Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...12131415161718...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 7 měsíce  
Děkuji ,
musím se přiznat že jsem začala už před rokem, psala jsem i na TP a řídila se kroky AA. Začalo to u mě častým pobytem v lese kde jsem hledala odpovědi, kupodivu jsem pokaždé na něco přišla, někdy mě to položilo na kolena. Tam jsem uvěřila v matku přírodu a její sílu. Další krok byl pro mě odpustit a pochopit své rodiče, hodně dlouho to trvalo. Mamku jsem pochopila a porozuměla jejímu jednání a srovnala se poprvé s její smrtí. Nadále jsem se musela odprostit od táty a nechat jeho život jeho životem a řešení problémů jen jemu. Chvilku mu trvalo než to pochopil ale konečně jsem svobodná.
A tak jsem začala od začátku. Vím že rodiče děti vychovávají podle pravidel které si myslí že jsou správné. Systém je do toho navrtal. Myslím že lidi kteří už spadli na dno a chtějí se odrazit jsou na tom lépe, v tom že chtějí poznat samy sebe a dobro. Mě pomohl Buddha - teda spíš jeho cesta láskou. Odprostit se od chtění, věčných tužeb. Vím že musim jěště hodně pracovat ale cítím pokroky. Také musím podotknout že cesta je dlouhá ale to co jsem pochopila během posledního roku je pro mě výhra. Vše ke mě přišlo po krůčkách ale je to paráda. A tak jsem tu s čistou hlavou, a už nikdy nesmím připustit aby alkohol bral mou duši do pekel, protože jednání pod vlivem alkoholu je umělé, a být šťastný střízliví - je to pravé štěstí. A tak přeji Všem dušičkám ať to zvládnou .
Pavla 7

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahojte... můžu se k vám připojit? Chtěla bych abstinovat... piju dost, mám tři malé děti, spoustu práce. Manžel mě v mé abstinenci nechce podpořit, ba naopak bych řekla... Víno domů neustále kupuje, i když jsem ho už žádala, aby nekupoval. Nevím proč. Zatím funguju normálně, práci zvládám, domácnost zvládám, děti jsou dobře obstarané, ale prostě a jednoduše nechci pít. Ale bojím se, že sama to nezvládnu..
P.

P., jestli ti tato diskuze pomůže, jsi vítána.Určitě budou souhlasit všichni, kteří se píší.Víš nejlépe, jak se cítíš, že je něco špatně, zastav to co nejdříve.
Liba

Docela mě fascinuje, jak si většina alkoholiků obhajuje, že na tom nejsou ještě tak špatně...

...zvládám práci (ještě do ní chodím)
...zvládám domácnost (ikdyž chlastám, ještě jsem schopná umýt nádobí)
...zvládám děti (nejsem vožralá tak, že by mi děti vzala sociálka)

Jenže to zvládá většina alkoholiků a až zvládat přestane, je už pozdě protože dávno budou na ulici mezi zkrachovalci totál
Petr

Máš pravdu, jako bychom si chtěli říct, že to ještě není tak hrozný... Já ale vím, že problém to je, že problém mám... takže ho řešit chci. Nejradši bych tu léčebnu absolvovala, ale chci to napřed zkusit sama... mám ty mrňousky, a nechci být bez nich, ale vím, že jsem na cestě do pekel...
P.

A vím, že piju hodně, proto to prostě řešit musím...
P.

Zkus k této diskusi ještě AA, to prý dost pomáhá
Petr

A co to je AA?
P.

Jo už jsem pochopila... anonymní alkoholici...
P.

Ty AA určitě zkus, v naší skupině jsou nyní 3 lidé, co abstinují rok, jeden 12 let, bez léčebny, s pomocí AA.A alkoholika si každý přestavuje jako bezdomovce, špinavého, pomočeného, páchnoucího.Vůbec to není tak.Většina jsou chráněni pečující rodinou,umírají dřív, než na té ulici skončí.......
Liba

Stránka: 1...12131415161718...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter