Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...154155156157158159160...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 6 měsíce  
Omlouvám se, za všechny překlepový chyby. Jen jsem si sama uvědomila, že vědět, že jsem alkoholik není zas až tak blbý. Neb mi poprvé došlo, že pít jen tak, aby se neřeklo, nemůžu, ne proto, že jsem alkouš, ale proto, že mě to nezajímá, takže, poté, musí nutně nastoupit něco jinýho.

A proto: Začínající abstinenti: Nevím, jestli to tu padlo: Ale mně přijde nejdůležitější přeskočit krok 1 (nesmím pít) a říct si: Pití mně nezajíma, do chvíle, kdy se chci ožrat. 2. Když se chci ožrat, tak si to přiznám a pití mně zajímá. Ale nemíchám ty dva momenty dohromady. A tak občas piju a občas ne. a cílem je pochopit, proč se chci čas od času ožírat.

Já jsem byla notorikem a velice rychle jsem přešla na pití čas od času........ pár dní abstinence žádnej problém. ...........Dřív mně to ani nenapadlo. Teď jsem na cestě toho pochopit, proč se chci ožírat. ......... dlouhá cesta. Ale už jsem aspoň vykročila.
Mupkalina

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Super Mupkalina si na spravnej ceste. To je to, co som uz pisala, ide o dlhodoby proces vnutornej premeny. A ty si ho uz nastupila..

Priznanie si, ze sme alkoholkmi, je vlastne oslobodzujuce, clovek prestane s tym bojovat a akceptuje to. Mne sa tym priznanim velmi ulavilo, lebo uz ma ten boj s alkohol fakt unavoval.
A presne, my pijeme na efekt a nie na chut. Nas tak zaujima chut nejakeho alkholu Dolezite je, ze ma ucinky a ze sa z neho dokazeme ozrat.
Preto ja v mojom pripade tiez povazujem kontrolovane pitie za blbost. Lebo nic mi to neda. Ked uz pijem, nepotrebujem si omocit usta v 2 dcl vina, ale potrebujem citit ten efekt.. Dat sa uplne dole a resetnut sa.
Ale tie nasledky nestoja za tie chvile ulavy co alhol na chvilu prinesie. 2 hodiny je dobre az super, potom uz okno a potom 2 dni strasne zle - fyzicky aj psychicky. Potom zopar dni ok, alkohol ma vobec nezaujimal a potom zas ta silna potreba dat sa dole.
Sialeny kolotoc, dakujem ale uz neprosim. Som stastna, ze som z toho kolotoca vystupila a momentalne ma naozaj nezaujima zas nan nastupit, ani keby ma niekto za to chcel vyvazit zlatom.
Kira

Přesně si myslím to samé, že je to dlouhodobý proces vnitřní proměny. U někoho to opravu může být tak a teď už si nikdy nedam a má hotovo, jasno. U mě to tak neni. To že mám opravdu problém si tak nějak uvědomuju asi rok. Nejdřív jsem to řešila tak, že jsem s tím bojovala, nechodila na párty, nechtěla potkávat lidi, vysávalo mi to energii. Když už jsem někam šla, tak sem se zrubala do mrtva. To se mi naštěstí za poslední rok povedlo jen dvakrát. Do mrtva myslím třeba 10 hodinové okno, válení se po zemi a takové parády Moje okolí to moc neřeší, říká se tomu tady umět zapařit Tak cca půl roku se mi celkem daří s pitím pracovat. Měsíc abstinence a následně snaha o kontrolovaný pití. Zatím úspěšná, ale přesně jak píšete, nemám z toho užitek, sednu si k pivu a mam chut na další, to je pro mě lepší si už nedat žádný.. Taky když si dam jen dvojku, tak jsem pak tak akorát unavená a je mi divně, dala bych si ještě jednu. Sice si zvládnu nedat, to je ok, ale co z toho

Myslím si, že můj proces přeměny se nastartoval, je mi líp když vubec nepiju a dělám to dobrovolně Život je dar a takhle si ho kazit nechci, jsem vděčná, že jsem si to uvědomila, jsem vděčná za každý den bez kocoviny.
Hezký večer
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Jsme stejný. Např: příbuznej slavil narozeniny, všichni pivo/víno a já vodu. Řikam, že buď nic a nebo to přeženu, to víte že mi objednali pívo a víte jak to dopadlo..A doma jsem se eště musel dorazit.
Péťa

Peta, oni ti to pivo objednali, ale vypil si ho ty. Nemozes sa dat ovlyvnit ostatnymi. Oni to nemyslia zle, ale oni nas nepochopia a ani nikdy pochopit nemozu. Myslia si, ze sme ako oni a nedokazu si predstavit ako to funguje u nas.
Myslia si, ze ved mozme pit ako oni, dat si trochu a potom dost. Kto to nezazil, tak to nikdy nepochopi. Myslia si, ze sme slabosi a nechapu, ze je to choroba a ze akonahle si nieco dame, tak dostaneme tak velku skoro az neovladatelnu chut pokracovat a ze vlastne za to nemozeme. Jedine co ovplyvnit mozme je, ci si ten prvy pohar dame alebo nie. Tak nabuduce sa nedaj a ukaz im, ze aj ked nevies pit ako oni, vies nieco ine, co zas nevedia oni - nepit vobec.
Kira

Stručně :dva dny doma = dva dny doma deprese, jídlo, jídlo, z toho ta deprese. Nedávám to. Nepiju, ale jsem na sračky.
Anděla

Mupkalino, souhlasím. Pít do "polopita" je pro alkouše o ničem. Já se v tom vidím, jen jsem to nedokázala dát takhle pěkně na papír.
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
graphgraph
Narozeniny: 08/29

začala jsem zobat tu Allegru..včera večer jednu, dneska ráno jednu. Píšou, že ty "zázraky" se ukážou za týden, po jedný tabletě denně navečer. Když ne, tak přidat druhou ráno. Jedu to vyšší dávkování.
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
graphgraph

Mám s allegrou dobrou zkušenost, jenom chvíli trvá než nastoupí. Můžeš ji brát pak dlouho, není ani na předpis. Je to v podstatě obyčejný tryptofan a vitamín B6 ( pyridoxin. obojí koupíš v lékárně. Dobrý je brát B komplex k tomu.
Mě to moc moc pomohlo, zejména na začátku abstinence. Nemá to vedlejší negativní účinky.
Než nastoupí účinek moc doporučuju místo sezení doma aspoň nějaký pohyb venku, kdyby to měla být obyč. procházka kolem domu.
Krev se rozproudí a látka začne dřív působit. Uvidíš, bude líp.
Džejn

Tak včera docela dobrý. Nevím jestli mi stačily kalorie z předchozího dne nebo už zafungoval placebo efekt nebo má Allegra nějakou váhu,ale neměla jsem tendence se usměrňovat žádným směrem (jídlo,alkohol) , protože mě nepřapadala chorobná potřeba cokoli. možná ani práce
Jdu se vrhnout do dalšího dne a teď s pejskem tedy na procházku.
Nastává zde další blackout , jako v úterý. Stavební práce vedle na pozemcích. 8h tmy
120 vteřin do startu
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...154155156157158159160...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter