Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 5 měsíce
|
|
Ahoj všem, dnes 73. den bez gamblu a cigaret.
Ahoj Kateřino,
a jak to resis, kdyz prijde chut na cigaretu nebo vino? Mas nejaky zpusob, jak zahnat myslenky? Nebo to neni tak silne , to bazeni?
U me je to takto : nekoureni je uz uplne v pohode a chut na cigaretu zazenu docela snadno a to velmi jednoduchou vetou at uz nahlas nebo potichu si reknu : nebud blazen, je to naprosto zbytecne, smrdi to a nic uzitecneho ti to neprinese - bud rad , ze uz nemusis.........a tim je chut na cigarko vyrizena....jak jednoduche a jak krasne to zni : "ja uz nemusim" - nadhera.
Gambling - 100nasobne hure zvladnutelna zavislost. Nehraji 2,5 mesice - bazeni prichazi jen max 5x do tydne (nekdy 5x jeden den a pak tyden nic, proste nepravidelne), a toto bazeni je tak slaboucke, ze nemam problem ho behem par vterin usmernit a za chvili se zasmat, co ze to bylo za "pokus"............Jenze ja jsem fakt tezky gambler a zazil jsem bazeni, kdy jsem se treba tyden v kuse i vice branil az jsem podlehl. Jak popsat tento abstak - ta potvora me napadla takovou silou, ze myslenka stiha myslenku - mozek nestiha pobirat informace, mozkovy procesor je zahlceny - skacou ti tam cisla, systemy, nadherny pocit vyhry, tentokrat uz prece nemuzes prohrat, zacnes vymyslet, kde senezes penize, nezajima te jestli zaplatis najem a budes mit na rohlik, nespis - celou noc hrajes a vyhravas, poceni, tres, nervozita, pracovni vykon temer nulovy, uz me nezajimalo, ze zase tyden ani pes ani ja nebudeme mit do pristi vyplaty co jist, nepredstavitelne zakerna zavislost, naseptava ti fantastmagoricke utopie........... Je to jako z nejakeho hororoveho filmu, kdy te nekdo ovlada a tlacitkem ovladace te nuti delat neco, o cem vis ze je spatne a bude ti potom jeste hur, jde jen o to, ze v okamziku, kdy jsem zacal ladovat bankovky do rulety , dostavil se pocit ulevy, endorfiny skotacily a pro tuto chvilku stesti jsem si ukrojil dalsi kus nejistoty , dluhu apod.
Tentokrat jsem pripraven - jen at si prijde - privitam svou zavislost ale tentokrat si promluvime jako rovny s rovnym a poputuje zpatky do karanteny.
To jsem se rozepsal - abych se dostal k tomu, co prevratneho se zmenilo za 10 tydnu abstinence - prvni a nejdulezitejsi vec - MUZU SE PODIVAT DO ZRCADLA A POCHVALIT SE!!!.........a pak uz jen takove drobnosti, na ktere jsem pri gamblingu uz davno zapomel - jezdim tramvaji a koukam po lidech, nemam hlad, mam v aute benzin, nemam dluh na alimentech, podarilo se mi pomoci kamaradovi a presvedcit ho aby nastoupil na lecbu do PL - problem, s alkoholem (i to ze chodim tady a ctu pribehy alkoholiku me utvrdilo v tom , ze to potrebuje a je to jediny zpusob jak ho odstrihnout od alkoholu) - budu mit tedy info z prvni ruky jak se mu dari a jak to tam chodi ..........Jinak moje prvni meta , kterou chci zvladnout a ted uz by to melo vyjit, je abstionovat do konce roku a tim nastartovat trvalou abstinenci - u gambleru pak prichazi dalsi lahudka v podobe splaceni dluhu , v lednu se do toho pustim, muisim zjistit kde co dluzim, je to ranec.
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
No, Lemogu, smekám. Upřímně řečeno, moc jsem tomu tvému hurá-začátku nedávala tolik šancí, takových počátečních euforií se špatným koncem už jsem zažila... Ani ne tak u sebe (jsem pesimista se slabou vůlí, u mě už se euforie nekonají) jako spíš u ostatních. Ale těžké chvíle tě ještě čekají, po cca půl roce kdy už je člověk trošku uchlácholený a spokojený, jak to zvládá... Ale je to individuální, tohle je zkušenost má a pár mých přátel (nejkritičtější zhruba 8 až desátý měsíc - recidivy), u tebe to tak být vůbec nemusí. To, jak popisuješ stavy nejtěžšího bažení, trvající třeba týden - to je příšerné. To bych asi neustála. Nechtěl by sis nechat napsat nějaké lehké uklidňující léky, nenávykové samozřejmě, nebo pro ten nejkritičtější případ i návykové - podle mě je pořád lepší jednou za pár měsíců se jeden den odrovnat třeba Lexaurinem a vše to zaspat, než týden (!) bojovat s cravingem, s velkým rizikem že podlehnu. Každé takové selhání je pak strašně demotivující.
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj všem: 75. den bez gamblu a cigaret
Zdravím zvláste svou "milou ZAVISLOST":
Moje milá závislosti, vsechny herny a kasina na Praze 4 jsou zruseny, zastupitele odhlasovali NULOVOU TOLERANCI , no není to báječné?
Krásne ten vikend zacina
Tak vsem pekny bezalkoholový vikend
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
To je OK, vydrž....jen pro zajímavost, řekl bych, že negamblit je snažší než nepīt....doma se automat hrát nedá, kdežto pít jo..
|
|
Dee
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Dee,
gamblit se dnes dá kdekoliv, kde je alespoň GSM signál.
Petr
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj Lemogu,
omlouvám se, že jsem tak dlouho nenapsala, ale poslední dobou nějak nestíhám.
V prvé řadě Ti chci pogratulovat k úžasnému výkonu. Smekám před tím, že si víš rady a nic si nenalháváš.
Chuť na cigaretu je poslední týden větší, když jsme šli s přítelem na bowling a všichni tam kouřili málem jsem se rozbrečela a utekla... Byla to strašná chuť takže jsem si koupila půl litru coly a nalila jsem ji do sebe. To mi často změní chutě na alkohol i na cigaretu, jelikož v tom momentu začnu cítit spíš přeslazení  . Momentálně s alkoholem moc neválčím, nějak se skryl do pozadí po těch šílených 3 týdnem. Za ten měsíc střízlivosti, se toho dost změnilo, řekla bych, že hlavně moje vidění světa a ostatních lidí. Řekla bych, že teď konečně stojím na místě nebo i možná pomalým krokem směřuji někam... někam, kde to má smysl. Když jsem pila řešila jsem spíš, co jsem provedla a komu jsem ublížila, když jsem pila a pak taky kdy zase budu pít... a jak zamaskovat množství alkoholu, které vypiju atd... Naštěstí už s alkoholem nejsme kamarádi a tak to taky zůstane, už mi ublížil dost...
A co kamarád? Jak se drží v PL? Má štěstí, že tě má
Měj se krásně a drž se 
|
|
|
|
|
|
|
Dee,
měla by ses naučit trochu tolerance a nekritizovat ostatní...
Děkuji 
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj všem: 82. den bez gamblu a cigaret
Ahoj Katerino, zacina novy vikennd, ja si pekne pocitam sve dny a bazeni nikde. Jsem v pohode ale ve strehu, ctu co pises a koukam, že to mas taky docela dobre srovnane, jen nesmime zapominat a byt pripraveni na okamzik, kdy nase "Z" zautoci a odrazit a nekompromisne usmernit do patricnych a bezpecnych mezi.
Kamarad:.....je to trochu jinak, nez jsem si myslel. Myslel jsem, ze budu chodit na navstevy a podporovat ho v boji a lecbe. Chodit na navstevy nemam narok, nejsem pribuzny, jsem v kontaktu s rodici, dozvedel jsem se nektere veci ale neresim to, vim ze jak gambleri tak i alkoholici lzou kudy chodi jen aby na okoli pusobili co nejprijatelnejsim dojmem. Takze na me zustala starost o jeho psa , ma rodice a sourozence, ti tam mohou chodit, tak zajisti veskery servis co tam bude potrebovat - cigara, hygienicke potreby, penize apod., ja budu mit na 3 mesice doma misto jednoho hafika hafany dva. je treba ho naucit trochu discipline, je to "rozmazleny fracek", je to temperamentni pes a me to se psama bavi, tak aspon nebudu myslet na gambl a pomuzeme si navzajem jen nekteri o tom nemaji ani tuseni ...psssssstt
Pekny bezalkoholovy vikend vsem
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Co to je za léčebnu? Návštěvy jen rodina? To snad ne..
|
|
Dee
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
To Dee: ano, navstevy jen rodina, je tam vice pavilonu, je na tom s prisnejsim rezimem , coz obnasi i povolene navstevy jen pro rodinu.....tak mi to bylo receno, nevim, nikdy jsem v pl nebyl , je v PL Bohnice
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|