Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 6 měsíce
|
|
Bože, to v tom martýriu neustále pokračujete??? To je fakt tragický. Já jsem jedna z těch, co to tu už nebavilo, neb jste všichni řešili svý "svatý pravdy" a unikla Vám podstata problému. 1x za týden sem zavítám a jen proto, že na tomto webu není jiná aktuální diskuse o alkoholu, což mě mrzí. Alkoholici chlastají, a abstinenti abstinují, ale jsou v trapu, protože svůj alkoholismus už nechtějí řešit na webu.
Co třeba pojem obecná tolerance? že by? Fakt ne. Sorry, ale nesklanim se nad někým, kdo 10 nebo 20 let abstinuje a přitom není schopen tolerovat názory ostatních. Že by náhrada za chlast? Aspoň nějaká moc?... setkala jsem se s tím i v AA. Prej, že alkoholismus je nemoc emocí.
Tak Líbo, když seš takovej frajer, vyléčenej z emocí, tak proč nepomáháš dál? Musíš přece chápat, že jsme taky nemocní z emocí.... Kira se snaží, co to jde a evidentně to jde, tak se nad ní přestaň pohoršovat. Myslíš, že musíš každýmu vymáchat "ksichtík" ve "sračkách", aby pochopil "tvou pravdu"? Ne, blbky holky nepochopí.
Ostatně, kde je ten tvůj famózní příběh, který bychom měli všichni přečíst, abychom pochopili, jak kvalitní podporu tu máme možnost získat???? Jakoby se nějaký know-how měřilo tím, jak nízko člověk spadne. ... Co třeba inteligence? Schopnost analýzy? Sebekritika? Odříkání? Sebepochvala? Tolerance? NADHLED??? Ne, ten fakt ne. Hlavně ne u vyléčených alkoholiků............. To je můj silnej dojem z Líby a z některých AA........... Ale všichni jsme jenom lidi, ať už pijeme či ne.
Kiro, vzdej tudle diskusi. Je tě na to škoda. Zmákneš to i bez toho. .......... A i kdyby ne, tak Líba ti rozhodně nepomůže. Intelektově zapšklejší individum se fakt hledá dost těžko. BTW: Tvrzení, jak je život skvělej, má člověk zapotřebí předhazovat jenom pokud o tom "tak trochu" pochybuje. Ten, kdo fakt žije skvělej život 10ti leté abstinence se tím nepotřebuje chlubit........... Podobný jako se závistí?
Jestli ti můžu dát jednu radu já, Líbo, tak když seš takovej profík v léčení alkoholiků amatérsky, tak rozšiř svůj anti-alkohohlickej repertóar na lidi, který nejsou tak jednoduše zaškatulkovatelní do ožraloidních krabiček a přistupuj k nim case by case. Pokud to nedokážeš a na všechny musíš flusat tu svou agresi, tak seš možná abstinent, ale ne abstinent užitečnej okolí. Sorry. Toť můj názor. ....sem si dovolila ho napsat. 
|
|
Mupkalina
|
|
|
|
|
Co to tu zase je? Je přece samozřejmě, ze radim ze své pozice, několikrát jsem i psala, jak na tom jsem a ze asi moc co radit nemam, prtz moc zkušenosti nemam..... Anonyme1, naprosto chápu, ze berete liby názor výše, kvůli něčemu takovému by me ani nenapadlo se tu ohrazovat. Asi je pryč i Katka, škoda. Jak píse kira, z te party trosek piju jen ja, do ostatních jste se nemel co navazet . A ani mne netryska alkohol z uši. Toto byl důvod, proč jsem se ohradila
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Kiro, myslím, zes to hezky shrnula. Anonyme1, me třeba jeden tvůj příspěvek, Kde varujes z možných konců, velmi zaujal. Co mi vadí je to předhánějí typu trosky, alkohol leze z uši atd. Nic jine
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Mupkalina, mas pravdu, asi to tu vzdam. Dufala som stale, ze sa to tu nejak nakoniec rozbehne a bude sa diskutovat o alkohole, ale asi to tu nie je mozne. Nech sem napise hocikto akykolvek svoj problem o alkohole, tak sa to nakoniec vzdy takto nepekne zvrtne.
Ja som tu nepisala preto, ze by som cakala pomoc od Liby, ta mi nema ako pomoct, kedze ona nema moju skusenost a ja nemam jej.
Skor som tu chcela diskutovat o alkohole s takymi ludmi ako si Ty Vlocka, Petra a dalsi...Ktori sa snazia s tym prestat este pred uplnym prepitim sa na dno.
Inak ja sa mam fajn, mala som jednu mensiu krizu, ale je za mnou...
A ty ako sa mas?
|
|
Kira
|
|
|
|
|
Anoine, ja pokračuji snpsycholozkou, beru v praci xanax, půlku 0,25, což je průšvih,ale doktorka me ujišťuje, ze je to nutné a logicke po událostech letos. Snížila jsem mírně, občas 1 birel nebo nic, ale často 2 dvojky, což je mizerie s léky, zjevně problém mám. Primárně řešíme úzkosti - depresi netrpím - nevim, proč se neumím hecnout. V létě jsem se rozhodla pití omezit, protože jsem příteli doma udělala scénku a on řekl, ze to už zažít nechce-od te doby jsem se neopila. Proč s tím nehnu dal, nevim.....
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Vločko, kiro, anoine, Andělo, atd. Pro mne jste inspiraci take spíše vy, jste mi bližší než ten, kdo ma zkušenost s pomocenim se, dnem, dluhy, absencemi v praci, nemocemi atd. Ale i za jejich příběhy jsem rada, ukazuji mi surovost alkoholu. A to vystipavani lidi odtud me strašně sere!!!'
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Dani, ono by to chcelo nieco, co by ta uplne nakoplo. nejaku silnu motivaciu. Ale ty pokial sa neopijas, tak tazko hladas motivaciu. Ale ja si ta napr. vazim aj az to, ze si to dokazala takto obemdzit, ved to je tiez tazke a nie jednoduche. A co hovori tvoja doktorka na to, ze pijes alkohol na lieky?
|
|
Kira
|
|
|
|
|
Kiro, oni to moc neřeší, řeknou ti, ze se to nemá, ale vlastně ani nevim, proč se to nemá... Ale nechci to házet na ne. Podle me, kdyz jim tam nechodis jak troska, neřeší to, prtz to neumí. Jj, potrebuju si najít něco, co me nakopne!!!!!
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Je pravda, že si vás pletu, připadáte mně stejné s tím, jak vždy vyletíte.Takže Anoline, poraď něco lepšího, než je léčebna a AA, prosím.Ještě, že jste táák tolerantní.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Víte nekdo, proč se nemá pit na antidepresiva? Kromě zátěže jater.
|
|
Dana
|
|
|
|