Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 6 měsíce
|
|
Ahoj všem, Kateřino gratuluji a vydrž, vyplati se to, pritel to musi pochopit nebo jit, zachranujes svuj zivot. A co nekouření? Jak to jde? Ja nekourim padesaty den, je to fajn, uz skoro nepocituji chut na cigaretu. Take jsem to nekoureni vzal jednim vrzem se samolecbou ovsem muj problem se nazyva gamblerstvi.
Jinak s politovanim musim konstatovat, ze cenzor bez upozorneni, ze bych treba porusil nejake pravidlo,smazal mnou zalozene tema "Gamblerstvi", mam proste smulu, ze k tomu jeste nepiju , mozna kdybych tema nazval "Alkoholik gambler".
Jinak k tematu alkoholu mam jiste co rict, vzhledem k tomu, ze mam se zavislosti svou zkusenost, zacinam zarizovat kamaradce hospitalizaci v PL, potrebuje to, pozoruji co s ni alkohol dokaze delat, budu ji fandit a podporovat jak jen kamarad ze sve pozice muze
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Lemog,
nevím kam zmizela Vámi založena diskuse o gamblerství.
Já sama jsem ji nemazala, ale nejsem zde jenom já, kdo může usoudit , že to sem prostě nepatří.
Takže je zde varianta, že to mohlo být z tohoto logického důvodu .
Když se to veme , tak to by sem časem mohl psát kdokoliv s nějakým problémem,obcesí, zlozvykem........ ale toto je fórum pouze pro téma o alkoholismu.
Druhá varianta je, že se to nějak zvrtlo a já to včera monitorovala do cca 20h, pak jestli zde něco bylo a nevydrželo to do rána, to nevím.
Spíše bych se přikláněla k tomu, že to vlákno prostě na alkoholik fórum zřejmě nepatřilo.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Stopka,
dekuji za odpoved, ikdyz se s duvody vymazani tematu nemohu ztotoznit, respekruji to. Nez jsem toto tema zalozil, precetl jsem si pravidla a neshledal jsem zadnou kolizi, uvazoval jsem pouze o tom, zda me tema nema patrit do tzv. " vseobecnych temat" , kde jsou volnejsi pravidla diskuze. Jinak si myslim, ze gamblerstvi je co se zavislosti tyce velmi pribuzne s alkoholismem a kdejaky gambler je zaroven alkoholik nejeden gambler navstevuje AA a nikdo ho odtamtud nevyhazuje. Nezadam o obnoveni, ted uz je to bezpredmetne, budu dal bojovat se svou zavislosti jak uznam za vhodne, gambleri bohuzel zadnou takovou diskuzi jako mate tady nemaji a ja jsem pravdepodobne v soucasne dobe jediny abstinujici gambler v CR.
Preji vsem hodne sily
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
...jediný abstinující gambler v ČR  , promiň, skoro mě to rozesmálo, i když to není vhodné. Také si myslím, že gamblerství jako závislost je na stejné úrovni jako alkoholismus nebo drogová závislost, koneckonců léčí se všichni ve stejných léčebnách dohromady a většinou téměř totožným způsobem - tohle je ale asi fakt web jen o alkoholismu, vždyť tvrdé drogy se tu třeba taky neřeší? (nebo o tom nevím). Lemogu, vím o jedné diskuzi o gamblu - je na www.doktorka.cz, nevím jestli jsi ji už četl, nemá zdaleka takovou úroveň jako zdejší diskuze, ale něco by snad mohlo být pro tebe zajímavé.
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj Reminiscence,
pokud jsem ti vykouzlil usmev, tak to je super, to ja rad nekoho rozesmivam a mas pravdu, takto napsano je to prihlouple a minimalne k pousmani...melo tam byt ....jediny abstinujici " chtejici diskutovat" gambler......doktorka.cz - jen se tam koukni - diskutuji tam ja skoro 2 mesice co jsem prestal kourit a byl naposledy v herne ,temer sam se sebou v tematu gamblerstvi , z toho taky prameni ma dedukcni myslenka, ze jsem v soucasne dobe jediny abstinujici "chtejici aktivne diskutovat " gambler. Gamblerství na doktorce jsem precetl celou diskuzi 15 let dozadu, byly doby, kdy se tam setkavali gambleri a partneri gambleru a byli si oporou a vymenovali nazory a zkusenosti. V tuto chvili tam ani nikde jinde na netu nediskutuje zadny jiny gambler, ktery v soucasnosti abstinuje.
A tak si tak beham po netu a narazim na alkoholik.cz, procitam si pribehy a ziram a hodnotim, ze priznaky, recidiva, duvody, abstaky apod jsou temer totozne jako u gamblera.
Precetl jsem si tady pravidla a po zrale uvaze zalozil tema gamblerstvi v kategorii " snazim se abstinovat"...........pekne se to rozbehlo, myslim, ze byly vlozeny vecne prispevky a najednou tema zmizelo a vyrizeno. Tim si nechci stezovat, nejsem konfliktni , respektuji cenzora, ze mnou zalozene tema zde nepatri.
Líbi se mi toto forum, fandim vsem zavislym, kteri jiz prisli na to, ze se da daleko lepe zit bez chlastu.
Já se dál nevzdávám a mam za sebou 52 krasnych dnu bez gamblu a cigaret.
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Taky by mě zajímalo proč téma gambling zmizelo. V Černovicích v PL se gambleři léčili stejně a spolu s alkáči. Komu tohle vadí?
|
|
Dee
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Lemog napsal:
Ahoj všem, i já se chci stát abstinentem. Alkohol nepiji - teda dám si sem tam, nemám stím žádný problém, nejsem závislý na alkoholu, mám problém s hazardní hrou, jsem gambler a jak tak pročítám příspěvky na tomto foru, pozoruji spolecne rysy a znaky jak prubehu zavislosti, tak i abstinence. Před 46 dny jsem byl naposledy v herně, dnes je to 45. den co nehraji a tak jsem se na sebe (velmi slusne receno) nazlobil, že jsem to vzal jednim vrzem a prestal i ze dne na den kourit. Je mi 45 let, hraji pres 20 let, jsem tezky gambler, zvolil jsem samolecbu bez hospitalizace v PL, mam jasny plan s variantami alternativnich moznosti, zatim se drzim, bazeni zvladam , ...cigarety uz mi nechybi, temer si na ne nevzpomenu
tezko porovnavat, ktera zavislost je horsi nebo neme horsi, my gambleri nemame ani ten antabus, ze by jsme pri pohledu na bednu primo ten automat poblili
abstinenci zdar
Lemog
Zdravím Lemogu,
v skrytu duše Vám v dobrém závidím první věty z Vašeho příspěvku.
Co Vás motivuje nepít, když v alkoholu problém nevidíte? Můj muž taky začal abstinovat, a to není alkoholik ani zdaleka, občas si se mnou dal v minulosti skleničku, jednu nanejvýš dvě a já se těšila jak mi víc zbyde...A pak se ještě dojela na šrot co jsem doma našla.....Můj muž je, nebo už pomalu byl naopak workoholik, to byl taky jeden z mých spouštěčů k alkoholu, mimo jiných.
Vše jsem mu řekla i to, že mi vadí, že je workoholik. Ženská alkoholik, muž workoholik, to je dvojka)))Nakonec si to přiznal a naše víkendy už nejsou o tom, že já hledám co vypiju a on sedí u compu s mobilem,třeba i u nedělního obědu a pracuje...vše je minulostí. Vzájemně se budujeme)))
Napadlo mě, jak jste uvedl v jiném příspěvku, že jste nikde nenašel podporu gamblerů s tím něco dělat v nějakém webu, že Vy sám by jste mohl založit takový web.Možností i za minimální vklad je mnoho. Určitě by to pro Vás byla vzpruha,motivace takové web stránky o gamblerství a pomoc pro ostatní se stejným problémem. Řešit prioritní problém a podat pomocnou ruku druhým , kteří jsou na tom stejně.
Držím Vám palce, sama vím už co je alkoholismus a taky vidím na vlastní oči i to co dokáže s člověkem udělat workoholismus....
Pouvažujte o tom webu, myslím, že by to byla cesta.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Lemogu, já jsem se ze zvědavosti mrkla na tu doktorku, prohlížeč mi nejdřív načetl jen úplně první a úplně poslední příspěvky v diskuzi – to znamení posledních sedm, podívala jsem se na ty poslední, a při pohledu na takovouhle diskuzi jsem vyprskla smíchy. Milé, i s tou včerejší pointou.  Takže jestli rád rozesmíváte lidi, můžete si udělat další čárku.
Stopko, myslím, že když Lemog říká, že se chce taky stát abstinentem, pořád tím myslí to hraní, ne pití?
|
|
alas
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Lemogu, no jo, sedím si na vedení, že mi podle nicku nedošlo, že na doktorku vlastně už píšeš .... A zase sám samotinký... Ale musím gratulovat k tomu, jak se držíš. Jinak já si myslím, že ti hodně pomůže číst tyhle diskuze, i když nejsou speciálně o hráčství, protože opravdu jak jsem už psala závislost jako taková má stejné principy a i v léčebnách se léčí všichni dohromady a stejně. Akorát co si pamatuji, gambleři museli navíc spočítat si, o kolik peněz kvůli své závislosti přišli (padla i částka 10 mil., to jsem šla teda fakt do kolen, ale tam v tom byl i barák), museli si vést finanční deník - tj. počítat příjmy a výdaje a zařídit si po léčbě pomoc od svých blízkých, aby se jim nedostala např. výplata do ruky, ale šla na účet manželce apod., prostě nějak ošetřit, aby pokud je to možné, neměli přístup k penězům. Je perfektní, že nepiješ - to bylo téměř pravidlem, že ti kluci říkali, jak jim opička vzala všechny zábrany a předsevzetí a skončili zase u bedny. Nesmíš ani zkoušet jiné hry, aby tě to podvědomě nerozjelo - v léčebnách jsou zakázané i blbé karty (v jedlé PL to dotáhli k takové dokonalosti, že holka alkoholička musela servat náušnice, byly to totiž malé stříbrné hrací kostičky  ). Že nemáte jako gambleři žádnou obdobu antabusu, toho ani nelituj, já už vidím, že je dost neúčinný (alkoholik, který chce pít, si cestičku vždy najde, navíc na někoho ant.ani nemá žádný vliv, dá se pít i na něj), na vás aspoň nečíhá automat na každém kroku a téměř při všech příležitostech, můžete se tomuhle prostředí snáze vyhnout.
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj všem,děkuji za reakce.
To Stopka:
Muj vztah k alkoholu je tak jak spravne pise "alas" bez zavislosti. Jsem zavisly na hrani hazardnich her, mym demonem je "ruleta"a do tematu "chci se stat abstinentem jsem tedy poprve napsal a na mysli mel , ze chci abstinovat od hazardu.Vim, ze u spousty gambleru se vasen ke hre spousti v kombinaci s alkoholem, muj pripad to nastesti neni ale protoze jsem zavisly na hazardu a moje zavislost ma taktez jako alkoholismus svoji diagnozu, napsal jsem prispevek do tematu "chci se stat abstinentem.
S alkoholismem se ovsem setkavam - nechci se ted o tom rozepisovat - pokud se to podari, budu rad, snad jen prozradim, ze zajistuji hospitalizaci v PL pro kamarada, ma stanovene datum nastupu, doufam, ze necouvne, vidim co s nim chlast dela.
Co se tyka toho webu, uz me to taky napadlo ale zatim o tom vazne neuvazuji a to proto, ze se domnivam, ze kdyby byli v soucasnosti dalsi podobni abstinujici a chtejici diskutovat gambleri, tak si cestu na doktorka.cz najdou.....ALE.....na druhou stranu - jiz jsem tady zminil, ze jsem precetl kompletne celou diskuzi na doktorka.cz ( pres 4000 prispevku za 15 let existence) a proto vim, ze z tamnich abstinujicich gambleru a diskutujicich mezi lety 2007-2010 se zrodili zakladatele napr anonymnich gambleru ve Zline a take jeden gambler z Brna zalozil web stopzavislosti.cz, ktery je o gamblingu a kde jela diskuze v podobnem duchu a rozmeru jako tady ale myslim ze nekdy v roce 2014 se najednou diskuze z webu vytratila a vubec nechapu, kde se tamni diskutujici at uz hrajici nebo abstinujici gambleri podeli ,.... snad nesli zpatky do herny .....
To alas:
Pokud by tebe a treba i nekoho dalsiho zajimalo :
na doktorka.cz nejde rozkliknout stranka podle cisla, tak jako treba tady..............pokud by te zajimaly napr. me zacatky a prispevky na doktorce, ktere se datuji nekde od poloviny zari tohoto roku, je to jednoduche: tak jak pises, najede ti stranka gamblerstvi s prvnimi a poslednimi prispevky cele existence tematu....kliknes tedy dole na "pokracovat na posledni stranku prispevku v diskuzi" - dostanes se na posledni stranku a potom klikas na "predchozich 10" az se doklikas k pozadovanemu datumu....trochu komplikovane ale tak co uz...
To Reminiscence:
Je to tak jak pises, je fajn popovidat si tady s nekym, kdo ma k tvemu problemu blizko a muze ti porozumet. Ja jsem nikdy v lecebne nebyl, snazim se to ustat sam, znam sve reakce ( ikdyz gambling te prepadne v setine vteriny) a jsem pripraven se branit. Zatim mam za sebou 53 dnu abstinence a nekoureni, kdyz jsem zacinal v polovine zari, vytycil jsem jako prvni cil abstinenci do konce roku a dnes uz si temer verim, ze tuto metu dosahnu. Vím, ze brutalni atak prijde , jsem pripraven (derou se mi slzy do oci, me, tvrdemu chlapovi, pusobicimu na okoli tak sebejiste) se branit a vsi silou vyuzit svych schopnosti a nepodlehnout. Gambler je tvor, ktery to nema napsano na cele, nejde to poznat, o me to v mem okoli nikdo nevi, vedi to 3 lide a ti jsou na druhe strane republiky. Proto nutim kamarada a zaridil jsem mu termin v PL, protoze vim, ze si sam nepomuze a ac je alkoholismus jiny nez gambling, je to zavislost a dokazu se vcitit do jeho pocitu a bezradnosti jen vlastne nevim a to by jste mi tady na diskuzi mohli poradit - uz u nej pozoruji abstaky nema penize, nemuze si koupit flasku, tvari se jakoze v pohode, kdyz se zeptam tak si nestezuje ....mam mu tu flasku koupit.....nechci neco pokazit, nevim jak moc to potrebuje , nastup ma za 3 tydny -
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|