Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...146147148149150151152...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 6 měsíce  
Ach Liba cakala som od tebe inteligentnejsiu reakciu, ale to by som chcela asi prilis. Ja som ti napisala v zmierlivom tone, ale z teba ta agresia len tak srsi. Ale aspon si mi potvdila to, co som si uz davno vsimla. Ty vsetkych vies len zaskatulkovat a preto tieto nedorozumenia. Kazda z nas je tu uplne ina a ma uplne iny pribeh, nazory a charakter. Ale pre tebe sme len tie blbky holky. Co nic nechapu a to len preto, ze nesuhlasime ako poslusne ovecky s kazdym tvojim nazorom. Anonyma 1 si tu vychvalila aky je fajn a pritom to ma ako ja. Prestal sam pit a abstinuje. Ale on ti vo vstekom prikyvoval, preto je tak super a ja som ta blba, co zle skonci, len preto, ze si dovolime mat obcas iny nazor ako ty a ze som si tu obcas niektorych dovolila zastat.
Ty si ani nedas tu namahu, precitat si kto co pise, predtym nez ho ides urazit. Vsetkych, co ti nepritakavaju, zahrnies do jednej skupiny tych blbych a nechapavych a hotovo a vybavene. Je to podla mna velmi smutne.
Kira

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Dani, najdes toho vela na internete. Ale zaklad je v tom, ze tie antidepresiva maju pozitivne posobit na rozne funkcie mozgu a ono pokial sa to zmiesa s alkoholom, tak mozes dosiahnut presne oapcne ucinky. Ide o tie chcemicke procesy v mozgu. Tak isto antidepresiva dost zatazuju pecen a pokial je tam este aj alkohol, tak pri dlhodobom uzivani ti to moze pecen a taktiez slinivku uplne odrovnat.
Posielam ti link na jeden clanok

www.ulekare.cz/poradna-lekare/antidepresiva-a-alkohol-18888

ale na internete toho najdes vela, skus si to precitat a mozno prave to bude ta motivacia co ta nakopne k tomu, aby si prestala pit.
Kira

Jj, proto jsem se ptala, mrknu a diky
Dana

Liba napsal:
Anonyme, díky za obhajobu, nejsem žádná celebrita, a na urážky jsem zvyklá.Jsou lidé, kteří budou vždy připraveni mně chytat za slova, která nechápou, vyskakovat, kopat.Kdo nechce pochopit, nepochopí.Začínající abstinenti, nebo alkoholici se prostě tak chovají, sebestřední, s velkým egem, lítostiví,lžou si, obviňují okolí, nehledají chyby u sebe, ...přitom jsou nešťastní, bojí se přestat pít, bojí se budoucnosti.....Pro mně je důležité, že pár lidí z této diskuze už nepijí, prý díky mně, nedávno slavila jedna 3 roky abstinence, děkovala mně, a to je pohlazení, radost.Kiro, jestli znáš nějakou lepší radu, než AA a léčebnu, napiš ji, prosím!
Líbo,protože jsem zahrnuta do tvého příspěvku,dovolím si reagovat.Nejsem člověk s vysokým egem (spíše naopak),také si myslím,že nejsem sebestředná.Lítostivá jsem a byla vždy,občas si lžu,to ano,okolí také obviňuji,stejně tak si ale umím přiznat své chyby.Z budoucnosti obavy mám,ale určitě je nespojuji s alkoholem a strachem,že bych bez něho budoucnost nezvládla.Tudíž na mne tvůj obecný popis neplatí.
Tvoji zmínku o obhajobě nechápu.Proti komu,čemu?Proti názorům jiných lidí?Ani to,co to znamená si na tebe "vyskakovat"...
Dano,jsem na tom podobně.Také bojuji na všech frontách a také se "posouvám" pomalu.Ale posouvám.Ono nepití psychické problémy nevyřeší,protože ty byly první,nezávisle na alkoholu.Akohol je ale určitě zhoršuje a může způsobit jiné.To je jasné.To "hecnutí" nevím,pokud máš na mysli ty úzkosti,tam to asi o vůli moc nebude.Znám to moc dobře.Spíše o vůli,mimo léků,na nich "pracovat".Já tedy teď beru pouze minimum léků na spaní.Co ten stacionář?Ještě nad ním uvažuješ?A Dano,pokud jsi k psycholožce upřímná (což určitě jsi) a ví o tobě vše,máš k ní důvěru,tak asi nemá cenu se Xanaxem trápit.Určitě ví,co dělá.A pokud myslíš "hecnutí" k úplné abstinenci...Tak možná kvůli tomu jsem také tady a myslím,že i pár jiných.A zatím to tu nevzdávám (i když jsem nejspíše zařazena do party nepoučitelných,stále chlastajících )Držím palce.
Anoine

Koukám, že se tu konečně něco začalo řešit, nemám moc času, tak jen krátce se Ti pokusím odpovědět, Dano:
Alkohol je do určité míry anxiolytikum, to znamená, že mírní úzkost a má silný tlumivý účinek, paradoxně ale na druhé straně úzkosti a jiné psychické problémy prohlubuje a někdy dokonce sám spouští. Antidepresiva, benzodiazepiny a další podobné léky mají také zklidňující účinek, takže v kombinaci s alkoholem se jak účinek jejich, tak alkoholu násobí, ale navíc obě látky ovlivňují různé části mozku, takže jejich kombinace může vyvolat stavy např. sebevražedných pokusů, nebo naopak silné agresivity, kdy dotyčný může i někomu ublížit atd. Navíc díky tlumivému účinku, který se tímhle násobí, může i dojít třeba k zástavě srdeční činnosti nebo dechu a tím bez pomoci i smrt. Takže játra jsou detail, samozřejmě v uvozovkách, protože dostávají samozřejmě taky slušnou pecku. Taky jsem se o to kdysi zajímal, i když ne kvůli sobě a v tomhle smyslu mi to podal psychiatr.
Proto se mi moc nechce věřit, že by to Tvoje psycholožka neřešila a nevyděsilo ji to, právě ona by Ti měla první říct, co riskuješ. V tom případě bych asi na Tvém místě hooodně rychle hledal jinou, protože kašle na svojí práci.
anonym 1

Suhlasim s anonymom 1, co sa tyka tvojej psycholozky. Preto som sa ta pytala, co hovori na to, ze na xanax aj pijes. To vie aj amater, ze by sa tieto lieky v ziadnom pripade nemali kombinovat s alkoholom.
Uz som ti pisala, ze aj moja segra trpi panickou poruchou, ale momentalne uz neberie ani lieky a je ok. Ale bol to dlhy proces, Ale prvu vec co riesila psycholozka s mojou segrou bolo to, ze pokial sa chce vyliecit, tak alkohol musi vysadit uplne. Ze ju nebude mozno liecit lekmi, pokial bude na to aj pit, ze by to bola zbytocna namaha a ze pokial to nedokaze, tak jej tie lieky ani nasadzovat nebude. Segra to zvladla a som na nu velmi hrda a tebe drzim palce, som presvedcena o tom, ze ty ten alkohol tiez vysadis uz zachvilu uplne a zacnes sa sustredovat uz len na tie uzkosti a casom pojde aj to...co uz, ja som rodeny optimista
Kira

Tak jsem měla příspěvek rozepsaný nějak dlouho,pořád jsem odbíhala,až tu přibyla spousta jiných...
Líbo,já nepopírám,že AA a léčebna jsou východisky.Stejně tak ambulantní léčba v počátečních stádiích.Já pouze říkám to,že pokud je člověk například piják a ty sem také chodí,ale má kvůli pití problémy,může přestat také jiným způsobem a "včas",pokud získá motivaci a přesvědčení s alkoholem seknout.Znám takové lidi ze svého okolí a i moje máma (která abstinuje déle než ty) říká,že to člověk musí vzít niterně za své.Já například sama za sebe musím říci,že neznám ten pocit,kdy člověk ráno vstane a první myšlenky vedou k tomu,se napít.Mnohokrát dříve se mi ale stalo,že když jsem pít začala a pití došlo (nekupuji do zásoby),šla jsem pro další.To se ale časem také "upravilo".Já sama pořádně nevím,jak na tom jsem,ale "házení" do toho pytle,do kterého jsi mě hodila,mi nepomáhá.A také si myslím,že je škoda,že odtud odchází lidé,kteří se sem přijdou poradit kvůli tomu,jak to tu "vypadá"...
Dano,co já vím (od lékaře),tak u antidepresiv se tak úplně neví,jak vlastně působí.A alkohol také ovlivňuje mozek.Nikdo ti nedokáže říci,co to může udělat do budoucna.O to více (u některých antidepresiv je alkohol tolerován) léky jako Neurol,Lexaurin,Rivotril!Navíc u antidepresiv mi bylo řečeno,že zvyšují hladinu serotoninu v mozku,což si alkoholem naprosto opět "rozhodíš".Ale tohle vše se určitě dá dohledat na netu.Já jen cituji někoho jiného...
Anoine

A abych tady nezpusobila nejake zmatky,tou "toleranci" jsem myslela to,ze u nekterych antidepresiv neni v pribalovem letaku alkohol vylozene zakazany,ale doporuceni alkohol nekonzumovat tam samozrejme je."Rozebirali" jsme to kdysi s lekari na jedne skupine.A doporuceni nepit na nic bylo samozrejme jasne...
Jinak Anonyme 1,diky za prispevek.Souhlas:)
anoine

No, nevím, jestli by se mělo pít na nějaké prášky!A já psala všeobecně o alkoholicích, dámy už to vztáhly na sebe, nevím proč!A vůbec už jsem nepsala jim.Nějak to přehlédly.
Liba

Jak tu čtu, tak motivace s tim seknout dělá hodně, ale kam na ní ty lidi choděj? Dává to určitě smysl, zaslechl jsem třeba kluka v MHD jak řikal že omezil chlast kvůli holce, ale těch motivací bude určitě víc. Piju moc, ale řikam si, že bych to možná dokázal přejet ty stavy bez alkoholu, ale určitě ne sám, přemejšlim prosit známýho aby mi volal každejch 20min a kontroloval jestli nepiju, ale to chci moc, to pro mně neudělá. Navíc nemam žádný kamarády(poslední po tom co mně donesl domu mi doporučit(druhej den) přivázat se řetězem k topení nebo se jít léčit, ale to nechci). Jaký jsou ty motivace? I barman mi řikal, že jsem smutnej(netušil jsem že beznaděj a myšlenky nad nesmyslností mýho života jdou vidět)
Péťa

Stránka: 1...146147148149150151152...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter