Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...195196197198199200201...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 8 rok, 7 měsíce  
P.! Ahoj. Ja jsem taky uklizela. V sobe dve kafe a asi litr stavy. Pocity furt divny. Zadna radost z toho. Bude lip, neboj, drz se, jsem s Tebou. Ted je to na,Tobe a je to dulezity, to ale vis...
Zdendo, ja taky nejsem verici a na strankach Str.priestoru si na tom podle me hodne zakladaj, to zase irituje me. Chtela jsem tam byt misto AA (tady nejsou), ale to na me neni. Na to bych si musela prijit sama.
A jak Ty, Zdendo? A co Katka? Po dovce uz se neozvala. To znam, to u me nevestilo nic dobryho... treba se ale mylim.
Vecer zas budu asi sama doma...
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Místo: ČR
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Šantalka napsal:
Pocity furt divny. Zadna radost z toho.
Dievčatá, čo si vlastne predstavujete pod pojmom abstinencia, okrem toho, že nepijete? Myslím tak pocitovo. Pretože tá počiatočná eufória rýchlo pominie. To ste už zažili.
Mňa by zaujímala ešte jedna vec. Keby sa Vás niekto spýtal, či ste alkoholičky, čo odpoviete? Áno alebo nie, že len občas máte problém s alkoholom?
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Ja jsem alkoholicka.
Euforie pominula. Me je dobre v praci, tam se citim fajn. Potrebna, kolem sebe pohodove inteligentni lidi. Potom bezne povinnosti. Vecer knizka atd. Vikendy ted trpim, konicky mi nedovpli zdravi. Den jedlouhy, nalada proste divna, no. Ale to nema s chlastem asi co delat, vis. To si jen tak ulevuju.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Šantalka, ty keď budeš abstinovať ako doteraz, tak sa podľa mňa utrápiš. Berieš to ako trest. Je ti síce triezvej dobre, ale tak rada by si išla niekde, kde sa ale vypije a to tiež nechceš. Ale nakoniec aj tak ideš. Verím, že si dosť spoločenská, máš rada spoločnosť ľudí, máš rada rôzne výlety na kole atd. Tak sa to musíš naučiť zvládať bez alkoholu. Myslím, že s tou abstinenciou asi nie si zmierená. Chceš abstinovať, ale Ti je ľúto, že si nemôžeš vypiť. Musíš s v tej hlavičke zrovnať, čo vlastne chceš a ak na to. Čím dlhšie potom budeš triezva, tým viac si tu abstinenciu budeš užívať svojím spôsobom. To neznamená, že mi čo abstinujeme, chodíme vysmiaty od ucha k uchu a nemáme žiadne problémy. Ja to, že sa mi darí v tomto, cítim skôr ako takú vnútornú spokojnosť samého so sebou. Žiadne výčitky, depky, trápenie sa a boj s alkoholom. Tak normálne si žijem. Nemám problém si ísť posedieť, pretože už dopredu viem, že nevypijem. Ja som s tým zmierený a vôbec mi nie je ľúto, že niekto vedľa mňa pije pivo a ja kolu. Mne je takto dobre, už som si na to tak zvykol. Už sa ma nepýtajú čo budem piť, ale koľko kofoly. Ale zase to nepreháňam, je to tak raz,2krát za mesiac. Chodím aj na A-kluby(nie sú to AA). Veľa tam nenarozprávam. Až taký veľký abstinent sa necítim. Ale chodím si tam "dobyť baterky" na ďalšie dni. Mne to pomáha, takže nič na to meniť nebudem. O chvíľu budem mať rok a som spokojný s tým, ako som to zvládol a ako sa cítim.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Pocity...Krtku, cítím, že jsem v průšvihu. V tom roce abstinence bylo něco špatně. A proto přišla recidiva. Nepila jsem, protože jsem nad sebou měla 2 strašáky - Antabus a ztrátu syna. Antabus jsem vysadila a syna jsem měla každý druhý týden. Měla jsem pocit, že jsem svůj úkol splnila, problém s alkoholem vyřešen, odškrtnuto. No, a teď jsem se vrátila tam, kde jsem byla. Nepiju, protože mám v sobě Antabus a protože mě syn potřebuje. Zase je něco špatně. Vím na co narážíš a nechci se točit jako křeček v kolečku do konečného pádu. Aspoň v tom mě recidiva poučila. Našla jsem rozcestí a mám na výběr. Tahle cesta je špatná, která je ta správná? Nevím.
P.
Prudence?
Expert Boarder
graphgraph

Krtečku, ja vim! Mas pravdu I s tim trapenim. Kdyby byla nejaka moznost, jak to preprogramovat, nevahala bych ani vtetinu u klikla na Enter. Ja si strizlivost uzivam. Ani nevite jak. Proto me stvou ty zkraty. Snazim se jich vyvarovat. Spolecenska jsem, i bez chlastu. Kplo mi nedelalo problem bez alka, vylety pesky jak kdy,a s kym. Ty alkokamose jsem vyradila (ta blba oslava minuly tyden byl krok zpatky. Nechci se vymlouvat. Nemela jsem tam proste chodit, melo me napadnout, ze tak jista,si jeste nejsem...nalakali me lidi, co je mam rada.) Ja nevim jak na to, aby mi to slo v pohode, vsude, furt..
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Prudence, ja to zase moc chci a strasak jsem ja sama. Vim i kudy. Jen schazim z crsty, umyslne
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Na Slovensku...antabus je...zakázaný.Tabu.Šantal...si v poho..zatim.tvoje alko excesy..hm..si ŽENA.riskuješ zlatičko...kašli na chlast'!je to jedno.vcelař ví své...a ja totéž...
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

Popravde ja bych do antabusu klidnecsla. Jako Sochar. Byl by klid, znam se. To bych nelajskla.Ale nemam ho. Zdendo, Tobe moc fandim Zenska a chlast je hnus. Ja vim. Z vlastni zkusenosti.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Šantalka. A tí tvoji priatelia vedia, že si sa rozhodla prestať piť? Pretože ak nie, či by nebolo lepšie povedať im to. Trochu by ťa postrážili a ak sú to skutoční priatelia, tak ťa núkať nebudú.
Kedysi som aj ja mal také obdobie, že čím viac som chcel, tým viac som kazil. Zmenilo sa to po poslednom liečení. Niečo, neviem čo a ako, sa mi v hlave preplo. A zrazu to išlo.
Prudence, motiváciu máš a veľkú. Alkohol je pri rozhodovaní v starostlivosti o deti veľkou zbraňou. Ale nech už je motivácia akokoľvek veľká, vždy musíš abstinovať pre seba. Aby si z toho mala radosť. Musíš byť spokojná s tým, čo robíš. Inak je to trápenie, aj keď sa darí nepiť.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...195196197198199200201...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter