Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...168169170171172173174...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 4 měsíce  
Zdravím všechny a hlavně Lemoga,
přeji Vám všem pohodové svátky v rodinném kruhu.
Tobě Lemogu přeji, aby si to nevzdával a gratuluji Ti k dosaženému výsledku, však pamatuj, že jsi na začátku cesty.

Já za pár hodin budu 2 měsíce bez alkoholu, je to čím dál tím těžší, zítra pojedeme k přítelovým rodičům a mají doma sud s pivem, mého milovaného KOZLA, už teď sliním. Bojím se, že selžu, jelikož jsem tenhle týden nebyla ani na setkání AA a tak nějak nademnou začíná mozek vyhrávat. O svátcích je alkohol opravdu všude. Tak snad, když to tady tak napíšu se mi uleví. Momentálně jsem schopná si jen říkat: "DNes NE, dnes se nenapiju.", ale vyhlídky, že bych se neměla už nikdy napít jsou pro mě nemožné.
Četla jsem o syndromu třetího měsíce... Jak to máš s náturou Lemogu? Nevěříš si už víc než je zdrávo?

Mějte se krásně a užívejte svátky,
Káťa
Kateřina
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahoj,mám 24 rokov a som na tom podobne.Vypijem si približne tak dva krát do týždňa a chcem s tým skoncovať. Bojím sa že prídem o priateľku ktorej to vadí a aj ja si neplním rôzne povinnosti ohľadom štúdia a podobne. Už som si uvedomil že piť nechcem a včera som s tým sekol.
Martin22
Fresh Boarder
graphgraph

Martin22 napsal:
Ahoj,mám 24 rokov a... "piť nechcem a včera som s tým sekol."

Fandím Ti Maťo,

..."teraz - už len vydržať!"

(...Rozhodol si sa správne!)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Ďakujem
Martin22
Fresh Boarder
graphgraph

Musel som to spraviť a musím to vydržať aj kvôli priateľke ktorú milujem a nechcem ju stratiť pretože v minulosti sa mi to stalo s inou priateľkou. Taktiež aj kvôli sebe keďže v lete som vydržal nepiť skoro vôbec a začal som športovať a podarilo sa mi schudnúť skoro 30 kg. Cítil som sa skvelo a našiel som si túto priateľku lenže som prestal športovať a mám sklony si vypiť aspoň raz za týždeň. Problém je že nemám mieru a neviem kedy mám dosť. Viac ľudí mi povedalo že to so mnou nieje také zlé ale ja si to nemyslím, keďže keď sa opijem často si veľa nepamätám a potom tie výčitky na druhý deň sú strašné.
Martin22
Fresh Boarder
graphgraph

První krok jsi udělal...víš, že máš problém a chceš ho řešit. Taky je dobře, že máš motivaci...lásku. Nevýhodou je v tomhle boji tvé mládí a malé zkušenosti....budeš si myslet, po chvilce abstinence..jsem z toho venku....a nebudeš. Bohužel si tím ASI budeš muset projít.....
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj Martine,
máme podobný příběh. Je dobře, že s tím chceš bojovat. Máme podobně příběhy, je mi 23 let a abstinuji 2 měsíce a tři dny. Pila jsem taky 1-2 týdně, ale nezastavitelně. Nikdy to neskončilo u 2-3 piv.
Nepřipouštěla jsem si a ani teď si tím nejsem na 100procent jistá, že bych byla alkoholik. Ale co určitě vím, že mám s alkoholem problém a že mi ničí život. Je mi bez něj lépe. Stíhám školu, nebolí mě žaludek, mám lepší pleť a větší chuť na sex. Což se docela vyplatí i přítel to ocenil hehe . Je to teď mezi námi lepší a taky největší impulz pro mě byl, že mi přítel řekl, že nechce abych pila, že se za mě stydí.

Pomohla mi knížka ZŮSTAŇ STŘÍZLIVÝ a AA.
Ale je to boj na dlouhou trať, stále mám velmi slabé chvilky, kdy mě od alkoholu drží snad jen boží vůle

Držím palce a napiš, jak ti to jde
Káťa
Kateřina
Junior Boarder
graphgraph

Ahoj všem: 108. den bez gamblu a cigaret

Ahoj všem, ahoj Káťo ,

tak to je super, ze se drzis a odolavas nastraham, ja uz mam sve cislo abstinence trojciferne, neboj mila Káťo, ja si pamatuji, ze jsi zacala abstinovat presne 6 tydnu po me, takze brzy uz i ty budes mit trojciferne cislo dne abstinence a pristi rok na vanoce uz tech 6 tydnu rozdilu nebude temer poznat - a to je bajecna predstava, ja uz se na to tesim.
Dekuji Káťo za pripomenutí k ostrazitosti, prave proto velmi rad navstevuji tuto stranky, neskutecne mi to pomaha , a ikdyz hned nereaguji , prece jen moje zavislost je malinko jinaci, jsem zde na strankach kazdy den a fandim vsem bojovnikum se svopu zavislosti.

K me nature - muze to pusobit, ze si verim nezdrave hodne, lec to je prave to, co me motivuje a zene kupredu abych neselhal. V nekterych studiich se gambling prezentuje jako horsi zavislost nez drogy i alkohol. Nikomu neupiram a nedovolim si hodnotit miru zavislosti, ja vim co jsem prozil a jsem stale ve strehu a pripraven bojovat. Jsem pripraven i oznamit zde sve púripadne selhani - v tuto chvili si to samozrejme nepripoustim. Ac jiz krasne 3,5 mesice abstinuji, jsem stale ve strehu a pripraven postavit se v okamziku napadeni a branit se a nedat svuj zivot - ja si ho ubranim a moje mila ZAVISLOST odpochoduje zpatky do karanteny. Pracuji jako zivnostnik, mam tedy moznost si castecne dle potreby urcovat dobu a misto pracovni cinnosti, vim tedy, ze do priblizne poloviny unora (leden uz je take z pohledu terminu rizikovy)budu mimo dosah heren a hlavne rulety a proto ted mam dost casu se pripúravit na unor a brezen a potom se dale odpichnu k svetlym zitrkum bez gamblu.

To , ze zvladam svou samolecbu je i tim, ze osud mi prihral do me blizkosti lidi, kteri jsou po uspesnem absolvovani protialkoholni lecby a ja se s nim,i stykam a nikdo o me nevi a netusi proc jsem tak nabuseny informacema ale je to tak, ze si pomahame psychicky navzajem , jen mi kamaradi netusi, ze jsem gambler. Kamarad, ktery nastoupil na protialkoholni lecbu, byl na vanoce jeden den na dovolence - vypada vyborne, videli jsme se chvili, mam z toho velkou radost, je to uplne jiny clovek

Káťo, preji si, aby jsme se tady potkavali, aby jsme si predavali zkusenosti, postrehy, informace, mej se moc krasne, drz se, moc ti fandim.

Preji vsem abstinujicim na jakekoliv zavislosti pekny silvestr a dobry novy rok, dekuji spoludiskutujicim za prispevky, reakce, nazory, dekuji webu za moznost byt zde s vami.

Lemog
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Zajímavé....tvůj elán je bezbřehý....jen mě trošku zaráží ta posedlost čísly.....jak na vojně, když se počítaly dny do civilu...ale hlavně když to funguje.
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Děkuji - text

Stvořil Bůh, stvořil Bůh ratolest,
bych mohl věnce vázat,
děkuji, děkuji za bolest,
jež učí mne se tázat.
Děkuji, děkuji za nezdar,
jenž naučí mne píli,
bych mohl, bych mohl přinést dar,
byť nezbývalo síly.
Děkuji, děkuji, děkuji.

Děkuji, děkuji za slabost,
jež pokoře mne učí,
pokoře, pokoře pro radost,
pokoře bez područí.
Děkuji, za slzy děkuji,
ty naučí mne citu,
k živým, již, k živým, již žalují
a křičí po soucitu.
Děkuji, děkuji, děkuji.

Pro touhu, pro touhu po kráse
děkuji za ošklivost,
za to, že, za to, že utká se
láska a nevraživost.
Pro sladkost, pro sladkost usnutí
děkuji za únavu,
děkuji, za ohně vzplanutí
i za šumění splavu.
Děkuji, děkuji, děkuji,

Děkuji, děkuji za žízeň,
jež slabost prozradila,
děkuji, děkuji za trýzeň,
jež zdokonalí díla.
Za to, že, za to, že miluji,
byť strach mi srdce svíral,
beránku, děkuji,
marně jsi neumíral.
Děkuji, děkuji, děkuji, děkuji, děkuji.
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Stránka: 1...168169170171172173174...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter