Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...13141516171819...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 7 měsíce  
Děkuju za radu. Jen nevím, jak takové AA najít... kde? Jsou nějaké internetové skupiny? Ach jo... Jsem zvědavá, jak se mi povede... Nejsem špinavá, a bez domova, mám úžasnou rodinu, skvělou práci, krásné děti a příbuzenstvo velké, ale... něco je prostě špatně, a já nevím co, ale řešit to alkoholem dál nemůžu. To je průšvih.
P.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Petr

Ahoj P. vítám tě,
Mě také došlo že je něco špatně, už před rokem. Během minulého roku jsem stáhla mé pití o 60%, ale pořád jsem věděla že musím abstinovat úplně. I mě alkohol ničí. Jak psal Petr nemůžu si už nikdy nic nalhávat, též jsem zvládala úplně vše a v pohodě. Ale ze srdce můžu říct že jsem nazvládala sama sebe. Byla to sebedestrukce, jen otázka času kdy se někde zabiju nebo ze sebe opět udělám úplného idiota bez mozku. Neumím pít, nemám klapku, alkohol ze mě dělá špatného bláznivého magora.
Dnes jsem byla pracovat na baráčku. Renovuji si staré dveře a futra no náhera(to jen tak pro radost).
Pavla 7

Alkoholik si namlouvá, lže si, že je něco špatně, jen aby se omluvil, že pije víc než normálně.Věří svým lžím, lituje se....Každý to zná u sebe, jen si to připustit.Dokázat se rozloučit s alkoholem úplně, také není lehké.Jenže, každý z nás na té ulici může, mohl, skončit, alkohol nás tam dostane.
Liba

Ano, mluvíš mi z duše... Já se nelituju, vím, že je to moje práce, moje vina, moje zodpovědnost... A neomlouvám se, nelžu si, vím, jak to je. Á přesně, taky nemám klapku, když si dám skleničku, dám si další, takže jediný recept je nepít vůbec... Ale já to zkusím, já to prostě musím zkusit a zvládnu to
P.

Držím palce.já taky nemám klapku, když se rozpiju, nejde to zastavit (nebo spíš hodně špatně)
Petr

Tak po několika večerech, kdy se u nás popíjelo, jsem včera šla spát bez kapky alkoholu. Manžel si dal s mým tátou panáčky, pak ještě vínečko, já ani kapičku... Rozhodla jsem se, že si pořídím pokladničku (asi to bude znít dětinsky, ale...) a za každý den bez alkoholu si tam dám nějaký prachy, třeba 20, 30 korun. Víno taky stojí peníze. A pak si něco koupím, sobě, něco jen pro mě... Taková motivace trošku
P.

Tak, tak, musíš se odměnit.Výborně.Ať si pijí, jejich věc, ty vydrž.
Liba

Ahojte,
myslím že každá motivace je fajn. Mě už asi motivace teda nepomáhají, upřímně vím že nesmím pít a to je FAKT který neovlivní vůbec nic. Mám teď také spoustu veselé práce na domečku, jenže vím ža ať se budu upínat na cokoliv mě to nepomůže. Můžu říct že to bude nový začátek, ale vlastně není čeho. Těch začátků už bylo dost, já spíš doufám že už je konec mého pití, a to mi bude úplně stačit. Když jsem přestala kouřit tak jsem stejně utrácela úplně stejně jako když jsem kouřila. Nekouřím, nejím maso, nepiju a cítím že není potřeba najednou za nic utrácet, nějak mě to přestalo bavit . Možná je to vážně tou závislostí a tím že člověk musí, nevim.
Pavla 7

Už jste o tom slyšeli? Prý se zkouší nová metoda léčby alkoholismu, při které nejsou alkoholici nuceni vysadit alkohol naráz a navždy abstinovat, ale pouze postupně snižují dávky, až se dostanou na úroveň, kdy jim alkohol neškodí. Pak se buď rozhodnou, že budou abstinovat úplně, nebo zůstanou při nízké úrovni konzumace. Prý je to metoda ze západní Evropy a zkoušejí to už i u nás. Alkoholici dostávají nějaké léky a jsou vedeni terapeuticky ke snížení dávky. Takže už neplatí stará poučka, že alkoholik musí začít abstinovat ze dne na den a že se nesmí nadosmrti napít! (což odrazovalo hodně lidí od léčení.)
Luděk

Stránka: 1...13141516171819...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter