Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...17181920212223...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 6 měsíce  
Tak dobře. Není mi tě líto. Ale nechtěj, abych tě poplácával po zádech. Nejsem střízlivý protože mne někdo chválil nebo kritizoval. Přeji hezký den a úspěšné střízlivění.
Standa
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
standa_t.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Víš P. určitě je fajn že máš dobrý pocit a jsi na sebe pyšná.
Je to každopádně o zkušenostech, už jsem tu kdysi byla, též mi někdy přišla slova tvrdá. Jenže teď jsem tu znova a těch slov si vážím.
Vím že jsou to slova co pomáhají byť jsou možná tvrdá ale od srdce. Každý ti chce pomoct jsme na jedné lodi jménem alkoholismus. Vím že vystoupit chce abstinenci. Jak už někdo psal, zkus to tři měsíce, můj rekord byl dva měsíce a půl, pak recidiva jedna za druhou.
Až po poslední pitce mi bylo řečeno od člověka kterého si vážím abych nepila, že mi to nesluší, a já v tu chvíli věděla, že mě nezajímají kecy lidí okolo, ale lidí co si jich vážím. Bylo mi jasné že teď končím. Navždy
Pavla 7

Já nečekám žádné plácání po zádech, jen mi šlo o to, že jsem si myslela, že se navzájem podporujete... A říct někomu, koho ani neznám že "je mi ho líto"? To mi přijde hodně osobní, a když se vůbec nebo téměř vůbec neznáme? Já mám tři děti, roky jsem byla těhotná a roky jsem kojila a vůbec jsem nepila, takže taky dobře vím, že člověk nemusí pít třeba dva roky vůbec a pak se to hned lehko zhoupne... Ale třeba je pro mě důležitej můj osobní pocit, když jsem měsíce nedokázala sedět bez alkoholu s lidma co chlastají, nebo se nedokázala bavit na mejdanu, na párty, koncertě aniž bych se úplně zpila do němoty, a najednou se mi to povede? I když se mi to povede jednou, dvakrát, tak jsem na sebe pyšná, a třeba tak může začít ta moje správná cesta... Možná nejsem v takovém stádiu, že nebudu pít vůbec, ale klidně bych se ráda naučila právě to, že si jednou za měsíc, dva dám k večeři skleničku dobrého vína a půjdu v klidu spát, a neskončí to ožralostí... nevím...
P.

Vzpoměl jsem si na vlastní pokusy naučit se pít kdy chci a kolik chci a následné katastrofy. Proto jsem vyjádřil svoji lítost. Pokud to vyznívá osobně pak se omlouvám, nic osobního v tom není. Přeji mnoho úspěchů a štěstí ve všem co děláš.
Standa, uzdravený alkoholik s úsměvem
Standa
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
standa_t.

Právě, že Tobě by mělo být líto, že jsi tou jednou skleničkou zahodila ty předešlé dny abstinence.Tu nyní opět počítej od včerejška.
Liba

Stando, to je v pohodě Opravdu Jen v první chvíli, jak jsem to četla, mi to přišlo takové... až moc. Kdyby mi to řekl někdo blízký, kdo ví, co třeba riskuju pitím, nebo jak jsem se chovala opilá, nebo cokoliv bližšího, tak to vezmu... ale to je fakt v pohodě.
Libuš... nepočítám dny abstinence. Ani nebudu. Chci dokázat žít, aniž bych se opíjela... což jsem dělal v týdnu, kdy jsem musela ráno do práce, vozit děti po městě, do školky, do školy... a to nechci aby se už opakovalo, toho chci docílit. Mě nebude vadit, když si dám skleničku vína v pátek či sobotu večer, nebo výjimečně u dobré večeře s manželem, možná bych měla být přísnější, možná k tomu dospěju časem, nevím... Včera si manžel dal pivo, láhev vína je netknutá, láhev tvrdého načatá v lednici ve dvířkách zůstala mnou také netknutá, a na alkohol nemám chuť ani dnes... Jdu s dětmi koukat na pohádku, piju hektolitry vody, čaje s citronem, a jde to... zatím... nemaluju si to jako výhru... ale mám prostě prachobyčejnou radost z každého dne, kdy se nenapiju. A radost z každého dne kdy se neopiju namol...
P.

Ahojte,
tak co dámy jakpak se Vám vede? Mě vážně dobře, cítím se fit a za nic bych neměnila. Zatím jde vše v pohodě, a vím že jedno klopýtnutí a budu si to neuvěřitelně vyčítat, a za to mi nic nestojí. Je to krásná doba na odvykání, lákadel je málo a kafíčko nebo čajíček jsou dobrou náhradou .
V lese je nádherně a všechno krásně voní, listí na stromech má přenádhernou škálu barev, a když svítí slunce do zlata srdce mi zpívá radostí. Tak je mi krásně. Mějte se nádherně podzimově pa
Pavla 7

Aspoň kočko vidíš, o jakou krásu bys přišla, kdybys pila.Taková má být ta střízlivost!
Liba

Ahojky, Pavlí moc hezký. Já zbožňuji podzim. Ten les ti moc závidím , tam se skoro nedostanu. Musím si vystačit s Petřínem , ale i tak je krásný tento čas a mluvíš mi z duše. Také se cítím skvěle. Sem tam nějaká lákadla by byly, ale nechávají mě celkem chladnou. Tak snad jsem dost silná si zvyknout na nový režim a připravená na ty horší chvíle.
Mějte se krásně pa Pavla
Pavla

Ťuky, ťuk,já musím s barvou ven. V sobotu jsem selhala. Nečekaná návštěva,burčák.Nebylo to do "mrtě", ale bylo to. Takže čárkuju od znova. Makám jako čert, abych byla večer grogy a asi to funguje, zatím žádné další chutě. V sobotu oslava,musím si udělat plán, jak obstát. Jinak procházky (většinou dopoledne s dcerkou), jsou v tomto počasí doslova balzám na tu mou nemocnou duši.., no a taky hlavu Držte mi palce v sobotu, jestli máte nějaké triky,tak sem s nimi. Okolí zatím netuší, s čím to vlastně válčím...
M
Markéta

Stránka: 1...17181920212223...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter