Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...137138139140141142143...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 7 měsíce  
Kira napsal:
...suhlasim v tom, ze priznanie si problemu a tuzba abstinovat je len zaciatok procesu.... Ale tento krok je ten prelomovy,...

Kira,
(aj) Duša alkoholika bytostne túži po zjednotení so svojou triezvou časťou.
Priznaním si diagnózy (F10.2) a vedomým stotožnením sa s ňou, som vykročil k jej vedomému sceľovaniu.
Zosynchronizovať sa s tepom a dychom Vesmíru do triezvosti, bol môj ďalší krok.
Usporiadať si vlastný vnútorný chaos, objasniť rozpory a paradoxy, určiť si priority a skoncipovať triezvu hierarchiu - to sú nasledujúce-aktívne kroky, vedúce ku komplexnej úzdrave.
Spriahol som sa so Silou, ktorá ma oživuje, premýšľa vo mne a všetko riadi a reguluje - prestupuje ma, skrz-naskrz.
Denne sa konfrontujem sám so sebou a regulujem rôzne túžby a podnety.
Svoje vízie a predstavy si korigujem cez filter 12-krokového programu pre závislosti. Vstupujem do synchronicity a rezonancie s triezvosťou.
Mám mocného spojenca (vo vlastnom vnútri) -> *SILU/ŽIVOT*!
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Danny napsal:
Můžete si pro tohle samy sebe vážit a ne se zlobit na druhé.[/quote]

Danny, ja sa tiez na nikoho nehnevam a ak to tak vyznelo, tak to je mi luto. To je asi problem internetovej komunikacie.
Tak ako ty si mala potrebu reagovat na moje vyroky, tak ja som citila potrebu reagovat na Libine vyroky. Jej slova som nechcela prekrucat, preto som sa jej viac krat pytala, ako to myslela. Ale zial neodpovedala mi doteraz na moje otazky. Odpovedou bolo len, ze sme zle, klameme a pod. To ja za konstruktivnu debatu nepovazujem. Potom je tazke vysvetlit si jej slova inak ako to, co clovek vidi napisane. A slova ako "si hlupa, nic nechapes a ani chapat nemozes a pod" je tazke vysvetlit si inak ako su napisane a prekrutit to.
Tym, ze niekto potom na ne reaguje, neznamena, ze sa hneva, len si pyta vysvetlenie.
Tebe sa napr. nepacili niektore moje vyroky voci Libe a zareagovala si na to a ja ja som sa ti snazila svoj postoj vysvetlit a nemyslim si, ze sa ty preto hnevas na mna alebo ja na teba. A ani si nemyslim preto o tebe, ze na mna utocis, alebo ze si hlupa a nic nechapes alebo nieco podobne. Mas svoj nazor, ktory si mala potrebu napisat a to je uplne v poriadku. Je to plne respektujem. A o tom by mala byt diskusia a to je to, co som sa tu snazila cely cas napisat. Ze kazdy by mal mat pravo na svoj nazor, na jeho prezentaciu a pokial niekto iny s nim nesuhlasi, moze sa o tom diskutovat, ale nikto by nemal byt za svoje nazory urazany a nemalo by mu tu byt za to nadavane.
Kira

Ja napsal:

Kira,
(aj) Duša alkoholika bytostne túži po zjednotení so svojou triezvou časťou.
Priznaním si diagnózy (F10.2) a vedomým stotožnením sa s ňou, som vykročil k jej vedomému sceľovaniu.
Zosynchronizovať sa s tepom a dychom Vesmíru do triezvosti, bol môj ďalší krok.
Usporiadať si vlastný vnútorný chaos, objasniť rozpory a paradoxy, určiť si priority a skoncipovať triezvu hierarchiu - to sú nasledujúce-aktívne kroky, vedúce ku komplexnej úzdrave.
Spriahol som sa so Silou, ktorá ma oživuje, premýšľa vo mne a všetko riadi a reguluje - prestupuje ma, skrz-naskrz.
Denne sa konfrontujem sám so sebou a regulujem rôzne túžby a podnety.
Svoje vízie a predstavy si korigujem cez filter 12-krokového programu pre závislosti. Vstupujem do synchronicity a rezonancie s triezvosťou.
Mám mocného spojenca (vo vlastnom vnútri) -> *SILU/ŽIVOT*!
[/quote]

Dakujem Ja, velmi pekne napisane Ja viem, ze som este len v zaciatkoch mojej cesty uzdravovania sa. Ale tesim sa na nu a uzivam si kazdy den svojej triezvosti a znovuobjavovania mojho skutocnehho triezveho ja.
Kira

Alas,
nepít nebo se upít, omlouvám se. Jasně, že výroky typu jsi hloupá,atp. nejsou zesilující slova, je to výpověd o autorovi těch slov a opakuji:lidé, kteří prošli peklem závislosti nebo jinými extrémními situacemi jsou něčím vnitřně nuceni k těmto slovům, oni prošli extrémem a kdo jim nerozumí je podle nich třeba hloupý,atp. Nevím, nemyslím si, že by to bylo motivováno zlobou nebo nenávistí.Spíš to je něco ve stylu: rychleji píší než myslí.
Danny

Danny, nesnaž se, je to zbytečné.Mně se podsouvají, připisují věci, co jsem nenapsala,je mně to jedno.Když tě někdo nechce pochopit, nepochopí, vybere si dle svého myšlení, překroutí.Někdo pomoc nepřijme.
Liba

To jo, Danny. Já to vidím podobně. Otázka ovšem je, kolik lidí si to pak nechá líbit, a kolik jim to vrátí zpátky i s úrokama.

Dobře, Líbo, když chcete. Já Vás opravdu nechtěla a nechci přesvědčit o své pravdě a nehodlám vyhledávat Vaše citace, takže pokus o smírné vysvětlení jednoduše ukončím. Ovšem jednu malou zlomyslnost si přece jen neodpustím:

Liba napsala:
Když tě někdo nechce pochopit, nepochopí, vybere si dle svého myšlení, překroutí.Přesně tak.
alas

Ahoj,
nepíšu, nepiju, žiju, šiju.
Anděla

Taktez Andel. A nestiham jeste k tomu...
Vlocka

V práci setrvalý stav- vetřelec..
Anděla

Ahoj, tak já zase špatný...
Včera úlet, dneska depka. Já vím, můžu si za to sám..
Bohouš

Stránka: 1...137138139140141142143...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter