Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...192193194195196197198...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 8 rok, 8 měsíce  
Jak dlouho si se sbavovala tych hloupých myšlenek. Děkuji za odpověď
Marie Kopecka
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ktorej dáme ja ta otázka adresovaná?
A konkretizuj, ktoré hlúpe myšlienky máš na mysli?
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Ahoj všem: dnes 366. den bez gamblu

Tak dnes je to rok.
Nedele 13.9.2015 - Jdu do prace, samozrejme bez benez, od posledni prohry mam v kapse par drobnych.Prace se mi dari, zakaznik je suprovni, vstricny, jeden z mala, kteri opravdu dokaze ocenit moji snahu a pekne provedene dilo.
Kolem poledne sms od kamaradky - nemuzes mi pujcit 500?.....Nemam, musel bych rict zakaznikovi o momoradnou zalohu ale zkusim to. Je to docela trapne, rikat si v nedeli o mimoradnou zalohu, nicmene zavislost uz citi moznost ukojeni sve touhy .......za dve hodiny dalsi sms, jestli to tedy pujde, s tou pujckou.....jsem opet polapen a neomalene /chtel bych se v te chvili videt/ se ptam, jestli by byla moznost dostat dnes nejake penize......Zakaznik - Mam tady 15000 - bude vam to pro dnesek stacit?.......Bazeni se rozjizdi na plne obratky, dodelam denni plan, beru penize a mozek jiz nemysli na nic jineho, nez kombinace sazek, uz se vidim u rulety.
Doma necham 2000, kamaradce odnesu 500 a uz jsem v "tom krasnem svete", kde gambler zapomina na realitu a jako smyslu zbaveny, tvarici se jako mist sveta, pretvarujici se jak je v pohode, laduju bankovky do pekelneho stroje. Personal se usmiva, zasobuje me kavickami a nealko napoji......za chvili jsem bez penez....obsluha s usmevem "nashledanou"..........Jsem to ale kokot - co jsem cekal? Nadavam si vyrazy - jejich vyznam ani neznam...to bude zase tezka noc - kolik ze jsem to prohral za posledni 3 roky? asi neco pres milion....milion, ktery jsem vydela vlasnima rukama.....ne, nevzal jsem si zadnou pujcku, davno uz mi nikdo nepujci
Jsem zlomeny, absolutne nechapajici, jak se to mohlo stat, ze jako nesvepravny idiot odevzdavam sve tezce vydelane penize nejakemu majiteli herny.

14.9.2015 - jdu do prace, zakaznik neni doma, mam klice, bez elanu a nastvany na cely vesmir udelam par drobnosti a jdu domu....

Pisu na forum komentar s cislovkou 1, oznamujici vsem v okoli, ze je to muj prvni den bez gamblu

Tomas Klus - Sentiment na tri doby

Otázky se časem množí,
já pořád žiju, to je boží!

Dokud je na co se ptát,
nemusím se smrti bát.
Ta přijde, až poleví nadšení
z toho, že jsme tady na zemi.
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Lemog,

Blahopřeji ti k prvnímu roku zvládnutí závislosti. Jen tak dál
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Kateřina napsal:
Taky je to moje první dlouhá abstinence od 13 a doufám, že aspoň 13 let trvat bude . Nemám ráda, když někdo napíše, že s touhle závislostí musím žít celý život, sama si to moc nepřipouštím, jelikož mi tahle představa vadí...ale chápu že si to musíme dál připomínat a že nás to drží nad vodou... proto mi asi chození sem tak pomáhá

Já mám teď velký mezník--> 1 rok, jelikož jsem někde četla, že pokud dám první rok, začne to jít samo, lidi už si zvyknou, že nepiji a nebude jim to připadat divné a já budu taky už zvyklá nepít, že mě to nebude dělat problém... na to se opravdu těším a doufám, že to tak bude , tak uvidíme, hlavní pro mě je, že to musím ten rok opravdu vydržet, abych to mohla zhodnotit hihi

Pěkný týden bez všech závislostí

Kateřino, jak se daří? Jestli je vše ok, tak za 6 tydnu se dockas sveho mezniku, o kterem jsi psala pred pulů rokem.
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Lemog: Moc a moc gratuluju k vyroci! Jsi dobrej to takhle zvladnout. Drzim place at se dal dari.
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

Gamblerstvi je zacarovany kruh a vyskocit z nej je velmi obtizne. Je slozite vysvetlit negamblerovi pocity a duvody toho, proc gambler jde a hodi dobrovolne penize do kanalu. Penize - ty uz v pokrocilem stadiu gamblersti nehraji hlavni roli. Je tady souper z nejsilnejsich - ZAVISLOST.
Pokud je v okoli aktivniho gamblera nekdo /v mem pripade kamaradka/, kdo se aspon trochu pokusi vyvinout iniciativu a aktivne se informovat o zakernosti teto zavislosti, je to velke plus pro gamblera, ktery se snazi se svoji nemoci neco udelat.

Priznat si - Jsem gambler, priznat si to hlavne sam sobe...........nikdo jiny neni schopen se zavislosti zacit souperit, nez sam zavisly, at uz na jakekoliv zavislosti. Vyuzil jsem vsech svych dovednosti, schopnosti, iniciativy, zarputilosti a se stejnou silou, jakou me zavislost nutila gamblit a nicit si zivot, jsem se postavil na odpor az se jazycek vah v tomto soupereni preklopil na moji stranu. Jakmile jsem zacal vyhravat male, dilci bitvy, posilovalo me to v dalsim snazeni a dnes?
Dnes mam zpet svoji SVOBODU. Byl jsem nekompromisne polapen do toho bludneho kruhy, kdy at jiz gambler vyhraje nebo prohraje, je nucen svoji zavislosti znovu a znovu gamblit, coz ve vysledku znamena jen jedno VZDY PROHRAJE.
Svoboda sebou automaticky prinasi a odblokovava ztracene smysly, ktere zavislost potlacila.
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Lemog, píšeš:
Gamblerstvi je zacarovany kruh...

Dnes mam zpet svoji SVOBODU. Byl jsem nekompromisne polapen do toho bludneho kruhy, kdy "ať již gambler vyhraje nebo prohraje, je nucen svojí závislosti znovu a znovu gamblit, což ve výsledku znamená jen jedno VŽDY PROHRAJE."

Svoboda sebou automaticky prinasi a odblokovava ztracene smysly, ktere zavislost potlacila.

Golem,

"momentálne máš stále v banku svoj život."

(..."doživotne! Pozitívum je, že si to uvedomuješ.")

Prvý - najdôležitejší krok si už vykonal → prestal si aktívne hrať!
Ďalších pár rokov sa budeš hrať "už iba" s emocionálnou opicou!

A do toho, Ti prajem: "mnoho odvahy, sily aj triezvej energie!"
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Re: Chci se stát abstinentem Před 8 rok, 7 měsíce  
Už nějakou dobu se v tom plácám (a to doslova) a tady si to pročítám, občas něco napíšu. Příbehy mě inspirujou, zajímají a všem vám fandim. Můj příběh není nijak extrémní, ani zajímavý, zatím jsem nepadla na dno, nemám strašné stavy, ale chlast je můj démon, jinak byhc sem nechodila. Hledám v sobě a tady hlavně odpovědi na otázky, kterých mám pořád hodně. Jsem takovej typ člověka, kterej potřebuje věci pochopit a pojmenovat a tak se mi potom líp rozhoduje a žije. Hledám inspiraci a zlomovou myšlenku, která mě bude motivovat k abstinenci. A to hlavně z toho důvodu, že mám pocit, že díky chlastu přicházím o svojí vlastní osobnost, že nejsem sama sebou, že to je neslučitelný pít a být sám sebou. Taky (stejně jako spoustu lidí zde) přemýšlím nad kontrolovanym pitím. Dnes jsem slyšela rozhovor jednoho gurua a toho když se zeptali, jeslti je kontrolovaný pití možný, tak řekl že to je stejný, jako kdyby se zeptali, zda je možný vyměnit kus DNA a taky že odpověd na tu hle otázku je, zda si člověk přeje být průměrný. Takže já doufám, že se můj mozek pomalu prokousává k rozhodnutí nepít, ted nepiju 14 dní.. A jdu hledat dalíš odpovědi:) Přeju vám všem hodně sil a inspirace bejt sami sebou skvělý a čistý R
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Re: Chci se stát abstinentem Před 8 rok, 7 měsíce  
Ahoj Rachel,
taky me dnes napadaly otazky, hledala jsem odpovedi v knihach, na netu i tady. Nasla jsem je....Ale praxe je praxe. Drzim palce
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Stránka: 1...192193194195196197198...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter