Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 7 měsíce
|
|
V Červeném Dvoře je to také tak (nebo aspoň bývalo před pár lety), kamarád může přijít jen pokud je ochoten být přítomen pátečního cca 2hod. programu (kde na něj můžou být i různé dotazy) a pokud terapeuti usoudí, že je "hoden", může pacienta navštívit. Je to pakárna, takže to téměř nikdo nevyužívá. Ale myslím, že Lemogu tvůj kamarád snad může telefonovat (nebo ty jemu) a po čase pojede domů na víkendovou dovolenku, tak ti povypráví.
|
|
|
|
|
Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 7 měsíce
|
|
V Černovicích bylo možno v rámci svého volna v parku sejít se třeba s Mikulàšem. Teda mimo prvních 14 dní
|
|
Dee
Platinum Boarder
|
|
|
Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 6 měsíce
|
|
Ahoj všem: dnes 91. den bez gamblu a cigaret
Ahoj vsemn, dnes jsou to presne 3 mesice, kdy jsem byl naposledy v herne. Zhnusen tím, jaky vedu zivot, ze se necham ovladat jakousi entitou, ze ja v tu chvili nejsem ja, ze jako cvicena opice hazu sve tezce vydelane penize do rulety a majitel herny si mne ruce a chrochta blahem jaci jsou gambleri dobry byznys, ze prohravam a potom nemam na jidlo natoz na alimenty pro dceru atd.... jsem s tim sekl a nalezite zdrave nazloben sam na sebe mophu konstatovat , ze tyto 3 mesice bez gamblu byly krasne a pomalu zacinam zase vnimat bezne zalezitosti bezneho obcana nepostizeneho nemoci zvanou gamblerstvi. Naopak se proti zdravemu cloveku, ktery neprosel peklem zavislosti citim ve vyhode, ze mam tuto zkusenost a dokazu lepe vyhodnotit bezny problem, protoze je naprosto pravdive rceni, ze pokud nejde o zivot tak jde o h...o.........Nestresuji se nad beznymi problemy, reknu si - "to neni zadny problem , to se vyresi" - JA NEHRAJI A TO JE DULEZITE - a od toho se odviji denni pohodova nalada a ze ji mam na rozdavani, tak tak i cinim a snazim se pusobit pozitivne na okoli a kdyz je dobra nalada, jde vse s usmevem a tak nejak bez zadrhelu
Tak vsem abstinujicim preji hodne zdaru a sily ,
tem, kdo jeste nevi, ze budou abstinovat, tak aby na to co nejrychleji prisli
Pekny vecer vsem
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
To je fajn.....až tak fajn, že to vypadá jako motivační článek...nějak podobně tu psával nějaký Tomáš....no jen tak dál
|
|
Dee
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Tak to je super, velká gratulace. Já také zatím abstinuji, ale včera jsem po měsíci a půl měla jednu cigaretu. Neunesla jsem psychicky situaci.
Měla jsem řeč před mnoha lidmi a já to tak nemám ráda. Koktám a drmolím, napodledy tato řeč byla vedená pod vlivem alkoholu a byl to trapas. Nyní to bylo lepší, ale stres ani po řeči neutichl, bylo mě špatně od žaludku a měla jsem závratě. Byla jsem mezi cizími lidmi a chtěla jsem si dát panáka. Přítel šel kouřit a já věděla, že se musím nějak uklidnit, že tam nechci být mezi cizíma lidma a tak jsem si šla zakouřit. A teď budu muset hold začít od začátku s kouřením, snad mi to neubere motivaci. Tobě ještě jednou gratuluji.
Krásný večer Káťa
|
|
|
|
|
|
|
Kateřina napsal:
Tak to je super, velká gratulace. Já také zatím abstinuji, ale včera jsem po měsíci a půl měla jednu cigaretu. Neunesla jsem psychicky situaci.
Měla jsem řeč před mnoha lidmi a já to tak nemám ráda. Koktám a drmolím, napodledy tato řeč byla vedená pod vlivem alkoholu a byl to trapas. Nyní to bylo lepší, ale stres ani po řeči neutichl, bylo mě špatně od žaludku a měla jsem závratě. Byla jsem mezi cizími lidmi a chtěla jsem si dát panáka. Přítel šel kouřit a já věděla, že se musím nějak uklidnit, že tam nechci být mezi cizíma lidma a tak jsem si šla zakouřit. A teď budu muset hold začít od začátku s kouřením, snad mi to neubere motivaci. Tobě ještě jednou gratuluji.
Krásný večer Káťa
Zdravím,
k tomu kouření jenom asi tak, že se NEDOPORUČUJE "bojovat" se dvěma závislostmi najednou --- může to být také moc velké sousto. Důležité je hlavně vysadit návykovou látku, která mění stav lidského vědomí = alkohol, marihuanu, pervitin... apod.
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj všem: 97. den bez gamblu a cigaret
nasel jsem rozhovor s mudr. Karlem Nešporem, o závislostech, je to velmi zajímavé, doporucuji zhlednout
www.youtube.com/watch?v=umzVo7XH0_Q
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Přeji všem abstinentům i těm, který zatím alkohol nebo herny ničí život, hodně zdraví, štěstí, spokojenosti, lásky, chápavé partnery, milující děti a dny, kdy si řeknete, že to za to stojí.
Zítra - 1,5 roku bez alkoholu.
Krásné Vánoce a lepší nebo stejný nový rok, pokud jste to zvládli jako já.
Někdy je to hodně těžké, ale vzpomínky na stavy, které byly příšerné, mi tu láhev nedovolí otevřít.
Držte se 
|
|
Andrea
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj všem: 101. den bez gamblu a cigaret
Krásné Vánoční svátky všem, pohodu a radost ze zivota bez alkoholu.
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Zdravím všechny a hlavně Lemoga,
přeji Vám všem pohodové svátky v rodinném kruhu.
Tobě Lemogu přeji, aby si to nevzdával a gratuluji Ti k dosaženému výsledku, však pamatuj, že jsi na začátku cesty.
Já za pár hodin budu 2 měsíce bez alkoholu, je to čím dál tím těžší, zítra pojedeme k přítelovým rodičům a mají doma sud s pivem, mého milovaného KOZLA, už teď sliním. Bojím se, že selžu, jelikož jsem tenhle týden nebyla ani na setkání AA a tak nějak nademnou začíná mozek vyhrávat. O svátcích je alkohol opravdu všude. Tak snad, když to tady tak napíšu se mi uleví. Momentálně jsem schopná si jen říkat: "DNes NE, dnes se nenapiju.", ale vyhlídky, že bych se neměla už nikdy napít jsou pro mě nemožné.
Četla jsem o syndromu třetího měsíce... Jak to máš s náturou Lemogu? Nevěříš si už víc než je zdrávo?
Mějte se krásně a užívejte svátky,
Káťa
|
|
|
|
|
|