Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...143144145146147148149...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 6 měsíce  
Taky si myslím, ze je to o vyvolání chuti. A taky jich neni dobre vypít 10 jinak na to jdeš dle teorii dobre, zpočátku se doporučuje tuším 3mesicni abstinence. Hlavně se nevrat k těm presmirakum, znáš to, pak výčitky a blby pocit ze sebe, to za to vázne nestoji
Dana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

A třeba zjistíš, jak píse kira, ze ti ta abstinence sedne
Dana

Jinak ja ted vecer piju tibetskou houbu, co jsem dostala na detox. Je to hustý - mám odpor k mleku, ale cítím se méně unavena. Kdyby nekdo chtěl zkusit
Dana

No jsem na to zvědavá.. Zrovna teď budou Vánoce, Silvestr + mám narozeniny.. To byly vždy příležitosti, kde se prostě pije.. No uvidíme.. Snad to zvládnu. Zatím mám pocit, že mi to "chybí" spíš psychicky.. Když někam jdu, všichni pijou - taky bych si dala, ale když jsem doma, nebo jdu jen do kavárny jsem naprosto v pohodě..
A Dano, ty jsi na tom byla jak ? A jak dlouho abstinuješ ?
Kateřina

Koukám, že jsem to pěkně schytal. Holt potrefená zakdáká, něco na tom asi bude, že alkoholici, kteří se s problémem ještě nedokázali vypořádat jsou sebestřední a neuvěřitelně lítostiví, někde se tu o tom i píše. Zajímalo by mě, kde jsem ve svém příspěvku na někoho útočil.
Dana chlastá dál, jen se, co chodí sem, ještě nezlinkovala jak carskej důstojník. Aspoň to píše. Je to sice napsaný tvrdě, ale alkohol je taky tvrdej, takže nemá cenu se o něm vyjadřovat decentně, doufám, že si to dotyčná zase nevyhodnotí jako útok na svoji osobu.
Dámy si holt budou muset zvyknout na to, že tak jako ony mají právo na svůj názor, mají ho i jiní, i když jim zrovna nevoní, od toho je to diskuze. Poslední dobou mám opravdu pocit, že to tu upadlo a vypadá to tady jako v kroužku přátel špiritusu alias střízlivý nás nedostanou a koukám, že nejsem sám. Posledně to schytala chudák Líba a Mupkalina kvůli tomu dokonce založila vlákno do kterého napsala bez urážek. Když někdo napíše něco, co téhle partičce nejde pod fousy, tak je zle.
Taky nevím, jak přišly na to, že jsem dlouholetý, dokonce snad celoživotní a zatrpklý abstinent, to bych asi nebrousil po tomhle webu. Chlast tvrdě sejmul i mě a měl jsem co dělat, abych se z toho vyhrabal. Zvládl jsem to sice sám, ale spíš jsem měl kliku, že jsem se ještě asi nestačil prochlastat do finále. Jinak bych to musel řešit přes léčebnu. Proto říkám, že nemá cenu o tom pořád dokola jen mluvit, protože je to jen mlácení prázdné slámy. Samo se nikdy nevyřeší nic.
Stran nealko piva, vím, že nemá cenu si s ním zahrávat, protože náš už navždy nemocný mozek má někde hluboko napořád zasunutou dřímající myšlenku na chlast a dodání sebemenšího množství alkoholu do organizmu ji může aktivovat a mozek vyšle signál, kdy člověka potom přepadne nezvladatelná touha se napít. Stejné je to i s potravinami s obsahem alkoholu, třeba čokolády Margot nebo Kofila atd., které nemají s jeho chutí nic společného. Říkají to aspoň odborníci a ti asi ví, o čem mluví. Proto bych i tady dámám doporučoval si o tom raději něco zjistit, než začnou rozdávat na potkání svoje "rady".
Stejné je to s kontrolovaným pitím. Jednou alkoholik, navždy alkoholik. Když jsme nedokázali ukočírovat chlast předtím, těžko si můžeme namlouvat, že to dokážeme někdy jindy, jenom se zbytečně budeme trápit. Proto je lepší to ani nezkoušet a smířit se s tím, že už holt nikdy nesmíme čuchnout ke špuntu. Na světě je snad mnohem víc mnohem hezčích věcí, než je chlat, ne? Navíc v tom nejsme sami, co mají říkat třeba diabetici nebo celiakové? Posledně jmenovaným se to navíc pěkně prodražuje, protože bezlepkové výrobky jsou nekřesťansky drahé, my aspoň ušetříme.
anonym 1

Ty víš přesně, o čem je tu řeč, co je alkoholismus a máš pravdu, nám stačí jen seknout s alkoholem, a léčíme se, někdo musí podstoupit léčbu a platí každý měsíc velké peníze jen aby se mohl najíst.My naopak platíme, abychom se zničili.Co je alkoholik, alkoholismus víš, jak je to tvrdé, těžké, smutné......zkoušet oblbnout smrtelnou nemoc, to je jasná sebevražda.Pomalá, ale jistá.
Liba

Víš, Líbo, ony na to jednou přijdou i ty holky, co je chlast za svinstvo, jenom se obávám, aby už nebylo příliš pozdě. Taky jsem si jeden čas naivně myslel, že je všechno pohoda, že můžu popíjet s mírou, že se vlastně nic neděje tak hrozného. Byl jsem neuvěřitelnej blbec a pracně jsem se z toho bahna škrábal ven. Nad alkoholem se vyhrát nedá - sice se říká, že jen moraváci remizovali, ale asi to nebude pravda, protože z Moravy pocházím, i když nežiju v ČR. Alkohol zabíjí pomalu, ale jistě a dostane každého, kdo si s ním neuváženě zahrává. Lepší, než s ním bojovat, je ho vyřadit ze života a naučit se žít vedle něho. Byl tu, je a bude, to nezměníme. Možná na to příští generace přijdou a vypořádají se s ním, toho už se my nedožijeme. Zatím ničí všude všechno kam vstoupí. Ale když už se nám dostal do života, nesmíme mu dovolit aby nás zničil!
Měl jsem kamaráda, ten taky pořád tvrdil, jak ho má pod kontrolou... No, byl jsem mu před pár lety na pohřbu, selhání jater a následně ledvin. Teď už ho pod kontrolou má, protože mrtví chlastat nemůžou, jenom mu to už asi není nic platné. Já toho nechal na poslední chvíli, i když vím, že vyhráno nebudu mít nikdy, bude čekat, trpělivě, aby mohl jednou znovu udeřit plnou silou. No, doufám, že to zvládnu. Držte se všichni!
anonym 1

Máme úplně stejné názory.Asi to budou spíše zkušenosti, co z nás mluví.Také jsem původně z Moravy, paří se tam fest, ale to všude.Mně alkohol dostal málem do kytek, vím, co je to za hnus se z něj osvobodit, ale už také vím, že to jde, že je krásný život ve střízlivosti, člověk získá důstojnost, sílu a smích.Stejně neusínám na vavřínech, vím, že chlast číhá, připraven kdykoliv nastoupit a zničit mně.Jsem jen 10 let střízlivá, ale vděčná, za každý den, kdy jsem už nepila a vlastně konečně žila.
Liba

Snažím se pomáhat nemocným alkoholikům, už jsem viděla spoustu lidí mrtvých, dementů, invalidů, díky chlastu, a to velice mladých, a těch smutků, slz, jak od samých alkoholiků, tak od příbuzných.Děsí mně, kolik lidí bere pití na lehkou váhu, nepřipustí si, že jsou smrtelně nemocný, a pak už je najednou pozdě.
Liba

No tak já sem asi nepatřím... Nemyslím si, že bych byla nějaká totální výpitka, která nepřežije bez chlastu a jen co "čuchne ke špuntu", zleje se jak carskej důstojník.. Asi je to taky těžké, něco takhle hodnotit, radit, a dělat závěry pouze z toho , co sem kdo napíše.. Jak jsem řekla, jsem rozhodnutá teď nějakou dobu, vyřadit alkohol ze svého života, ale nemyslím si, že bych si nemohla dát punčák nebo Birell.. Toť vše, mějte se tu fajn. K.
Kateřina

Stránka: 1...143144145146147148149...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter