvartal ako ja a my to mame o to tazsie, ze nam kvartalom ten chlast az tak tie zivoty nenici. Len pekne postupne, pomalicky a nenapadne nas alkohol dostava do svojho podrucia. Ale o to tazsie je to postrehnut a priznat si este pred tym padom na upne dno.." Som alkoholik a nechcem uz nikdy pit"
Liba, ja som rozhodne neurazala tvoju 10 rocnu abstinenciu a napisala som ti niekolkorazy, ze si ta za to velmi vazim.
Ae vies problem moze byt aj v tom, ze ty napr. nemozes dost pochpit mna, Vlocku, Mupkalinu, Andelu. My sme nepadli na to uplne dno, ale ja napriek tomu sme nasli v sebe dost sily, priznat si, ze sme alkoholicky a rozhodli sa nepit. A mozno to rozhodnutie je o to tazsie, pretoze sme este o vsetko neprisli. Ked uz clovek nic nema, len holy zivot, tak uz ani nema velmi na vyber, bud ihned prestat alebo zomriet. Ty mozes tazko pochopit nas a my teba. Ale to neznamena, ze sme preto zle, hlupe a podobne. Ja si snazim z kazdeho pribehu zobrat to co moze pomoct mne a zas svojim pribehom pomoct tym, co o to stoja. Ale nikdy by som si nikomu nedokazala povedat, ze je hlupy a nic nechape, len preto, ze to ma trochu ine ako som to mala ja.
Pises, ze nam nezavidis to co nas caka, ale tym vlastne nepriamo naznacujes, ze neveris v nasu abstinenciu a ze si presvedcena o tom, ze zas padneme, viac krat si to napisala. a kedze nechcem prekrucovat tvoje slova, tak sa ta pytam. Ako si to myslela? Preco nas podla teba nic dobre necaka?

Vlocka, je mi luto, ze si vzdala forum. Mozno neskor. Budem na teba mysliet a drz sa. Ty to mas v sebe velmi pekne usporiadane a ja som presvedcena o tom, ze ty to zvladnes.
Kira

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Holky jsou zlý.....to proto,że si dovolí napsat své pocity nebo názory.Vločka vůbec nemusela přiznat panáka,ale je upřímná.
Bohužel měla Jorga v něčem pravdu.
Veronika
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

No jo, možná opravdu to dno donutí jít se léčit, nechat se zadrátovat do pakárny na půl roku, ale to už může být pozdě, bohužel..štastnou abstinenci, na mě když to přijde, já vim, že se půjdu mezi lidi napít.Bojím se toho,vědi že jsem alkoholik,ale přiznám si to a vim, že nakonec požádám o pomoc léčebnu..držte se holky, myslim, že píšete upřímně a to je fajn
petrch

Ach jo.Kazdy mame v necem "pravdu".Toto je forum,DISKUZE.Mozna,kdybychom vsichni tady "ctili" nejake zasady diskuze,mohlo by byt vse jinak.Pokud budu mit konkretni problem a obratim se s nim na nejaky server,kdy nekdo ma dat konkretni odpoved,pak je vse jinak.Take se to odviji od urcitych pravidel.Konkretni otazka-konkretni odpoved atd..Tady je to ale preci o diskuzi.Ne o tom,ze nekdo ma na neco "vysadnejsi" pravo nebo o tom,ze se budem dohadovat o,ze snad neco takoveho vubec je mozne...Take to zde ma nejaka pravidla.A navic,za sebe musim rici,ze toto nikam nevede a ze uz v tom take pokracovat nechci.
anoine

Melo tam byt o TOM...
Toto forum se opravdu zmenilo (samovolne) za tu dobu,co to zde sleduji,z dikuzniho na poradni...Mozna to je ten problem...
Preji klidnou noc,budu to zde dale sledovat (hodne mi to dalo).
Vsem tady preji hodne sily.Ve vsem
anoine

Vločko, nemyslela jsem svým popisem začínajícího alkoholika vůbec tebe, nikoho konkrétního, a těch příznaků je daleko víc.Tobě přeji výdrž, žádné pokusy s frťánkama, hlídej si svou střízlivost, nabírej sílu, směj se, raduj ......
Liba

Další vlákno, co se zvrtlo. Libo, promiň, ale pokud mám ze spousty stran zpětnou vazbu, ze něco přeháním, tak se nad tím přece zamyslim..... A nerozumim, ale to neni na libu, argumentaci typu po tom, co ma za sebou. Nevíme, co ma kdo za sebou a jaky boj vede, vločka to napsala hezky. A i kdyz toho člověk ma za sebou hodne, neopravňuje to k urazeni nebo generalizacim. Dnes jdu na jaterní testy. Vlocko, anděl, doufám, ze někdy mužů napsat mail. Anoine, drz se!!!!
Dana

Libo, nejsem expert, ale proste mi pripada, ze mate přístup, který se uplatňuje u těžkých alkoholiku, ale tady jsou na tom lidi ruzne. ... Jen to dávám k zamyšlení, debat už bylo dost
Dana

Nerozumím ti.Nechápu.Popsala jsem jen příznaky, co prožívají začínající abstinenti alkoholici, když chtějí být střízliví.
Liba

anoine napsal:
...i k tomu CHTIT PRESTAT vedou cesty.Mozna cele toto "dohadovani" je o tom:-)

...a - "o tom TO je!"

Anonymní alkoholici majú práve TOTO zakotvené v (3.)~tretej tradícii
- ako jedinú (zjednocujúcu) podmienku členstva:

- zaktivovanú *túžbu prestať piť! *

Komunikácia je potom už sofistikovaný a ušľachtilý spôsob výmeny informácií aj skúseností, ako napr. pri *bárter-ovom/výmennom obchode*.
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Stránka: 1...135136137138139140141...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter