Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...148149150151152153154...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 6 měsíce  
Annoine, suhlasim, ze prestat s pitim moze clovek len a len kvoli sebe. Ak to robi kvoli niekomu inemu, tak to je velmi vrtkave, a akonahle ten clovek k nemu zmeni spravanie, tak motivacia je prec a pije sa zas.
Ja som skusala obcas prestat pit kvoli partnerovi, ale to bolo nanic, akonahle ma nahneval, tak som zas zacala. Povedala som si, ze on mi za to nestoji, aby soms a ja takto obmedzovala a uz som zas v tom isla.
Takze jedine len kvoli sebe to clovek moze dokazat. Tak ako hovori tvoja mamina, uchopit to nejak vnutorne, velmi to chciet a tuzit po tom a potom to uz ide.
Kira

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Kira to píše dobře, ale jak jsem psal, co když pud sebezáchovy nefunguje, zachránit si život nechci (stejnak umřeme), kvůli sobě tim pádem nic neudělam. Nevydržim sám se sebou, takže něco jako vnitřně se sebou bejt nechci, tam žádná motivace žít neni a piju (abych nemusel se mnou bejt). Rodina o tom nesmí vědět, chraň pánbůh aby mi šahali na pití. Lékaři? Z těch mam strach, jsem doktor Mengele a léčim sám sebe. Pravda je, že když opravdu nechci přestat tak nepřestanu a přestanu až v márnici.
Péťa

Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
anonym

Peto, znám to, kdyz sebezachova nefunguje, něco je s nami moc zle.... Co naděje? Ze kdyz to vzdam, nikdy nezaziju věci, které bych jinak asi zažil... Co vztek? Na toho hajzla alkohol, co mi vládne?
Dana

Péťo,tentokrát s Anonymem naprosto souhlasím.
Co tedy pokusit se zjistit,proč tomu tak je?Mohl by to být začátek něčeho,na čem se "dá stavět" (jen nápad...)
Mohu se zeptat,proč máte z lékařů strach?Jsou to lidé,kteří studovali na to a skládali přísahu,aby mohli pomáhat lidem.V životě přeci člověk nemůže být sám sobě vším.Nemůže být sám sobě pekařem,sám sobě krejčím,sám sobě soudcem,atd.,stejně tak nemůže být sám sobě lékařem...
Anoine

Mě třeba k rozhodnutí skoncovat s alkoholem dovedlo, když jsem zjistil, že nad ním ztrácím kontrolu a začíná mít navrch on. A to mu nesmím dovolit! Taky vědomí, že na mě spoléhá spousta lidí, pro které by moje chlastání znamenalo hromadu problémů, i když mě většinou ani neznají, možná podle jména, takže utéct od zodpovědnosti by byla zbabělost. Navíc když člověk jednou začne utíkat od problémů, bude už pořád utíkat, místo aby se tomu postavil a čelil tomu. A nelze utéct sám před sebou, není kam.
Rada žádná není - tisíce lidí, tisíce osudů, tisíce povah, tisíce různých motivů. Každý si musí najít ten svůj.
Hlavně nad sebou nefňukat a jít dál v čase který nám tu byl vyměřen, není to navěky, jsme tu jen na chvíli na krátké návštěvě. A jak se říká: není ostuda upadnout, ostuda je zůstat ležet.
Toto je můj poslední příspěvek, protože jak tak na to koukám, tak sem nepatřím, protože když vidím chlapa, který leží po krk ve vlastních nechci říct čem, které si sám nadělal a místo toho, aby se sebral a dal se dokupy, tak jen bezmocně leží a bečí, dělá se mi špatně. A další takoví. Naši předkové se musí obracet v hrobech. Co měli říkat oni, když jim třeba po bitvě zaživa amputovali třeba ruku a když se to nepovedlo, umírali ve strašných bolestech třeba na otravu krve?! Nejsem škodolibý, ale chtěl bych tam vidět takového Péťu. Možná by mu to i prospělo. Sem se měl přijít vyřádit flarpet z jiného vlákna místo nadávání Líbě. Nejsem namyšlený, jenom jsem si vybral jinou cestu. Líbě a ostatním, kteří po ní jdou už léta nebo jsou teprve na začátku jako já, ale stojí a jdou přeji, aby už nikdy neupadli a došli do svých cílů. Taky vím, že i kdyby zakopli, stejně se seberou a půjdou dál. Ti co leží nám sice budou možná trochu zavazet - nevadí, když se ani nepokouší vstát, tak je překročíme a půjdeme dál. Možná to některým dojde a začnou vstávat taky, ti ostatní nestojí ani za pohled.
Mějte se tu všichni a sbohem.
anonym 1 - poslední příspěvek

Anonyme 1,posledni pripevku , diky take,sbohem a moc po nne neslapej.Dekuji.
anoine

Péťo, ty už nevíš, jaký je život bez alkoholu bezva, bojíš se bez něj žít.Zatím si hraješ na šaška, -Mengele-, ale trošku pudu sebezáchovy v sobě ještě máš, píšeš sem.Jsi hodně oslabený, bojíš se, že nezvládneš žít bez chlastu.Tak se přestaň bát, zajdi na AA, zkus antabus, nebo hned léčebnu, přátele opět najdeš, získáš sílu do života, uleví se ti.Přeji ti , aby jsi se vzchopil.Jde to!
Liba

Anonyme 1-k Vašemu poslednímu příspěvku
píšete, že sem asi nepatříte-já si myslím opak.Už jednou jsem psala, že s Vašimi příspěvky stoprocentmě souhlasím, ale na druhé straně plně chápu,že sem už psát nechcete-i v tom se shodneme, i já jsem k tomu po dlouhé době na fóru dospěla.
Patřím k těm, kdo před léty padly díky alkoholu na úplné dno.
Nebyla jsem ani v léčebně, ani na AA,vážnost situace jsem pochopila až díky obvodní lékařce a hodně špatným jaterním testům.Byly dvě možnosti-přestat pít, nebo zemřít.Vybrala jsem si první variantu a bylo to moc složité a dlouhé období.
Podařilo se mi vstát a jít dál-jak krásně,výstižně píšete.
Po všech zkušenostech vím, že jít dál není samozřejmost a můžu kdykoliv padnout.Pevně doufám, že se to nestane, paradoxně v mých 65-ti letech jsem spokojenější a šťastnější než jako mladá,protože si s tím věkem daleko víc uvědomuji všechny hodnoty,které život nabízí.Dneska děkuji každé ráno za nový den a žiju šťastný život.Nikomu nic neradím ani nevnucuji, ale ráda si i v mém věku poradit od zkušenějších nechám-ne každý to umí.
Tu tak diskutovanou a zatracovanou Libu jsem poznala až na tomto fóru,kdy už jsem svůj život měla vyřešený.Přesto je pro mě do dneška příkladem a vzorem.
Vám přeji na životní cestě hodně štěstí a žádné pády!
Helena
Helena

Upřímně, jsem naštvaná. Za vločku, katku a jiné, co odešly. Přesto si tu někteří dále poklepavaji na rameno coby nedotknutelni nositele jediné cesty a pravdy
Dana

Stránka: 1...148149150151152153154...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter