Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 8 měsíce
|
|
tak to je prima..
já se podělím o výsledky zítra..jsem zvědavá, co to za ty leta napáchalo
|
|
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Dano,tak to je "supr",jen te to nesmi "uklidnit",vis,jak to myslim:-(Ja se snazim se vsim "bojovat" stejne a postupne (drive jem to nedelala).Protoze,dle meho,souvisi vse se vsim.Bohuzel.A tak bojuji i s OCD,depresemi,socialni fobii,nocnimi zachvaty paniky...Ale da se ti.Zjistila jsem,ze jak nekde "uberu",vzdy se to projevi nekde jinde.Asi jsem se nejak,za ten dosavadni zivot,nechala "rozhodit" a ted vim,ze bych se mela snazit to dat "do kupy",pokud chci dal zit a ne jen prezivat.Take se posledni dobou (po 45-ti letech),snazim vic myslet na sebe.Nikdy jsem to neumela,je to tezke,ale hodne dulezite...Drzim palce.
|
|
anoine
|
|
|
|
|
Diky vám, zel jsem zjistila, ze lidi jsou schopni závidět i dobře výsledky testu, aniž by něco věděli o těch šílených bitvach svadenych s úzkosti. Ja se ted musim vymezit v praci,kde zjistili, ze jsem sikovna, tak jdou významné zakázky za mnou. Což pro mne znamená xanax a tedy cestu do pekel... Anoine, diky, úplně to asi nezvladnem nikdy, musíme minimalizovat stres
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Dano,vim,ze je to velice obtizne,ale zkus neco udelat i s tim Xanaxem.Alespon trochu.Mne se takto dari,po 5-ti letech chronicke nespavosti.V soucasne dobe jsem leky snizila na opravdu,v pomeru s drivejskem (ani nebudu psat,co jsem vse brala-predepsano lekarem),minimum.Sama se divim,jak se mi to povedlo,ale CHTELA jsem.Treba se jednou zase dockam toho,ze budu moci normalne spat...A ver mi,je to znat aodrazi se to i v jinych vecech,kde bych to uz ani necekala...Opravdu moc ti drzim palce.Je tezke bojovat s jednim "prizrakem",natoz s vice prizraky.Ale vis co,jsou lide,kteri ani nebojuji...
|
|
anoine
|
|
|
|
|
Anoine, vim, tyhle léky jsou šílené. Mne ale v momentě, kdy jsem s klienty, nic jiné nepomáhá. Budu se muset vymezit u šéfa, ze jsem nervózní nebo tak - ještě nemam promysleno. Ono v takové míře, jak to na mne navalili ted, to ani neni zvykem, ze bych to dělat měla. Ja si myslím, ze snesu jen malou míru zateze, jinak se to rozjede. A potrebuju hodne jistot. A s přítelem je to všelijaké.. Proste ideál by byl stacionar a překopat svůj život... Nezkousela jsi na spaní nějaké přírodní? Těch přípravku je spousta...
|
|
Dana
|
|
|
|
|
|
|
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Včera jsem nepsala, testy jater jsou OK, tu št. žlázu mám blbou. Tak si musím zavolat o další dávkování. Psycholožka pochvala.
Nějak mě ale přestává bavit nepít

|
|
Anděla
|
|
|
|
|
Dano,prirodni pripravky na spani u mne vubec nema cenu zkouset.Jsem rada,ze jsem se zbavila hypnotik (mj. navykova) a zkoncila na minimu jinych leku..Jinak to,o tom "prekopani zivota"...mozna to o tom je.Take to tusim.A take se mi do toho nechce.Ted se snazim "zodpovedet" si PROC se mi do toho nechce...Ten Xanax je na prd.Zacarovany kruh.Mozna uz ani nevis,ze by jsi to bez nej byla schopna zvladnout.Jen by to "vic bolelo",ale mozna by se dalo...Ja nevim,samozrejme mam s timto druhem leku take zkusenost,ale jen v tom smeru,ze jsem je tehdy mela mj. predepsane (Rivotril),nebylo mi receno,ze je tak navykovy a pak,kdyz mi zacal delat problem,dobrovolne jsem ho vysadila (bylo to hodne narocne!).Od te doby mam z techto leku respekt.Obcas si neco vezmu,ale naprosto vyjjimecne.Ale urcite "chapu" ten pocit,ze jsou pak nektere veci snazsi,ze to ma clovek zafixovane...Psychicke problemy jsou vazne na nic...
Andel,to snad ne...
|
|
anoine
|
|
|
|
|
Ahoj, cca 12 let jsem pil s ruznou intenzivitou, nejdrive to patrilo k mladi, devcata, diskoteky apod, pak to patrilo k podnikani, schuzky, jednani, stres a nakonec to patrilo uplne ke vsemu. Posledni 2 roky jsem pil denne pivo a tvrdy alkohol. Diky tomu jsem byl schopen vypnout, odreagovat se a spat. Samozrejme to se mnou slo z kopce, zacali prusvihy, okna, pocity viny a diskuze s rodinou ze bych mel prestat, ale ja mel prece vse pod kontrolou ne :-D Nakonec to dopadlo tak, ze jsem ani neodletel na dovolenou, mel jsem silene stavy bolesti bricha, tresavka, depky, musel jsem manzelku s dcerou poslat samotne a v tu chvili mi to doslo. Bylo to symbolicke - moje holky byly 4tis. km daleko beze mne a ja byl sam doma, presne tak totiz muj zivot vypadal, byl jse strasne daleko jako manzel i tata a tomu jsem rekl NE. Zasel jsem k lekarce a rekl ji o mych problemech, nasadila mi antidepresiva a ja prestal pit. Bylo to tezke, ale najednou jsem pochopil, ze duvod nepit byl vetsi nez pit a slo to snaze. Dnes je to temer 5 mesicu co jsem se nedotkl alkoholu a je to super, s holkama jsem jel na dalsi dovolenou, kde jsem nepil alkohol a byla to ma nejlepsi dovolena v zivote, uzil jsem si ji a hlavne si holky uzili manzela a tatu  Reknu vam, ze citim hrdost a dekuji osudu, ze jsem mel to stesti a prisel jsem na to sam a zvladam to, vim, ze vsichni takove stesti nemeli. I kdyz resim porad stejne problemy, neustale jsem po doktorech a nemam ted stalou praci, citim silu se vsim bojovat a vratit se na viteznou vlnu. Povedlo se mi preprogramovat mysl a kdyz citim tlak a problemy, tak nesahnu po alkoholu. V klidu si zajdu za prateli do hospudky, jen si dam nealko pivo, uz to i prestali komentovat, dokoncil jsem kurz autogenniho treninku a vyzadal jsem si pro svuj rozvoj i konzultace s psychoterapeutem (Vse hradi VZP) a jakmile dolecim vsechny bolesti, zacnu i sportovat. Strasne vsem co maji potize prestat preju, aby nasli svuj duvod nepit a drzeli se sveho snu, stoji to za to.
|
|
Tomas
|
|
|
|
|
Zdravím všechny...
Mám na vás tak trošku dotaz.. S pitím mám problémy, už jsem si párkrát ustřihla pěknou ostudu, chovám se absolutně jinak než za střízliva, a cítím se dost trapně.. Druhý den morální kocovina + ta klasická.. ALE.. Takhle se "upravit" se mi "povede" jen někdy.. Povětšinou piju na pohodičku, dám si 2xdcl a víc nic.. Tudíž jsem už alkoholik nebo mám jen našlápnuto ? Díky moc za odpověď. Teď zkouším nepít vůbec-zatím je to 14 dní a naprosto v klidku..
|
|
|
|
|
|