Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...197198199200201202203...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 8 rok, 7 měsíce  
Sorry za ty carky, interpunkce mi problem nedela, ale ta pidiklavesnice ano
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Místo: ČR
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Krtku, tohle celkem chápu a mám zmáklé, ptám se spíše jinak. Dva lidé usednou do Báru, pijí stejné množství etanolu, baví se a večer je naprosto v pohodě. Oba pak odejdou domů. Jeden z nich však ráno nevstane do práce a skoro umírá, druhému nic krom malé bolesti hlavy není. Proč ?
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

No Lado, pokial som si kladla otazku preco ini mozu a ja nie, tak som s trapila a nakoniec vzdy podlahla..Znamenalo to, ze mi to bolo este tak luto, ze ja nemozem a ini ano a bol to len boj a trapenie...Podla mna, az ked si clovek tuto otazku prestane kliast a akceptuje to ako skutocnost, tak sa mu ulavi..

Preco nieko ma rakovinu a iny nie? preco sa niekomu narodi postihnute dieta a inemu zdrave? Preco niekto pride o zrak a ini vidia? Tiez sa s tym ti ludia musia zmierit, ak chcu ist dalej a neklast si tieto otazky..

My sme na tom este pomerne dobre, nemozme sice pit, ale mozme viest plnohodnotny zivot..Ini ho mozu viest aj s pitim, my vsak nie...Ale zase je vela ludi, ktori ho kvoli chorobe viest nemozu..takze su na tom este horsie nez my..Zivot proste fair nie je, a ten nas alkoholizmus nie je to najhorsie, co by sa nam mohlo stat..mame vsetko v svojich rukach a v svojej moci..To napr. taky slepy clovek alebo ochrnuty zial nema..

Lado,tebe podla mna chyba ludske teplo, skoda, ze si zanevrel na internet..Podla mna aj tak mas najvacsie sance zoznamit sa tam, treba skusat dalej..ja poznam velmi vela parov, co sa dali dokopy cez internet a su stastni, ale samozrejme tiez to nevyslo na prvy pokus a ani na druhy..ty si podla pisania velmi fajn chlap a urcite sa najde nejaka co to oceni..

Santalka, co sa tyka tych kamaratiek a kamaratov. Ono je to tazke, mna tiez nukali, nemysleli to zle, oni to proste len nechapu...Vo vacsine pripadov nie su alkoholici, tak nemozu pochopit ako to mame my a co sa v nas odhrava..
Nezavrenela som preto na nich, len som si proste nedala a ver tomu, ze casom uz s nuknim prestali..teraz to mam uz ako Krtko, nebojim sa uz ist na posedenie s tym, ze ma budu nukat, ale praveze viem, ze keby ma nieco chyti nedajboze a chcela by som si dat napr.pivo, tak by sa urcite snazili ma zastavit..Takze chce to len cas. Ked naozaj budes dostatocne silna a budes si moct s nimi uz ist posediet, zopar razy odmietnes a oni ta potom prestanu nukat, budu to brat ako holy fakt, ze ty pijes nealko a nebude sa im na tom zdat uz nic zvlastne...to mu ver...Drz sa dievca, ty to das

Ty mi pripominas mna v tych poslednych mesiacoch pred tym, nez som zacala dlhodobo abstinovat..Tiez som sa v tom tocila a vseliako to skusala, len to este stale nejak neslo na 100%, ale dolezite je, ze si na spravnej ceste a ze abstinovat chces a aj ze si si priznala, ze si alkoholicka...ja som tiez nemala nejaku potrebu pit sama, ale akonahle som isla na nejaku akciu tak koniec sveta a no a casom som uz postupne zacala pit aj doma, najprv s priatelom potom uz aj sama..nastastie len kvartalne, ale viem, ze casom by to uz bolo denne..Je fajn, ze ty si to zacala riesit vcas....musis sa naucit zvladat akcie bez pitia a bavit sa aj tak a potom to pojde..podla mna u teba nie je spravna cesta odtrhnut sa od vsetkych akcii, posedenni..Potom budes doma smutna, casom aj tak pojdes a zas podlahnes...
Kira
Expert Boarder
graphgraph

No je to pro me zapeklity Myslim, ze tak mesic zkusim akce ignorovat, tim padem i kamose...pak se uvidi. Treba mozek taky na neco prijde
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

No urcite v zaciatkoch tie akcie este ignoruj a pripravuj sa na to, ze ked potom pojdes, tak to urcite zvladnes. Prehravaj si tie situacie v duchu, ako tam budes, ako tam sedis, ak ta budu nukat, ale ako ty alkohol budes ignorovat, aka budes potom spokojna, ze si to zvladla, ako ti bude potom fajn, ked sa na druhy den zobudis..
Ja som si tie situacie tiez stale prehravala v hlave a chystala sa na to..Bolo to naozaj tazke tych prvych zopar akcii, ale potom to uz islo bez problemov..A tiez som uzatvarala s alkoholom v duchu vseliake dohody Komunikovala som s nim a dohadovala som sa s nim, ze ak ma necha na pokoji, necham ho aj ja, ze sa budeme vtajomne ignorovat, ze je koniec vojen medzi nami a ze podpisujeme primerie, s tym, ze uznavam, ze on je ten silnejsi a nikdy nad nim vyhrat nemozem, len nech ma necha uz na pokoji
Kira
Expert Boarder
graphgraph

Kira, děvče, moc hezky jsi to popsala. Já občas tu inzerci vyzkouším jinak teď to mám v palici nastaveno klamáním. Řekl jsem drakovi, ať mi teď do vánoc dá pokoj a neotravuje mě, že mu dám co chce až přijdou svátky a pro osamělé lidi chmurné období konce roku. On poslouchá a je klid
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Lada ma pravdu. Krasne jsi to popsala, citlive, osobne, predstavitelne, diky.
Ja to mam ted trochu dane tou nohou. Mam byt v klidu, takze i kvuli tomu bude lepsibse na akce vyprdnout. A v tom case budu trenovat Ono vlastne vsechno zle je pro neco dobre, asi to tak melo byt. A uprimne: mesic a Šantal, uz to bude vrchol
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Hej Kira. To sa mi stalo na firemnej akcii. Vedeli, že nevypijem. Ale prišiel cudzí chlapík a že čo si dám. A kolega(chlap jak hora) mu z fleku povedal, aby mi dal pokoj, že nepijem. A mal som kľud. To som si vybral dobrích kolegov...
Láďo jedného takého mám doma. Brata. Nepamätám kedy bol triezvy. V pondelok pôjde do práce akoby nič. Ja by som už umrel. A on žiadny absťak. To nedokážem pochopiť. Ja mu nezávidím, práve naopak. Tým, že mu nič nie je, nevie kam sa rúti. O alkohole viem príliš veľa, aby som nevedel ako to skončí.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Ja znam typky, ktery lejou, uz maj i roky. A v pohode. Nechapu. Nepreju jim, aby na ne "doslo". Me prijde, ze to na nich proste neni znat. A celkem kapacity. Pracujou mozkem. No, nekdo muze
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

šantal já si nejsem uplně jistá že lejou a nic. Nikdy nevidíš co se jim děje uvnitř, ani jak jsou na tom zdravotně, každej holt má ten svůj kopec jenom jinak vysokej

Láďo já bych to neviděla zas tak, že jsme na tom hůř, myslim si, že ten nahoře, nebo příroda nebo jak kdo chce tomu řikat, nechce aby sme se cejtili komfortně, chce abysme se vyvýjeli, abysme se někam posouvali. A tohle je výzva! Zas na druhou stranu, když jdeš v pátek do baru, jsou tam furt ty samý, co jim to pití "nevadí" a pořád řikají taky to samý, jenom maj větší pupek a šedivější vlasy....
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...197198199200201202203...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter