Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...144145146147148149150...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 6 měsíce  
Dalsia, ktoru sa Vam podarilo vyhnat z fora. Stale len dookola pisete, ze nic nechapeme, zle skoncime, lebo stale pijeme. A pritom neviem o akej partie nic nechapajucich holkach to tu stale pisete. Kedze z nas vsetkych co sme sem v poslednej dobe pisali, pila len Danka a aj ta to riadne obmedzila a snazila sa abstinovat. Inak skoro vsetky ostatne co sme sem pisali, abstinujeme. Ale tu sa len dookola omiela ako tu ta partia holek pije a este sa v tom podporuje. Tak ja neviem, ci toto je ta podpora alkoholikov, ktorou sa tu tolko ohanate. kazdeho, kto nesuhlasi s Vasim nazorom, zaradite ako beznadejneho alkoholika, co odmieta vasu pomoc a nedovolite ani inym ludom, aby mu prezentovali svoj nazor. Bravo!!!! Az je clovek potom natolko znechuteny, ze sem uz radsej nenapise. To bolo presne o com som pisala ped niekolkymi tyzdnami. Clovek si sem pride po radu a miesto toho mu je tu nadavane do opijackej trosky. Katerina je uplne dobrym prikladom toho, co sa tu uz deje dlho. Prisla si po radu, ale tak ste ju znechutili, ze radsej stadialto odchadza...ako Vlocka,Petra a mnohi dalsi predtym.
Kira

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Jsi dobrý člověk, Líbo, bohužel takových je vás na světě čímdál míň. Já zase ve svém volnu pomáhám cvičit vodicí psy pro slepce. Je to taky dost těžká práce a navíc ne každý pes je na to vhodný povahově, takže dosavadní úsilí přijde vniveč a musíme vzít jiného a začít zase od začátku, ale to jen tak na okraj.
Četl jsem tady na webu Tvůj i jiné příběhy alkoholiků a přejel mi mráz po zádech. Je fakt, že já jsem se tak daleko díkybohu "nepropracoval", ale měl jsem už našlápnuto slušně, proto jsem to taky asi dokázal zastavit sám, jinak by to asi bylo mnohem horší. Můj osobní vlak s chlastem začínal nabírat rychlost dálkového expresu, který nikde nestaví, až na konečné - v pekle. Sice jsem si při vystupování trochu natloukl, ale pozdější pokusy by mě už zřejmě mohly i zabít. Doufám, že se pro mě nevrátí, až zjistí, že jsem zmizel.
Kateřině za sebe můžu říct jen tolik, že nikdo tady nikoho nesoudí ani nedělá žádné závěry, prostě se tu jen bavíme o svých zkušenostech. Soudit nás možná jednou bude někdo jiný, to se uvidí. Někde tady jsou testové otázky na závislost, sestavené odborníky a jsou tam dotazy typu když začnete pít, máte problém pití zastavit, nebo míváte po pití výpadky paměti, tzv. okna? To je zřejmě Tvůj případ, alespoň jsi to tu psala. Není to sice denně, ale občas ano. Takže tam nějaký problém bude a řekl bych, že ani dočasná abstinence na tom nic nezmění. Mimochodem představa, že každý alkoholik je totální výpitka, co bez toho nemůže být ani minutu, je přinejmenším úsměvná. Já když končil s alkoholem, tak jsem taky nechlastal denně a na rozdíl od Tebe žádná okna neměl a přesto problém tam byl. Já neměl ani absťáky, třesy, nic takového, jenom jako Ty občas neuměl přestat. Pak se ty intervaly začly zkracovat. Prostě jakmile člověk ztratí kontrolu, i když jen občas, je zle. Na to ale musíš přijít Ty sama, tak jako my ostatní.
Je fakt, že horší to má třeba Dana, protože kromě chlastu v tom jsou i deprese a stavy úzkosti, to je smrtící koktejl, zvlášť jestli bere ještě nějaké léky. Pohybuje se v bludném kruhu a jediná cesta jak z toho ven je ten kruh rozseknout. Taky na to musí přijít sama a pak to rázně řešit.
Já tady rozhodně nikomu neradím, nemělo by to ani smysl, každý se s tím musí poprat sám. Je jen otázka, aby už nebylo příliš pozdě.
anonym 1

Víš Kiro, první a jediní, kdo tady začal startovat, jste byly právě vy, když jste se tady pustily do Líby, to mě, přiznám se, nadzvedlo, tak jsem vám to já tak trochu vrátil. Nebylo v tom nic osobního ani to nebylo míněno zle. Ale nikdo tady na nikoho neútočí, to bych řekl, že je spíš Tvůj stihomam. Možná by bylo lepší se v tom přestat šťourat a nechat to už plavat. To, že se mi nelíbí některé názory, tak jako se nemusí někomu zase líbit moje, je přece normální, tak nechápu, v čem je problém. Diskuze se může odehrávat v přátelském duchu a klidně někdy může i přitvrdit, protože když se tady budem všichni plácat po zádech, jací jsme pašáci, tak nemáme o čem diskutovat.
Jo, a jen tak mimochodem anonym a anonym 1 jsou dvě rozdílné osoby, tak to nesměšuj, proto jsem tam tu číslovku přidal, to ale neznamená že s ním nemohu v lecčems souhlasit.
anonym 1

Anonym 1, to som pochopila, ze nie si anonym, az tak zle to s mojim mozgom nie je Nikde som nenapisala, ze vy dvaja ste ta ista osoba.
Ja som do Liby neutocila, ona prva zautocila na mna a myslim si, ze som mala pravo na obhajobu. Alebo to sa nesmie?
Ja som s nou vobec nekomunikovala, ale s Vlockou, ked sa do nas pustila. Ziadnym stihomanom netrpim, ale ani nie som ten typ, co si necha po hlave skakat. To medziinym nie je ani Liba a tiez ked tu niekto na nu zautoci, tak sa ozve. Ona moze a ini nie?
ja som viac krat napisala, ze si Libu velmi vazim a len som poukazala na to, ze asi nie je spravne vsetkych hadzat do jedneho vreca a na kazdeho ist tym stylom, ze pokial mas iny nazor ako ja, tak si hlupy alkoholik, ktoremu nie je pomoci. Pisala som, ze tym toto forum velmi upada a ludia z neho utekaju a teraz sa to na Katerinom pripade potvrdilo.nebola som prva, ktora to Libe napisala, ale rozhodne ani nie jedina a vela ludi tu potom napisalo, ze s mojim nazorom suhlasi.a uz toto bolo pisane aj casto v minulosti. A Petra, Vlocka atd neodisli kvoli mne, taktiez napisali, ze suhlasia s mojimi prispevkami.
Ak si si nevsimol, ja som sa v tom uz nevrtala a nechala som posledne slovo Libe, nechcela som v tom pokracovat. Dufala som, ze sa tu rozbehne normalna diskusia, ale asi to fakt nie je mozne.
ked trpim ja takym stihomanom, preco stadialto odchadzaju vsteci s komentarom, ze sa necitia byt take prepite trosky, ako im je tu povedane a ze preto stadialto odchadzaju. To nie su moje slova, to su slova tych ostatnych. A ked mi odpises, ze to tak je a trosky su. Tak napr. aj Liba napisala v poslednych dnoch, ze ona sa rozhodne troskou neciti byt a ostatni sa preco maju tak citit?
Kira

Jasně Kiro, já to taky chápu, neboj. Na druhou stranu to ale neznamená, že třeba když většina přispěvatelů s Tebou souhlasí, tak to znamená, že musí všichni. Ani Líba tu ale nepsala, že když někdo nesouhlasí s ní, tak je automaticky blbec. To jsem nezaznamenal. Řekl bych spíš, a už jsem si toho všiml víckrát, že občas někdo hledá za slovy v příspěvcích něco, co tam prostě není. Proto jsem navrhl zakopat válečnou sekeru a přestat se v tom šťourat. Sešli jsme se tady kvůli jiné, mnohem závažnější věci, tak se místo napadání o ní bavme. Protože když si někdo často dobře míněný názor přebere jako útok na svojí osobu, tak je to o ničem. Třeba kolega anonym napsal, aby si Kateřina nebrala příklad z Dany a okamžitě bylo zle. Přitom i já bych jí klidně napsal, aby si ještě před nějakou dobou, pokud jde o alkec, nebrala příklad ze mě a rozhodně by mě to nijak neponižovalo, protože tak to prostě je. To je to obří ego o kterém tady třeba i Líba psala. Zřejmě by bylo lepší se na věci dívat s nadhledem a hned se neurážet a taky si umět udělat srandu sami ze sebe. Protože v některých věcech ohledně alkoholu, v kterém jsme se plácali a někteří plácají zatím dál, jsme spíš k politování. Pak tady zbytečně vznikají tyhle hádky. Když něco napíšu, tak jsem hned nějakej chytrej atd....
Jinak Kateřina asi spíš reagovala na mě, protože z toho co jsem napsal, asi nabyla dojmu, že se tady schází nějaké alkoholické trosky na okraji společnosti. To bychom tu už asi nediskutovali.
A to je právě zas tenhle problém - okamžitě si někdo něco vyhodnotí jinak, než je to napsáno a pak je zbytečně dusno.
Proto říkám, že by bylo lepší to nechat už být a začít se bavit normálně. A zbytečně se nehádat, nechytat někoho za slovo a zbytečně se hned neurážet....
anonym 1

Anonyme 1,pravidla fóra jsou daná a pravidla diskuze obecně také.Myslím,že není potřeba navrhovat nějaký "překladač"...
Je to zde fórum pro alkoholiky (ve všech stádiích nejspíše),ale mně také připadá,že poslední dobou pouze pro abstinující alkoholiky.Máme se svěřit,poradit,nechat si poradit.Poslední dobou to zde vypadá ale tak,že se člověk svěří,poradit nic nemůže (nemá právo?!?) a radu si může vzít pouze tu (a pouze od někoho),že má jít na AA nebo do léčebny a pak napsat pouze v tom případě,když abstinuje.Každý se tu celkem "automaticky" od některých posuzuje jako alkoholik v posledním stádiu.
Myslím,že by bylo "na čase" změnit záhlaví webu...
Asi nemám vůli,několikrát jsem napsala,že už nebudu přispívat,ale stejně jsem se nechala "strhnout".Nechce se mi odsud odcházet úplně (dost mi to dalo),ale tohle je už vážně na nic,když každé vlákno končí téměř stejně a mám z toho pouze nepříjemné pocity...
Anoine

Anoine, řekl bych, že je to pořád stejná písnička, jak kolovrátek. Kdo tady kde psal, že radit smí jen někdo a každý je jenom alkoholik v posledním stádiu? Když napíšu, že váhu mají názory toho a toho, je to čistě zase jen můj názor, jak si ho kdo přebere, je jenom jeho věc. Prostě já vidím věci tak, Ty zase takhle a někdo jiný jinak, tečka. Proč se v tom dál hrabat? Mám spíš pocit, že pokud se někdo neztotožní s názorem Tvým nebo jisté skupinky, tak je všechno špatně a rozjede se tady doslova hon na někoho, kdo s tou skupinkou nebučí stejně, proto jsem napsal co jsem napsal, dál se o tom nemíním bavit, nemá to ani žádný smysl. A když tady někdo někomu radí, aby šel na léčení nebo do AA, tak je to zase jeho názor, jak s ním dotyčný naloží, je jenom jeho věc. Slovy klasika: máme demokracii, u všech čertů, to je bordel.
anonym 1

A ještě jenom taková malá, možná trochu zlomyslná, poznámečka na závěr: Nevím jak kdo, ale já budu vždycky přikládat mnohem větší váhu slovům a radám třeba právě od Líby, která prošla doslova peklem a z jejíhož příběhu až mrazí a přesto dnes se už 10 let nedotkla alkoholu a žije plným a krásným životem, jak třeba právě takové Dany, která ještě ani nezačala svůj problém řešit a je v něm až po uši. Z jednoho prostého důvodu - obrovská zkušenost, která mi je a vždycky bude příkladem, dobrou noc.
anonym 1

Anonyme, díky za obhajobu, nejsem žádná celebrita, a na urážky jsem zvyklá.Jsou lidé, kteří budou vždy připraveni mně chytat za slova, která nechápou, vyskakovat, kopat.Kdo nechce pochopit, nepochopí.Začínající abstinenti, nebo alkoholici se prostě tak chovají, sebestřední, s velkým egem, lítostiví,lžou si, obviňují okolí, nehledají chyby u sebe, ...přitom jsou nešťastní, bojí se přestat pít, bojí se budoucnosti.....Pro mně je důležité, že pár lidí z této diskuze už nepijí, prý díky mně, nedávno slavila jedna 3 roky abstinence, děkovala mně, a to je pohlazení, radost.Kiro, jestli znáš nějakou lepší radu, než AA a léčebnu, napiš ji, prosím!
Liba

Liba, to o AA a o liecebni pisala Anoine, nie ja. A tak je to vzdy, necitas pozorne, kto co pise a vzdy vsetkych hodis do jedneho vreca. Sme ta patia holek a hotovo. A pritom ja sa necitim byt clenkou ziadnej parti. Kolko razy suhlasim s nazorom jedneho ale kolko razy zas s nazorom tvojim atd Nemyslim si, ze je to tu dobre delit na nejake partie alebo skupinky. Myslim si, ze sme vsetci na tej istej a jednej lodi.

A ja som si naozaj nevsimla, ze by ta to niekto urazil, naopak, napisala som uz x krat, ze si ta vazim, aj ostatne holky to tu uz casto pisali. Ja len nesuhlasim obcas s tvojim pristupom a to si myslim, ze urazka nie je.

Ale ty si zas pre istotu v poslednom pispevku stihla pourazat nas ostatnych - lzeme, litostivi, velke ego atd. Je mi luto, ale v tomto pripade vidim skor velke ego u teba, lebo neexistuje, aby si si len na chvilu pripustila, ze sa mozes aj ty v niecom mylit. Aj ked ti to napise 100 ludi, ze sa mylis, tak oni su ti co nechapu a nechcu pochopit a nezamyslis sa ani na chvilu, ani an sekundu,ze mozno sa v niektorych veciach mozes mylit aj ty
A to konkretne v tom, ze sa ku vsetkym spravas ako k alkoholikom v poslednom stadiu. Suhlasim s tvojim pristupom, co sa tyka ich, lebo ty mas tu istu skusenost ako oni.

Ale ty zas nemas vlastnu skusenost so zastavenim pitia este v zaciatocnych stadiach a ani nemas vlastnu skusenost s tym, ake to je, ked clovek prestane pit sam od seba. Ako sa citi a co ho k tomu privedie. Ty si to vcas nedokazala zastavit, nerozoznala si to nebezpecenstvo a ani si nemala v sebe dost sil priznat si, ze si alkoholicka, este vtedy ked si na tom nebola tak zle. Spamatala si sa, az ked bolo s tebou uz uplne zle a islo ti uz o holy zivot.
Preto som ja v tomto pripade skor za dobre slovo, lebo som presvedcena o tom, ze v tom pociatocnom stadiu, cloveka skor nakopne pozitivne myslenie ako kritika a urazanie. Tebe vtedy tiez uz urcite vela ludi hovorilo, ze mas prestat pit a pomohlo to? Nie!
Mozno keby ti vtedy niekto vysvetlil, ze sa ohrozujes a ze mas smrtelnu chorobu, tak by si nemusela padnut az na uplne dno. Keby niekto s tebou o tom diskutoval, ale k nicomu by ta nenutil a ani ti neprikazoval, aby si prestala pit. Lebo vtedy to ma vacsinou presne opacny efekt. Ale ucite v tom stadiu v zaciatkoch by to nespravili nadavky a ani nariadenie ti uplnej abstinecnie. K tomu rozhodnutiu by si musela prist ty sama a dobrovolne.
Pokial tu niekto pise, ze pije uz cele dni a je uplna troska a nedokaze to zastavit a ty ho posles do liecebne alebo aspon na AA, tak sa ti pod to este podpisem, lebo plne s tebou suhlasim.
Ale pokial niekto napise, ze pije normalne, len to obcas prezenie, tak si myslim, ze takemuto cloveku len uskodi, ked mu tu je pisane, ze je uz prepity alkoholik a ze skonci zle. Aj ked sa mu odporuca uplna abstinencia, moze sa toho zlaknut, lebo este sa na to neciti a musi sam dospiet k tomu rozhodnutiu, ze mozno by to tak bolo lepsie a dojst k pochopeniu, ze aj ked nie je uplna troska, tak zial je alkoholikom, a aj ked sa neopija denne, tak tato choroba si nevybera, je progesivna a ze sa to bude len zhorsovat a ze jediny liek je len abstinencia. Toto je pre cloveka velmi tazke si priznat, pokial uz nie je na tom velmi zle a chce to vela sily. Preto si ja velmi vazim ludi, co to dokazu a chcu s tym nieco robit uz v zaciatkoch.
Takze aby som to zhrnula, ja ta naozaj neurazam ani som to nikdy nerobila. Ked ti bolo teraz napisane v inom vlakne, ze si fetka, tak ma to teda naozaj dost nahnevalo. Nemam rada takyto typ komunikacie a viem, ze si urcite dobry clovek, ktory sa snazi pomahat. Mne len cely cas islo o to, aby som poukazala na to, ze nie vsetci co tu pisu, su na tek istej urovni pitia a nie na kazdeho plati to iste. Urcite si vela ludom pomohla, o tom nepochybujem, ale podla mna si aj dost ludi odradila od toho, aby sem pisali a tym padom prisli o moznost pochopit lepsie svoj problem. A to je skoda.
Kira

Stránka: 1...144145146147148149150...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter