Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...158159160161162163164...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 6 měsíce  
Jj,uspesnost,verim,je.O tom "zadna".Ale...Tak si zde delejte "agitku" AA.
Zeptam se...hodne lidi zde skoncilo s diskuzi.Proc?Vzhledem k "zachranenym" tady,o cemz pise Liba,odchozi vam nejspise vyrovnaji (ci zlepsuji) prumer,ze??
Tento web uz bud nefunguje nebo ho spravuje nekdo jiny...
anoine

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Mohu poradit, doporučit jen co znám, co pomohlo mně.
Liba

Netuším kdo spravuje tento web, jen jsem zadal Anonymní alkoholici a pak Alkoholik cz. A nevím kam se poděli Ti co sem psali. No vlastně pár holek, co se zde dozvěděli o AA potkávám na velkých akcích AA. A vypadají skvěle.
Škoda, že sem nepíší svoji zkušenost, některé jejich příběhy jsou fakt velmi zajimavé a poučné.
A opravdu nechci agitovat, mám to, jak psala Liba, jen píši co pomohlo mně. A opravdu to nebylo žádné kontrolované pití, žádný prášek. Já přepijel i antabus a jak znám i zkušenosti jiných,patřím k těm,že když jsem měl to šílené nutkání pít, nic mně nedokázalo zastavit a naopak, vždy jsem si našel pro sebe alibi, abych si to omluvil.
Toho mně zbavili v AA, ale to je moje cesta a opravdu rád se dozvím o cestách a zkušenostech jiných lidí, neb vím, že to není jediná cesta jak ven z toho pekla přežívání s alkoholem.
Prostě jsem rád za toto forum, myslím si, že může hodně lidem pomoci ať už s AA či bez něj. Já bych tu nejtěžší věc co jsem kdy udělal, a při tom jsem jen jednoduše přestal pít opravdu sám nezvládl. Opravdu jsem potřeboval pomoc a věřím, že i toto forum může být začátkem pomoci i druhým.
Michal K
Michal K

Ono ta uspesnost ani u AA a ani u liecebien nie je nejak vysoka. Ked sa na to odhodla clovek sam, je este nizsia. Clovek hlada co by mu v tom boji pomohlo, ale v konecom dosledku je to hlavne na vnutornom odhodlani kazdeho z nas.
Ide o ten proces vnutornej premeny a uvedomenia si, kto som, co chcem a co mi dava a berie alkohol. Pochopit to, ze je to smrtelna choroba a tuzba potom dokazat sa alkoholu vzopriet a zit pekny zivot popri nom ale nebojovat s nim.
Kazdemu pomaha nieco ine, to som uz pisala viac krat. Napr. ja som presvedcena, ze mne by AA nepomohli, som dost individualista, co neznamena malo pokory alebo velke ego, ale kazdy sme iny.
Ale ja som si hned v zaciatkoch abstinencie dala aj slub, ze ak to nezvladnem sama, vyskusam vsetko aj AA a keby ani to nepomohlo, tak aj lekaov pripadne liecebnu. Nastastie sa dari a mne osobne dost pomohlo toto forum.
Je tu velmi vela pribehov, aj tych co to zvladli aj tych co nie. A vela ludi to nezvladlo aj ked na AA chodili. Vela to zvladlo aj bez AA a liecebni a to mi dalo silu dat sa na tuto cestu.
Preto si myslim, ze to ze Mupkaline sa na AA nepaci, nie je preto, ze ma vysoke ego alebo malo pokory. Ona hladala nieco a to jej AA nedali. Hladala pribehy alkoholikov s tuzbou zobrat si z toho co najvacsie ponaucenie pe seba a verila, ze ju to nakopne k abstinencii. Ale ako pisala, toto jej AA dat nedokazali, kedze je to komunita ludi co sa dlho uz pozna a hovoria skor o svojich problemoch rodinnych atd, ale o alkoholizne moc nie. Preto hlada aj inu moznost pomoci a na tom nic zle nevidim. Neznamena to, ze nema otvorene srdce, ako tu niektori zastanci AA pisali.

Mupakalina, teraz nemam vela casu, ale hned ako budem mat, poslem ti linky na nejake dokumenty na nete. Drz sa.
Kira

Ahojte. Ja abstinujem už pre mňa krásnych 19 mesiacov. Toto fórum mi tak trochu nahrádza klub abstinentov, ktorý som navštevovoval u nás. Ale už som tam pár mesiacov nebol pretože som skoro stále v práci. Ale práve o ňom by som chcel napísať pár slov. Nie je to klasické AA, kde sa plni 12 krokov, je to o viere vo vyššiu moc a podobne. Aj ked myslim, že každí v niečo verí. My sa stretávame priamo v liečebni 2xmesačne. Na stretnutí su priamo pacienti, ktorí majú záujem o klub. Potom tam možu chodiť ľudia z vonku, ktorí nedavno ukončili liečenie a potom tí ,ktorí podobne ako ja abstinujú krátko. No a samozrejme dlhoročný abstinenti. Chodia tam aj taký, ktorí na žiadnom liečení nebolí len možno cítia, že alkohol im už robí problémy. A práve to mne na tomto klube vyhovuje. Navzájom si tam predávame skúsenosti z abstinencie. Je to len stretnutie abstinentov a rozprávame sa o tom komu čo v abstinencii pomohlo, načo si dávať pozor aby nenastala recidiva, komu čo pomohlo pri cravingu atd. Samozrejme občas sa niekto pohváli, ak ma nejaku radostnu udalost v rodine alebo v práci. Ale kto z nás by sa nepochválil ak može. To takisto patrí ku klubu. Sme abstinujúci alkoholici.A kým predtým nás každy odsudzoval a zatracoval, teraz sa chceme aj trochu pochvaliť. A kde už, ak nie medzi svojími. Ale gro nášho klubu predstavuje vzájomná pomoc a inšpirácia. Pre mňa su inšpiráciou aj pacienti. A abstinenti su zase inšpiráciou pre pacientov, že sa to dá. Chcel som tým len vyjadriť, že nie sú len AA ale aj iné kluby. Mne AA nevyhovuje, ale take kluby ako ten moj ano. Každý si musí asi najsť to svoje čo mu pomože. No už radšej končím bo som sa nejako rozpísal. /V podstate je to reakcia na Kiru a to, že spomina, že Mupkaline nesedi AA/Zdravím Vás z ďalekého Slovenska.
Tu som

Znám vaše členy, u nás zatím klub není.Aspoň o něm nevím.
Liba

Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 5 měsíce  
No ja jsem teoreticky udalala prvni pokrok...zavolala jsem na AA.Dokazala jsem to mela jsem strach. Domlouvila jsem se ale jsem se nestavila. Lebo mela jsem tazkou kocovinu a mam respekt ke lidem co to dokazou a nepojdu tam prepita...vymlouva? nevim...je to mozne ale vim ze mam tam dvere otevrene tak by jsem zasla buduci nedelu...?Doufam ze to udelam..chci to ale nemam sily aby to prekonat.Piju 5 piv kazdj den...a to jsem mlada zena co chce dite...
katka
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Myslím si, že se ti nechce skončit s pitím, vymlouváš se, ale dělej něco s svým životem, nenič se.Jdi na AA.
Liba

Zdravím vás všechny, dnes jsem četla pohádku Rudé boty, mimo jiné, jednu také upravil Hans Christian Andersen a tak moc jsem v tom viděla náš boj s chlastem, že jsem si řikala, že se o to musím podělit.
Kdo ten příběh nezná,tak velmi zkráceně, je o dívce, která je chudá a vyrobí si své vlastní boty s kousků kůže a látek co nasbírá. Je štastná se svými botami, ale jednoho dne se nechá vlákat do zlatého kočáru ke stařeně, která se o ní chce starat. Její vyrobené boty jí ale vyhodí, protože jí připadají směšné. Nazuje jí do lakovaných bot. Dívka je ale však neštastná a začně hledat co by jí uspokojilo. U švece vidí rudé boty a nechá si je koupit. I když jí všichni říkají, at je nenosí, vymane si je. Boty jí však nutí tančit a tančit, až by vypadala jako duch. Nechá si tak katem odseknout nohy, aby přežila.
Drastické ne? Tak ty rudé boty jsou přesně jako alkohol. Proto si je prosím nenazouvejte:) Pro všechny z vás, kteří se drží a bojují. Nejste v tom sami Hezký večer!
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

KOnečně se mi povedlo se sem dostat, protože mi to hlásilo, že stále špatně opisuji text. Mám za sebou své první léčení v Bohnicích. Od 5.9. jsem doma po 11 týdnech hospitalizace. Nic příjemnějšího jsem nezažila.Ty kecy, že to zvládnu, ty sebelítosti, proč piju. Nebát se měsíců, ale jít do toho. Nikdy bych neměnila. 1. den jsem byla na dvojce, protože na osmičce byla karanténa. To byla teprve škola života! Pak následné absťáky, kdy nemůžete držet v ruce příbor několik týdnů, nemůžete se podepsat na centrálním příjmu. Váš první epilepťák, protože jsem míchala léky s pitím. Všechno to bylo k něčemu dobré, abych si uvědomila, že nejsem všemocná. Přeju všem, kteří do toho šli, či zdárně střízliví, hodně štěstí. A Vám, co ještě pijete, věřte, že chlast si Vás vezme. Ať Vaše tělo, nebo Vaši duši. Přestaňte se litovat, hledat viníka. To Vy řešíte své problémy pitím. Vezměte do ruky mobil a konečně se objednejte. Všechno jde. Neodkládejte to. Držím všem palce
Nikola1

Stránka: 1...158159160161162163164...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter